Hitta.se
Dalaflyget Dala Airport - Stödtjänster till lufttransport, Uthyrning och förvaltning av övriga lokaler, Flygskolor, Flygklubbar, Tillverkare av flygplan och utrustningar, Flygplatser, Flygtransporter
Dalaflyget Dala Airport

Dalaflyget Dala Airport

i Borlänge

CheckboxVerifierat

Org.nr. 556100-0844

Växel

Om Dalaflyget Dala Airport

Dalaflyget är dom små flygplatserna i Borlänge-Falun och Mora-Sälen med det stora utbudet. T ex. direktförbindelser med Göteborg och Malmö från Borlänge och Arlanda, Ängelholm och från Mora.

Charterresor till sol och värme under större delen av året från Dala Airport i Borlänge.


5.0
1 omdömen

Karta och andra adresser

Överstevägen 50, 784 63 Borlänge

Dalaflyget Dala Airport har verksamhet på Överstevägen 50, Borlänge. 

Dalaflyget Dala Airport gick med vinst (2022)

Dalaflyget Dala Airport gick med vinst, 30 000 kr. Dalaflyget Dala Airport ökade sin omsättning med 10,48% senaste räkenskapsåret.

Användarbilder

Ladda upp bilder (valfritt) (Maxstorlek: 20MB)

Verksamhetsbeskrivningen för Dala Airport AB:

Bolaget ska äga och förvalta fast egendom och övriga anläggningstillgångar på och i anslutning till Falun'/Borlänge flygplats - Dala Airport. Bolagets syfte och ändamål ska vara att på aktieägarens uppdrag och med iakktagande av EU's statsstödsregler, verka för trafikflygets utveckling i Dalarna av regionalpolitiska skäl genom att: 1) utföra tjänster av såväl allmänt ekonomiskt intresse som icke ekonomisk verksamhet genom att tillhandahålla infrastruktur för reguljär- och chartertrafikverksamhet, samt att 2) utföra tjänster innebärande icke subventionerad, annan ekonomisk verksamhet som har ett naturligt samband med drift av flygplats såsom expempelvis uthyrning av lokaler, flygteknisk utrustning samt upplåtelse av mark. Bolagets utförande av tjänster innebärande icke ekonomiska verksamhet innebär exempelvis upplåtelse av landningsbanor, lokaler för flygkontrolltjänst, brand- och räddningstjänst, polis och tull samt säkerhetskontroll och skydd för civil luftfart. Verksamheten ska bedrivas enligt affärsmässiga principer och i förekommande fall, med iaktagande av den kommunala likställighets- och självkostnadsprincipen.

Verksamheten ingår i:

Dala Airport AB

Organisationsnummer:

556100-0844

Bolagsform:

Aktiebolag

VD:

Mats Reino Hakkarainen

Bolaget registrerat:

1972-01-01

F-skatt:

Ja

Momsregistrering:

Ja

Svensk Näringsgrensindelning - SNI:

52230 - Stödtjänster till lufttransport

Branscher

Andra har även sökt på

Olika telefonformat

Telefonformat för 0243-645 00