facebook_pixelSaltsjöbadsvägen 14 Blekinge län, Karlshamn - hitta.se
Hitta.se

Saltsjöbadsvägen 14

374 30 Karlshamn, Karlshamn Blekinge län

Adress i Karlshamn i Karlshamn i Blekinge län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Saltsjöbadsvägen 14.

Hitta hit

En villa byggd 1910

På adressen finns en villa byggd 1910. Huset är 178 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Karlshamn.

Bolån i Karlshamn - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Karlshamn. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Karlshamn

Tomten är ca 2892806 kvadratmeter

Tomten, KARLSHAMN 5:1, är större än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten KARLSHAMN 5:1 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Karlshamn

Boendemiljön i Karlshamn

Området kring Saltsjöbadsvägen 14 består till 49% av småhus. Det är vanligt med villor som för det mesta är byggda kring sekelskiftet.

Sekelskifteshusen varierar i stil beroende på materialval. Stenhusen har ofta putsade fasader med detaljer i vitt trä medan trähusen bjuder på snickarglädje.

Wikipediafoton från närområdet

Karlshamns kastell
Utvandrarmonumentet
Karlshamns stad
Hunnemara

Människorna i Karlshamn

Människorna i Karlshamn

Äldre medelinkomsttagarfamiljer och pensionärspar i villaförorter kring de större städerna

I Karlshamn bor 49% kvinnor och 51% män. Medelåldern i området är 56 år, vilket är högre än medelåldern i Karlshamns kommun (50 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (52%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är golf, utförsåkning, näringsliv och samhällsekonomi, längdskidåkning, segling, vin och vinprovning, föreningsverksamhet, skattefrågor, inrikespolitik och värdepapper och värdepappersaffärer.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 43% som högutbildade. 24% har gymnasieutbildning och 6% har endast grundskoleutbildning. 26% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 59%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 28 833 kr, vilket är 6% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 2 767 854 kronor i lån.

+6%

Här i Karlshamn betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Saltsjöbadsvägen 14 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,5 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,21% (0,56)

11,19% (-0,09)

0,242% (0,00)

Summa

33,642% (0,47)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 29,7% av rösterna. Miljöpartiet är det parti som sticker ut med 20% fler röster än riksgenomsnittet.

MP+20%

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 22 objekt till salu i Dalgången

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

1 931 meter från adressen ligger Grupplokaler för Dagbarnvårdare.

Matbutiker och restauranger

Bara åtta minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Österport på Idrottsvägen 2.

Lockas man av restaurangbesök finns Restaurang & Vin och Hotellbaren i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger mindre än en minuts gångväg (69 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (0 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Actic Väggabadet, två minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Karlshamn

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat torsdagen den 25 februari kl 11:49

Trafikolycka, E22:an Hällaryd

Polis larmas till en trafikolycka på E22:an i höjd med Hällaryd. Enligt initiala uppgifter har ingen person kommit till skada. Olyckan uppges ha inträffat i östlig riktning, och bilen är i behov av bärgning. Polis är på väg till platsen. 12.33 Bilen är bärgad och vägen är åter fri för trafik. Polisen är klara på platsen, en anmälan om trafikolycka upprättas.

Övrigt

Rapporterat onsdagen den 17 februari kl 08:14

Ingen presstalesperson i tjänst.

Presstelefonen på regionledningscentral Syd kommer att vara obemannad mellan klockan 10.00-16.30. Vakthavande befäl kommer att besvara samtal från media i mån av tid. Uppdatering kl. 16.38: Mediacenter är obemannat ikväll kl. 22.00–24.00. Vakthavande befäl besvarar samtal från media i mån av tid.

Brand

Rapporterat tisdagen den 16 februari kl 08:25

Centralt. Det brinner i ett kedjehus.

Det brinner i ett kedjehus på Christopher Schrödersgatan i Karlshamn. Polis, räddningstjänst och ambulanssjukvård skickas till adressen. Räddningstjänsten har påbörjat sin insats, det är just nu okänt om någon person kommit till skada. Händelsen är en räddningsinsats som just nu leds av räddningstjänsten. Polisen är på plats för att bistå räddningsledningen och för att, när räddningsinsatsen är avslutad, utreda om ett brott kan misstänkas ligga bakom branden. Uppdatering kl. 20.23: Ingen person befann sig i byggnaden när branden bröt ut. Branden har eventuellt startat i en pelletspanna. Uppdatering kl. 20.46: Polisen misstänker i sammanhanget inget brott.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
57%
SverigeKarlshamn

Brott jämfört med riket