facebook_pixelSöderbärke Dalarnas län, Söderbärke - hitta.se
Hitta.se

Söderbärke

Dalarnas län

Postort i Smedjebacken inom Dalarnas län som angränsar till Fagersta, Norberg, Vikmanshyttan, Smedjebacken, Ludvika, Kopparberg, Ramsberg, Riddarhyttan och Skinnskatteberg.

I området finns 2 303 personer över 16 år och 305 företag.

Bolån i Söderbärke - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Söderbärke. Genomsnittlig ränta föregående månad (mar 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (mar 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Söderbärke

Boendemiljön i Söderbärke

Människorna i Söderbärke

Människorna i Söderbärke

Äldre medelinkomsttagarfamiljer utan barn eller med utflugna barn i villa på småorter och i glesbygd

I Söderbärke bor 54% kvinnor och 46% män. Medelåldern i området är 54 år, vilket är högre än medelåldern i Smedjebackens kommun (52 år) och Sverige (48 år). Andelen pensionärsfamiljer (48%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, meka med bilar och arbeta i trädgården.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Söderbärke har 14% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 18% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (21%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 25% som högutbildade. 46% har gymnasieutbildning och 5% har endast grundskoleutbildning. 30% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 62%.

Här är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 23 119 kr, vilket är 15% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 079 668 kronor i lån.

-15%

Här i Smedjebacken betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda i området gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 1,2 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,46% (0,81)

11,63% (0,35)

0,242% (0,00)

Summa

34,332% (1,16)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 34,9% av rösterna. Sverigedemokraterna är det parti som sticker ut med 59% fler röster än riksgenomsnittet.

Hur röstar man i andra områden? Kolla i livsstilskartan!

SD+59%

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 5 objekt till salu i Söderbärke

Det har sålts 1 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 13 983 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 12 711 kr/m2 och går upp med 10.00 %.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i området

På Brusgatan 9 ligger Solhyttans förskola.

Händelser och brott i närheten av Söderbärke

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Sammanfattning natt

Rapporterat söndagen den 11 april kl 08:00

Det har varit en arbetssam natt för polisen i Dalarna.

Det har handlat om ett flertal suicidärenden och psykisk ohälsa, trafikbrott, rattfyllerier, olaga hot, skadegörelser, bråk, fylleri och misshandel. I Avesta har anmälts en skadegörelse då någon fällt ett träd på en campingplats. I Smedjebacken har upprättats misstanke om allmänfarlig vårdslöshet efter en brand på en altan vid en villa. I Smedjebacken har en man omhändertagits efter att ha slagit sönder mängder med fönster på en fastighet i centralorten. I Smedjebacken har upprättats en anmälan om misshandel efter att en kvinna och en man slagits.

Brand

Rapporterat torsdagen den 1 april kl 03:09

Lastbil med släp som börjar brinna.

En polispatrull beordras till Blomstervägen i Fagersta där en lastbil med släp har börjat brinna efter en explosion i ett däck. En förbipasserande sopbil lastad med två kubik vatten kan påbörja släckningsarbetet av branden som har spridit sig till släpet och gräset vid sidan om vägen. Tack vare föraren till sopbilen är branden nästan helt släckt när räddningstjänsten kommer till platsen. Polisen misstänker inget brott i samband med olyckan. Däremot tvingas en polispatrull inleda ett förföljande efter att en bil kört igenom avspärrningarna under pågående släckningsarbete. På riksväg 68 kan bilen, som visar sig vara belagd med körförbud, stoppas. Föraren, en man i 70-årsåldern, blir delgiven misstanke om vårdslöshet i trafik.

Brand

Rapporterat torsdagen den 1 april kl 02:06

Fordonsbrand, Hantverksvägen

2 personbilar brinner på Hantverksvägen, Fagersta. Vittnen skall ha iakttagit en person som sprungit från platsen. Polis på plats upprättar anmälan skadegörelse genom brand.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
65%
SverigeSöderbärke

Brott jämfört med riket