facebook_pixelKrylbo Dalarnas län, Krylbo - hitta.se
Hitta.se

Krylbo

Dalarnas län

Postort i Avesta inom Dalarnas län som angränsar till Folkärna, Avesta, Norberg, Västerfärnebo, Möklinta och By Kyrkby.

I området finns 4 932 personer över 16 år och 422 företag.

Bolån i Krylbo - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Krylbo. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Krylbo

Boendemiljön i Krylbo

Människorna i Krylbo

Människorna i Krylbo

Singelhushåll med låga inkomster i hyresrätt utanför småstäder och mindre orter

I Krylbo bor 46% kvinnor och 54% män. Medelåldern i området är 52 år, vilket är högre än medelåldern i Avestas kommun (50 år) och Sverige (48 år). Andelen pensionärsfamiljer (20%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, meka med bilar och motorsport.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i förskoleålder

I Krylbo har 11% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i förskoleålder och 41% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (20%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 21% som högutbildade. 30% har gymnasieutbildning och 22% har endast grundskoleutbildning. 12% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 36%.

Här är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 21 916 kr, vilket är 19% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 910 008 kronor i lån.

-19%

Här i Avesta betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda i området gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,7 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,97% (0,32)

11,63% (0,35)

0,242% (0,00)

Summa

33,842% (0,67)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 40,3% av rösterna. Sverigedemokraterna är det parti som sticker ut med 63% fler röster än riksgenomsnittet.

Hur röstar man i andra områden? Kolla i livsstilskartan!

SD+63%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 22 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 33 objekt till salu i Krylbo

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i området

På Skolgatan 9 ligger Förskolan Igelkotten.

Matbutiker och restauranger

I området finns en livsmedelsbutik, bl.a. Coop Konsum på Järnvägsgatan 16.

Händelser och brott i närheten av Krylbo

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka, personskada

Rapporterat torsdagen den 25 februari kl 06:32

Polis, råddningstjänst och ambulans kallas till en olycka där en skåpbil har kört rakt fram i Älvenäsrondellen

Polis och räddningstjänst kallas till Älvenäsrondellen där en skåpbil har kört rakt fram i rondellen. Ett vittne larmar om händelsen. Det ser ut som att föraren är påverkad av något. Vittnet uppger att bilen nästan hade kört på hans bil innan den andra bilen hamnade i rondellen. Den påverkade föraren gick tillbaka för att fortsätta färden. Polispatrullen beslutar att medta mannen till sjukhus för provtagning. En misstanke om rattfylleri/Grovt rattfylleri har uppstått. På sjukhuset konstaterar sjukhuspersonal att mannen behöver sjukvård för skador som har uppkommit. Mannen som är i 50-årsåldern blir gripen och förd till polisarrest.

Trafikolycka, personskada

Rapporterat tisdagen den 23 februari kl 08:29

En singelolycka har inträffat på riksväg 70 vid Saxbo.

Det är en personbil som hamnat på taket. Räddningstjänst, sjukvård och polis är på väg till platsen. Skadeläget är okänt i nuläget. Uppdatering 20.54 Det visar sig att det finns en andra bil inblandad i trafikolyckan. Denna har påträffats någon kilometer från den andra bilen. En ambulans är tillkallad avseende person i den bilen.

Stöld

Rapporterat tisdagen den 23 februari kl 08:40

Det har varit inbrott i bilar vid ett företag i centrum

Polisen får samtal om att det har varit inbrott i flera bilar vid ett företag i centrum. En eller flera okända personer har slagit sönder en ruta till respektive bil och stulit tankkort ur bilarna. Polisen kommer att åka till platsen för att söka efter spår efter den eller de som har begått brottet.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
30%
SverigeKrylbo

Brott jämfört med riket