facebook_pixelTåkasjövägen 187 Blekinge Län, Olofström - hitta.se
Hitta.se

Tåkasjövägen 187

293 91 Olofström, Olofström Blekinge Län

Adress i Jämshög i Olofström i Blekinge Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Tåkasjövägen 187.

Hitta hit

En villa byggd 1986

På adressen finns en villa byggd 1986. Huset är 119 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Jämshög.

Bolån i Olofström - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Olofström. Genomsnittlig ränta föregående månad (nov 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (nov 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Olofström

Tomten är ca 2289 kvadratmeter

Tomten, HOLJE 5:172, är ungefär lika stor som andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten HOLJE 5:172 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Jämshög

Människorna i Jämshög

Människorna i Jämshög

Äldre låg- och medelinkomsttagarfamiljer i villa i glesbygd

I Jämshög bor 45% kvinnor och 55% män. Medelåldern i området är 47 år, vilket är lägre än medelåldern i Olofströms kommun (51 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (29%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, meka med bilar, motorcyklar, motorsport, sportfiska, snickra/måla och bygga, rida, arbeta i trädgården, trav och galopp och antikviteter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 23% som högutbildade. 44% har gymnasieutbildning och 17% har endast grundskoleutbildning. 30% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 61%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 19 702 kr, vilket är 27% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 755 747 kronor i lån.

-27%

Här i Olofström betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Tåkasjövägen 187 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,4 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,16% (0,51)

11,19% (-0,09)

0,242% (0,00)

Summa

33,592% (0,42)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 35,6% av rösterna. Sverigedemokraterna är det parti som sticker ut med 60% fler röster än riksgenomsnittet.

SD+60%

Bilägande

Man kör gärna Toyota och Chrysler i området.

Toyota
Chrysler

Bostadsmarknaden i Jämshög

Just nu finns 3 objekt till salu i Olofström

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

6 599 meter från adressen ligger Vilshults Skola och Fritidshem.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sex minuters gångväg (656 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (14 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Jämshög

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat lördagen den 28 november kl 09:22

Personbil i olycka, E22.

Larm inkommer om en singelolycka på E22 i höjd med Högadal, i västergående riktning. En personbil ska ha kört in i mitträcket och ligger nu på sidan. En person har färdats i fordonet och ska vara ute. Polis, räddningstjänst och ambulans skickas till platsen. Det är helt stopp i trafiken i båda riktningarna. Uppdatering: Föraren är oskadd. Bilen kommer att bärgas från platsen. Vägen är avstängd i västergående riktning.

Trafikolycka

Rapporterat fredagen den 27 november kl 07:02

Singelolycka, Mörrum.

Polis, ambulans och räddningstjänst larmas till Gungvalavägen i Mörrum med anledning av en personbil som kört på en mur. Vägen stängs av i båda riktningarna kl 06:22. Bilen skall även ha kört ner ett staket och kört in i en tomt. Bilen kommer att bärgas och föraren kontrolleras av ambulanspersonal. Uppdatering : Föraren, en 24-årig man, förs inte till sjukhus med ambulans utan blir istället medtagen av polis för provtagning misstänkt för rattfylleri alt. drograttfylleri.

Misshandel

Rapporterat söndagen den 22 november kl 07:20

Man gripen för misshandel, Ågatan.

Uppringare larmar om en pågående misshandel utomhus. En man uppges misshandla en kvinna. Polispatruller och ambulans skickas till platsen. Mannen, som är i 30-årsåldern, grips misstänkt för misshandel. Kvinnan kontrolleras av ambulans, men det är oklart om hon behöver medfölja till sjukhus. Ärendet rubriceras initialt som misshandel.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
35%
SverigeJämshög

Brott jämfört med riket