facebook_pixelDalaflyget AB - Överstevägen 50, Borlänge | hitta.se
Hitta.se

Om Dalaflyget AB

Dalaflyget AB är verksam inom stödtjänster till lufttransport och hade totalt 28 anställda 2020. Antalet anställda har minskat med 2 personer sedan 2019 då det jobbade 30 personer på företaget. Bolaget är ett aktiebolag som varit aktivt sedan 2006. Dalaflyget AB omsatte 45 124 000 kr senaste räkenskapsåret (2020).

Företag ikon
Ditt företag?Jag vill veta mer

Hamna högt upp i sökresultatet och få fler kundkontakter!


Stoppa bedragaren i tid med UC Håll koll - ID-Skydd företag

Bli direkt meddelad om förändring görs för ditt företag.

Rabattkod: HallKollErbjudande

Skaffa ID skydd företag 3 månader för 1 kr här!
Bild uc

Vad tycker du om Dalaflyget AB?

Skriv ett omdöme

Karta och andra adresser

Överstevägen 50, 784 63 Borlänge

Dalaflyget AB har verksamhet på Överstevägen 50, Borlänge. 

Dalaflyget AB har 2 andra verksamheter i Sverige. Det som ligger närmast Borlängeskontoret är Dalaflyget Dala Airport i Borlänge.

Dalaflyget AB gick med vinst (2020)

Dalaflyget AB gick med vinst, 3 000 kr. Dalaflyget AB minskade sin omsättning med -8,46% senaste räkenskapsåret. Bolaget har 28 anställda, snittlönen har minskat 0,1%.

Användarbilder

Ladda upp bilder (valfritt) (Maxstorlek: 20MB)

Verksamhetsbeskrivningen för AB Dalaflyget:

Bolaget ska driva driften av flygplatserna Dala Airport i borlänge kommun och Mora Siljan flygplats i Mora kommun genom att AB Dalaflyget ska vara huvudman för driften samt driva verksamheten enligt gällande lagar och bestämmelser. Ändamålet för bolagets verksamhet är att verka för flygets utveckling och därigenom främja den sociala och ekonomiska utvecklingen i Dalarna. Bolaget ska för detta ändamål och med iakttagande av EU:s statsstödsregler 1) utföra en tjänst av allmänt ekonomiskt intresse genom att ta emot alla aktörer som vill starta och landa till rådande kommersiella villkor under publicerade öppethållandetider, 2)bedriva icke subventionerad, annan ekonomisk verksamhet som har ett naturligt samband med drift av flygplats såsom exempelvis parkering, café- eller restaurangverksamhet, 3)bedriva icke ekonomisk verksamhet såsom exempelvis flygkontrolltjänst, brand- och räddningstjänst, säkerhetskontroll och skydd för civil luftfart samt tillhandahålla faciliteter som gör det möjligt för polis och tull att genomföra sin verksamhet vid flygplatserna. Ändamålet är också att möjliggöra allmännyttiga tjänster vid utnyttjande av flygplatserna såsom exempelvis 1) sjuktransporter, ambulansflyg och flyg vid organdonationer, 2)räddningsinsatser och annan samhällsberedskap för kriser och extraordinära händelser. Verksamheten ska bedrivas enligt affärsmässiga principer och i förekommande fall, med iakttagande av den kommunala likställighets- och självkostnadsprincipen. Likvideras bolaget ska dess behållna tillgångar fördelas mellan aktieägarna. Fördelningen motsvaras i första hand av tillskjutet kapital och därutöver i förhållande till aktieägarnas inbördes relation av aktieinnehav i bolaget vid tidpunkten för likvidationen.

Verksamheten ingår i:

AB Dalaflyget

Organisationsnummer:

556691-2183

Bolagsform:

Aktiebolag

VD:

Lars Anders Mjöberg

Bolaget registrerat:

2006-01-12

F-skatt:

Ja

Momsregistrering:

Ja

Svensk Näringsgrensindelning - SNI:

52230 - Stödtjänster till lufttransport

Olika telefonformat

Telefonformat för 0243-23 31 26