Hitta.se
Dalaflyget Mora Airport - Stödtjänster till lufttransport, Flygskolor, Flygklubbar, Tillverkare av flygplan och utrustningar, Flygplatser, Flygtransporter
Dalaflyget Mora Airport

Dalaflyget Mora Airport

i Mora

CheckboxVerifierat

Org.nr. 556691-2183

Bokning Biljettpriser Information Flygfrakt

Stängt

Om Dalaflyget Mora Airport

Dalaflyget är dom små flygplatserna i Borlänge-Falun och Mora-Sälen med det stora utbudet. T ex. direktförbindelser med Göteborg och Malmö från Borlänge och Arlanda, Ängelholm och från Mora.

Charterresor till sol och värme under större delen av året från Dala Airport i Borlänge.


Var den första att lämna ett omdöme
för Dalaflyget Mora Airport

Karta och andra adresser

Flygplatsvägen 13, 792 91 Mora

Dalaflyget Mora Airport har verksamhet på Flygplatsvägen 13, Mora. 

Dalaflyget Mora Airport har 2 andra verksamheter i Sverige. Det som ligger närmast Moraskontoret är Dalaflyget Dala Airport i Borlänge.

Dalaflyget Mora Airport gick med vinst (2022)

Dalaflyget Mora Airport gick med vinst, 5 000 kr. Dalaflyget Mora Airport ökade sin omsättning med 12,73% senaste räkenskapsåret. Bolaget har 29 anställda, snittlönen har ökat 0,12%.

Användarbilder

Ladda upp bilder (valfritt) (Maxstorlek: 20MB)

Fordon registrerade på Dalaflyget Mora Airport

Totalt antal fordon: 25

Senaste införskaffat: en Mercedes-Benz 812D 4X2. Fordonet köptes 2000

Visa värdering och all info i bilregistret

Verksamhetsbeskrivningen för AB Dalaflyget:

Bolaget ska driva driften av flygplatserna Dala Airport i borlänge kommun och Mora Siljan flygplats i Mora kommun genom att AB Dalaflyget ska vara huvudman för driften samt driva verksamheten enligt gällande lagar och bestämmelser. Ändamålet för bolagets verksamhet är att verka för flygets utveckling och därigenom främja den sociala och ekonomiska utvecklingen i Dalarna. Bolaget ska för detta ändamål och med iakttagande av EU:s statsstödsregler 1) utföra en tjänst av allmänt ekonomiskt intresse genom att ta emot alla aktörer som vill starta och landa till rådande kommersiella villkor under publicerade öppethållandetider, 2)bedriva icke subventionerad, annan ekonomisk verksamhet som har ett naturligt samband med drift av flygplats såsom exempelvis parkering, café- eller restaurangverksamhet, 3)bedriva icke ekonomisk verksamhet såsom exempelvis flygkontrolltjänst, brand- och räddningstjänst, säkerhetskontroll och skydd för civil luftfart samt tillhandahålla faciliteter som gör det möjligt för polis och tull att genomföra sin verksamhet vid flygplatserna. Ändamålet är också att möjliggöra allmännyttiga tjänster vid utnyttjande av flygplatserna såsom exempelvis 1) sjuktransporter, ambulansflyg och flyg vid organdonationer, 2)räddningsinsatser och annan samhällsberedskap för kriser och extraordinära händelser. Verksamheten ska bedrivas enligt affärsmässiga principer och i förekommande fall, med iakttagande av den kommunala likställighets- och självkostnadsprincipen. Likvideras bolaget ska dess behållna tillgångar fördelas mellan aktieägarna. Fördelningen motsvaras i första hand av tillskjutet kapital och därutöver i förhållande till aktieägarnas inbördes relation av aktieinnehav i bolaget vid tidpunkten för likvidationen.

Verksamheten ingår i:

AB Dalaflyget

Organisationsnummer:

556691-2183

Bolagsform:

Aktiebolag

VD:

Lars Anders Mjöberg

Bolaget registrerat:

2006-01-12

F-skatt:

Ja

Momsregistrering:

Ja

Svensk Näringsgrensindelning - SNI:

52230 - Stödtjänster till lufttransport

Branscher

Andra har även sökt på

Olika telefonformat

Telefonformat för 0250-301 75