facebook_pixelÖvre Gruvrisvägen 96 Dalarnas län, Falun - hitta.se
Hitta.se

Övre Gruvrisvägen 96

791 61 Falun, Falun Dalarnas län

Adress i Falu Kristine i Falun i Dalarnas län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Övre Gruvrisvägen 96.

Hitta hit

En villa byggd 1991

På adressen finns en villa byggd 1991. Huset är 180 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Falun.

Värderingen är 30 166 kr/m²

Villan på Övre Gruvrisvägen 96 värderas till ca 5 430 000 kr (30 166 kr/m²).

Förbättra värderingen

Evaluation

Värdeindikation

5 430 000 kr

Bolån i Falun - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Falun. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Falun

Tomten är ca 6588 kvadratmeter

Tomten, ÖVRE GRUVRISET 4:1, är mindre än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten ÖVRE GRUVRISET 4:1 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Falu Kristine

Människorna i Falu Kristine

Människorna i Falu Kristine

Äldre medelinkomsttagarfamiljer utan barn eller med utflugna barn i villa på småorter och i glesbygd

I Falu Kristine bor 49% kvinnor och 51% män. Medelåldern i området är 58 år, vilket är högre än medelåldern i Faluns kommun (49 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (36%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är golf, utförsåkning, näringsliv och samhällsekonomi, längdskidåkning, segling, vin och vinprovning, föreningsverksamhet, skattefrågor, inrikespolitik och värdepapper och värdepappersaffärer.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 33% som högutbildade. 36% har gymnasieutbildning och 6% har endast grundskoleutbildning. 32% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 67%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 28 954 kr, vilket är 7% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 721 654 kronor i lån.

+7%

Här i Falun betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Övre Gruvrisvägen 96 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,8 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,07% (0,42)

11,63% (0,35)

0,242% (0,00)

Summa

33,942% (0,77)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 27,0% av rösterna. Liberalerna är det parti som sticker ut med 39% fler röster än riksgenomsnittet.

L+39%

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 20 objekt till salu i Falun

Just nu finns det 4 hyreslägenheter att byta till i närheten av Övre Gruvrisvägen. Snitthyran är 5 475 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns sex förskolor i närheten

2 237 meter från adressen ligger Förskolan Samuelsdal.

Matbutiker och restauranger

Bara tolv minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, City Gross Falun på Stortallsvägen 3.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger mindre än en minuts gångväg (84 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (27 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Falu Kristine

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Olaga frihetsberövande/människorov

Rapporterat torsdagen den 21 januari kl 08:53

Ett grovt brott har kommit till polisens kännedom

En man har blivit utsatt för ett grovt våldsbrott i Falun under förmiddagen. Polisen har frihetsberövat 4 personer som misstänkta för brott och man kommer att hålla förhör med dessa personer. Därefter kommer en åklagare att fatta beslut om de ska vara fortsatt frihetsberövade eller inte. Den utsatta mannen är skadad men har inte behövt uppsöka akutsjukvård. I övrigt arbetar polisen nu med sedvanliga utredningsåtgärder och kommer inte att kommentera denna händelse ytterligare i nuläget. UPPDATERING kl. 20.52 De fyra personerna som blev frihetsberövade är numera anhållna efter beslut av åklagare. Det handlar om 4 män varav 3 är i 20-årsåldern och en i 25-årsåldern. De fyra männen är på sannolika skäl misstänkta för grov misshandel i två fall, människorov samt utpressning mot en man i 35-årsåldern.

Övrigt

Rapporterat torsdagen den 21 januari kl 04:55

Ett grovt brott har kommit till polisens kännedom

En man har blivit utsatt för ett grovt våldsbrott i Falun under förmiddagen. Polisen har frihetsberövat 4 personer som misstänkta för brott och man kommer att hålla förhör med dessa personer. Därefter kommer en åklagare att fatta beslut om de ska vara fortsatt frihetsberövade eller inte. Den utsatta mannen är skadad men har inte behövt uppsöka akutsjukvård. I övrigt arbetar polisen nu med sedvanliga utredningsåtgärder och kommer inte att kommentera denna händelse ytterligare i nuläget.

Inbrott

Rapporterat torsdagen den 14 januari kl 09:26

Det har under natten varit ett inbrott hos ett företag i Falun.

Företaget har sina lokaler på Myntgatan och under natten gick det flera larm från lokalerna. En patrull sökte av platsen och kunde konstatera att någon skurit upp en dörr. Det är oklart vad som blivit tillgripet.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
110%
SverigeFalu Kristine

Brott jämfört med riket