facebook_pixelBältarbo 238 Dalarnas Län, Hedemora - hitta.se
Hitta.se

Bältarbo 238

776 90 Hedemora, Hedemora Dalarnas Län

Adress i Hedemora i Hedemora i Dalarnas Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Bältarbo 238.

Hitta hit

Bolån i Hedemora - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Hedemora. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Hedemora

Boendemiljön i Hedemora

Människorna i Hedemora

Människorna i Hedemora

Äldre och pensionerade medelinkomsttagare i villa utanför småorter eller i glesbygd

I Hedemora bor 49% kvinnor och 51% män. Medelåldern i området är 57 år, vilket är högre än medelåldern i Hedemoras kommun (51 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är sambos med barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (29%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, meka med bilar, motorcyklar, rida, motorsport, astrologi, sportfiska, alternativ hälsovård, antikviteter och snickra/måla och bygga.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 23% som högutbildade. 48% har gymnasieutbildning och 5% har endast grundskoleutbildning. 34% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 75%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 21 496 kr, vilket är 21% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 967 926 kronor i lån.

-21%

Här i Hedemora betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Bältarbo 238 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,9 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,17% (0,52)

11,63% (0,35)

0,242% (0,00)

Summa

34,042% (0,87)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 31,3% av rösterna. Sverigedemokraterna är det parti som sticker ut med 26% fler röster än riksgenomsnittet.

SD+26%

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 8 objekt till salu i Hedemora

Det har sålts 35 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 12 656 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 9 957 kr/m2 och går upp med 32.08 %.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

2 333 meter från adressen ligger Noas Ark.

Matbutiker och restauranger

Närmsta livsmedelsbutik är Lidl på Callerholmsgatan 10.

Lockas man av restaurangbesök finns McDonald's i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tolv minuters gångväg (1282 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (27 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Hedemora

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikbrott

Rapporterat tisdagen den 26 januari kl 07:15

En bilist är misstänkt för att ha kört bil utan behörighet i Hamre

En polispatrull stoppar och kontrollerar en personbil utefter Lv270 i höjd med Hamre. Vid kontroll av föraren, en kvinna i 20-årsåldern, visar det sig att hon saknar körkort och hon är numera misstänkt för olovlig körning.

Trafikhinder

Rapporterat onsdagen den 20 januari kl 08:37

En lastbil och en minibuss har fått stopp på Grådöbron

En lastbil har däckproblem på Grådöbron och i backen efter så har en minibuss fått problem med troligen trasig växellåda. RV70 har haft totalstopp i södergående körfält på platsen. En Tungbärgare är på väg. Patrull på plats försöker att leda om trafiken

Trafikbrott

Rapporterat tisdagen den 19 januari kl 07:37

Grov olovlig körning, drograttfylleri m.m. norr om Hedemora tidigt på tisdagsmorgonen.

En polispatrull stoppade och kontrollerade en personbil natten till tisdag. Det visade sig att kvinnan i 35-årsåldern som körde bilen saknar körkort. Dessutom visade tecken på att vara drogpåverkad varför hon medtogs för provtagning och förhör. Bilen visade sig avställd. Kvinnan som nu är misstänkt för grov olovlig körning, drograttfylleri, ringa narkotikabrott samt för att ha framfört ett avställt fordon, har ett flertal domar avseende liknande brottslighet de senaste åren.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
25%
SverigeHedemora

Brott jämfört med riket