facebook_pixelÅkervägen 5 Dalarnas län, Sollerön - hitta.se
Hitta.se

Åkervägen 5

792 90 Sollerön, Mora Dalarnas län

Adress på SollerönSollerön i Dalarnas län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Åkervägen 5.

Hitta hit

Bolån på Sollerön - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta på Sollerön. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån på Sollerön

Tomten är ca 812 kvadratmeter

Tomten, GRUDDBO 212:3, är mindre än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten GRUDDBO 212:3 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön på Sollerön

Människorna på Sollerön

Människorna på Sollerön

Unga medelinkomsttagarfamiljer med barn i villa på småorter eller i glesbygd

På Sollerön bor 52% kvinnor och 48% män. Medelåldern i området är 56 år, vilket är högre än medelåldern i Moras kommun (51 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (21%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är motorcyklar, meka med bilar, motorsport, arbeta i trädgården, trav och galopp, energisparande, sportfiska, snickra/måla och bygga, rida och bild-/ljudanläggningar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 43% som högutbildade. 43% har gymnasieutbildning och 7% har endast grundskoleutbildning. 22% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 56%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 31 043 kr, vilket är 14% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 276 324 kronor i lån.

+14%

Här i Mora betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Åkervägen 5 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 1,0 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,34% (0,69)

11,63% (0,35)

0,242% (0,00)

Summa

34,212% (1,04)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 25,1% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 59% fler röster än riksgenomsnittet.

C+59%

Bostadsmarknaden på Sollerön

Sollerön pågår och planeras det för 10 lägenheter och snittpriset är 22 034 kr/m2. Se alla här

Just nu finns 5 objekt till salu i Sollerön

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns tre förskolor i närheten

611 meter från adressen ligger Sollerö skola.

Matbutiker och restauranger

Bara sex minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Sollerön på Soldvägen 11.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca 14 minuters gångväg (1476 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca fem minuters gångväg (551 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Sollerön

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikbrott

Rapporterat onsdagen den 20 januari kl 07:06

En bilist har kört bil utan behörighet till det i Klockarhagen

En polispatrull stoppar och kontrollerar en personbil i Klockarhagen. Vid kontroll av föraren visar det sig att han, en man i 45-årsåldern, saknar körkort. Mannen blir misstänkt för olovlig körning.

Rattfylleri

Rapporterat onsdagen den 13 januari kl 04:59

Misstänkt drograttfylleri norr om Mora på onsdagseftermiddagen.

En polispatrull stoppade och kontrollerade en personbil där föraren visade sig vara en man i 20-årsåldern. Denne visade tecken på drogpåverkan liksom en man i ungefär samma ålder som var passagerare i bilen. Båda medtogs för provtagning och förhör. Föraren är nu misstänkt för drograttfylleri samt ringa narkotikabrott avseende eget bruk. Passageraren är misstänkt för ringa narkotikabrott avseende eget bruk. Provsvaren kommer att visa om de gjort sig skyldiga till brott eller inte. UPPDATERING: I samband med provtagningen av föraren genomfördes ett s.k. snabbtest vilket visade positivt utslag på två narkotiska preparat. P.g.a. detta omhändertogs hans körkort direkt av polispatrullen.

Trafikolycka

Rapporterat lördagen den 9 januari kl 09:14

En bilist har kört av vägen i Färnäs

En bilist ringer till polisen och uppger att han har glidit av vägen och in i ett uthus. Det finns ingen information om att bilisten ska ha blivit skadad men uthuset är skadat. Polisen är på plats för att undersöka vad som har hänt. UPPDATERING kl. 10.20 Olyckan ska ha hänt under natten. Patrullen misstänker inget brott i samband med olyckan. Det var mycket halt och kurvigt och bilisten har glidit av vägen.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
28%
SverigeSollerön

Brott jämfört med riket