facebook_pixelOlsbacka 5 Dalarnas Län, Falun - hitta.se

Olsbacka 5

791 93 Falun, Falun Dalarnas Län

Adress i Aspeboda i Falun i Dalarnas Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Olsbacka 5.

Hitta hit

En villa

På adressen finns en villa. Huset är 164 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Aspeboda.

Bolån i Falun - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Falun. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Falun

Tomten är ca 5495 kvadratmeter

Tomten, ÅKERN 2:1, är ungefär lika stor som andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten ÅKERN 2:1 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Aspeboda

Människorna i Aspeboda

Människorna i Aspeboda

Medelinkomsttagarfamiljer i villaområden utanför små- och medelstora städer

I Aspeboda bor 47% kvinnor och 53% män. Medelåldern i området är 52 år, vilket är högre än medelåldern i Faluns kommun (49 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 35-49, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (24%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är motorsport, jakt, meka med bilar, snickra/måla och bygga, arbeta i trädgården, motorcyklar, trav och galopp, sportfiska, lösa korsord eller sudoku och krukväxter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 29% som högutbildade. 39% har gymnasieutbildning och 12% har endast grundskoleutbildning. 45% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 67%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 20 955 kr, vilket är 23% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 226 502 kronor i lån.

-23%

Här i Falun betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Olsbacka 5 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,8 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,07% (0,42)

11,63% (0,35)

0,242% (0,00)

Summa

33,942% (0,77)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 21,5% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 75% fler röster än riksgenomsnittet.

C+75%

Bilägande

Man kör gärna Mitsubishi och Toyota i området.

Mitsubishi
Toyota

Bostadsmarknaden i Aspeboda

i Aspeboda pågår och planeras det för 0 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 1 objekt till salu i Falun

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

3 459 meter från adressen ligger Förskolan Aspelunden.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fyra minuters gångväg (476 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (25 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Aspeboda

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka, personskada

Rapporterat onsdagen den 25 november kl 12:44

En man i åttioårsåldern har förts till sjukhus efter att ha hamnat i vattnet med en fyrhjuling.

Olyckan inträffade i Ryggenområdet öster om Falun på onsdagsförmiddagen. Mannen har av oklar anledning kört ner i en sjö och i samband med det slagit i huvudet och ådragit sig en skada i ett ben. Det finns ingen misstanke om brott i samband med händelsen.

Sammanfattning natt

Rapporterat onsdagen den 25 november kl 07:35

05.57 Larm om brand i flerfamiljshus i centrala Falun.

Rökutveckling i lägenhet. Ingen person skadad. En person omhändertagen. Rättsläge grov mordbrand. 00.39 Stöld, inbrott i Borlänge. Larm från butik i centrala staden. En dörr uppbruten. En person anträffad i anslutning till platsen. Medtagen till förhör, misstänkt för gärningen.

Stöld

Rapporterat onsdagen den 11 november kl 07:20

En man uppger att han har blivit bestulen i centrala Falun

Mannen berättar att han har bett om hjälp att sätta in pengar så att han skulle kunna betala sina räkningar. Två av personerna som han hade bett om hjälp tog dock pengarna och lämnade platsen. Enligt vittnen så sprang dom mot Rådhuskällaren. Detta ska ha skett vid 18.30-tiden. En anmälan om Grov stöld har upprättats.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
110%
SverigeAspeboda

Brott jämfört med riket