facebook_pixelAlderkittvägen 12 Dalarnas län, Sollerön - hitta.se

Alderkittvägen 12

792 90 Sollerön, Mora Dalarnas län

Adress på SollerönSollerön i Dalarnas län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Alderkittvägen 12.

Hitta hit

Bolån på Sollerön - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta på Sollerön. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån på Sollerön

Boendemiljön på Sollerön

Människorna på Sollerön

Människorna på Sollerön

Äldre medelinkomsttagarfamiljer utan barn eller med utflugna barn i villa på småorter och i glesbygd

På Sollerön bor 55% kvinnor och 45% män. Medelåldern i området är 73 år, vilket är högre än medelåldern i Moras kommun (51 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (38%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är krukväxter, lösa korsord eller sudoku, arbeta i trädgården, jakt, antikviteter, trav och galopp, energisparande, kungligheter, sticka och handarbeta och skattefrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 20% som högutbildade. 54% har gymnasieutbildning och 11% har endast grundskoleutbildning. 18% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 51%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 19 197 kr, vilket är 29% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 090 742 kronor i lån.

-29%

Här i Mora betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Alderkittvägen 12 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 1,0 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,34% (0,69)

11,63% (0,35)

0,242% (0,00)

Summa

34,212% (1,04)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 25,1% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 59% fler röster än riksgenomsnittet.

C+59%

Bilägande

Man kör gärna Toyota och Honda i området.

Toyota
Honda

Bostadsmarknaden på Sollerön

Sollerön pågår och planeras det för 11 lägenheter och snittpriset är 20 872 kr/m2. Se alla här

Just nu finns 7 objekt till salu i Sollerön

Det har sålts 3 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 22 198 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 19 698 kr/m2 och går upp med 21.49 %.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns tre förskolor i närheten

1 169 meter från adressen ligger Föräldrakooperativet Filiorum.

Matbutiker och restauranger

Bara tolv minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Sollerön på Soldvägen 11.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca 13 minuters gångväg (1334 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca sju minuters gångväg (717 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Sollerön

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka, personskada

Rapporterat torsdagen den 26 november kl 03:18

En bilist har kört på en stillastående arbetsvagn som var tillkopplad till en lätt lastbil

En bil har bakifrån kört på en stillastående arbetsvagn som var tillkopplad till en lätt lastbil. I nuläget finns inga uppgifter om någon är skadad. Föraren av den påkörande bilen misstänks för vårdslöhet i trafik.

Narkotikabrott

Rapporterat tisdagen den 24 november kl 12:02

Polisen misstänker att flera personer har brukat narkotika i en lägenhet i Orsa

I slutet på förra veckan fick polisen information som tydde på att personer använde narkotika i en lägenhet i Orsa. Polisen åkte till platsen och när de kom in i lägenheten befann sig 6 personer där och samtliga visade tydliga tecken på att vara påverkade av narkotika. Det handlar om 4 män och 2 kvinnor. 4 av personerna i lägenheten är i 30-årsåldern, en är i 40-årsåldern och en är i 50-årsåldern. Personerna i lägenheten fick åka med polisen för provtagning och resultatet på dessa prov får visa om de har gjort sig skyldiga till ringa narkotikabrott genom eget bruk.

Trafikolycka, personskada

Rapporterat onsdagen den 18 november kl 06:30

Viltolycka personbil och älg område  Färnäs

En bil har kolliderat med en älg. Enligt initiala uppgifter föreligger personskador. Räddningstjänst och polis till platsen.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
28%
SverigeSollerön

Brott jämfört med riket