Övre Valsan 149 Dalarnas län, Falun - hitta.se

Övre Valsan 149

791 94 Falun, Borlänge Dalarnas län

Adress i Valsan i Falun i Dalarnas län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Övre Valsan 149.

Hitta hit

Räkna på hur mycket du kan köpa för i Valsan. Få ett individuellt ränteerbjudande hos Nordea.

Räkna på ditt bolån!
area_nearby_house_plot

Tomten är ca 1933 kvadratmeter

Tomten, KÄLARVET 4:27, är ungefär lika stor som andra tomter i området.

Det finns en bygghändelse kopplad till bostaden.

Boendemiljön i Valsan

housing_info

Området kring Övre Valsan 149 består till 90% av småhus. Det är vanligt med villor som för det mesta är byggda på 40- och 30-talet.

Fyrtiotalshusen är ofta byggda i ett plan plus källare och går att känna igen då de ofta har mindre fönster. Trettiotalshusen karakteriseras av sin minimalistiska och kubformade stil med enkla takkonstruktioner och låg taklutning.

Wikipediafoton från närområdet

Åsikter om Övre Valsan 149

Vad tycker du om Övre Valsan 149?

Människorna i Valsan

area_interests

Äldre låg- och medelinkomsttagarfamiljer i villa i glesbygd

I Valsan bor 48% kvinnor och 52% män. Vanliga intressen är motorsport, jakt, meka med bilar, snickra/måla och bygga, arbeta i trädgården, motorcyklar, trav och galopp, sportfiska, lösa korsord eller sudoku och krukväxter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Valsan har 15% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 23% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (23%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 29% som högutbildade. 57% har gymnasieutbildning och 14% har endast grundskoleutbildning. 41% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 78%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 24 238 kr, vilket är 11% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 270 682 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

-11%

Här i Borlänge betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Övre Valsan 149 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 1,1 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,42(0,77)

11,63(0,35)

0,242(0,00)

Summa

34,292(1,12)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 30,7% av rösterna. Sverigedemokraterna är det parti som sticker ut med 99% fler röster än riksgenomsnittet.

Parti+99%

Bilägande

Man kör gärna BMW och Mercedes i området.

Lokaltrafik

Lokaltrafik

Skolor, grönområden, etc

Hälsa och skönhet

I Djurås finns 1 apotek.

SOMMAR-REA! Upp till 50% på utvalda produkter.

Till apoteket.se
area_geo

Natur och fritid

Bostaden ligger mindre än en minuts gångväg (82 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (0 meter) från adressen.

Arbetsmarknaden i Valsan

Jobb i närheten

Just nu finns det 185 lediga jobb i Borlänge, vilket motsvarar 37% av alla lediga jobb i Dalarnas län. Bland annat söker man:

- Modersmålslärare i grundskolan

- Fastighetsmäklare

- Bagare/Konditor

- Universitets- och högskoleadjunkt

- Universitets- och högskolelektor

Exempel på företag som anställer just nu:

- Trollhättans Stad

- Jobbakuten Recruitmore

- Storesupport

- Högskolan Väst , Institutionen för Hälsovetenskap

- Högskolan Väst

37%
Dalarnas länBorlänge

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Valsan

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

Verisure.se
Annons

Rattfylleri

Rapporterat torsdagen den 22 augusti kl 12:33

En bilist är misstänkt för att ha kört bil i påverkat tillstånd i Bäsna.

Polisen stoppar och kontrollerar ett fordon i Bäsna. Vid kontroll av föraren fattar patrullen misstanke om att han, en man i 70-årsåldern, är påverkad av alkohol. Mannen får följa med patrullen för provtagning och resultatet på det provet får visa om han har gjort sig skyldig till rattfylleri genom påverkan av alkohol eller inte.

Trafikolycka

Rapporterat tisdagen den 20 augusti kl 04:51

En olycka har skett på E16 i höjd med Djurås.

SOS-Alarm meddelar att en olycka mellan två personbilar har inträffat på E16 i höjd med Djurås. I nuläget är det oklart vilken riktning olyckan har skett i. Det är också oklart om någon person har skadats i samband med olyckan men samtliga skall ha lyckats ta sig ur sina fordon. Polisen kommer att åka till platsen för att undersöka vad som har hänt. UPPDATERING kl. 16.51 I nuläget skall det vara totalstopp på E16 i höjd med olycksplatsen. UPPDATERING kl. 17.08 En av de inblandade klagar på smärta i bröstet och en annan har skadat sig i huvudet. Det är i nuläget oklart hur allvarligt skadade de inblande är. Vägen kommer att vara fortsatt avstängd under räddningsarbetet. UPPDATERING kl. 17.40 Trafiken kommer att släppas på lite försiktigt. Det verkar inte som om någon av de inblandade kommer att behöva åka med ambulansen för vård. Olyckan har troligtvis orsakats av att en av bilisterna skulle göra en vänstersväng. En person, en kvinna i 30-årsåldern, anses vara vållande till olyckan.

Misshandel

Rapporterat fredagen den 16 augusti kl 01:54

Ungdomsgruppen vid polisen i Borlänge utreder en händelse på Bullermyren under gårdagskvällen, 190815, vid 21:30-tiden.

Det var utomhus bakom en kiosk i höjd med Allfarvägen 63, som ett antal ungdomar var inblandade i ett bråk, där en flicka ska ha utsatts för vad som rubriceras som misshandel från en okänd pojke. En annan okänd person lyckades avstyra bråket. Händelsen hade föregåtts av ett meningsutbyte på platsen en stund tidigare. Vi vet att det finns flera personer som sett, och vet mer om händelsen, och dessa vill vi gärna komma i kontakt med. Det går i så fall bra att ringa Dennis Hebert kontorstid vardagar på 010-567 27 27, eller maila honom på: dennis.hebert@polisen.se

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
48%
SverigeValsan

Brott jämfört med riket