facebook_pixelIdrottsvägen 18C Dalarnas län, Svärdsjö - hitta.se
Hitta.se

Idrottsvägen 18C

790 23 Svärdsjö, Falun Dalarnas län

Adress i Svärdsjö i Svärdsjö i Dalarnas län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Idrottsvägen 18C.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1981

Fastigheten på Idrottsvägen 18C är ett flerfamiljshus byggt 1981.

Bolån i Svärdsjö - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Svärdsjö. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Svärdsjö

Boendemiljön i Svärdsjö

Människorna i Svärdsjö

Människorna i Svärdsjö

Pensionärer med medelinkomster i äldreboende

I Svärdsjö bor 51% kvinnor och 49% män. Medelåldern i området är 57 år, vilket är högre än medelåldern i Faluns kommun (49 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (76%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är se sport på tv/läsa om sport, besöka sportevenemang, lösa korsord eller sudoku, skattefrågor, kungligheter, ishockey, sy kläder, trav och galopp, krukväxter och fackliga frågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 10% som högutbildade. 29% har gymnasieutbildning och 4% har endast grundskoleutbildning. 9% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 56%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 18 677 kr, vilket är 31% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 2 245 348 kronor i lån.

-31%

Här i Falun betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Idrottsvägen 18C gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,8 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,07% (0,42)

11,63% (0,35)

0,242% (0,00)

Summa

33,942% (0,77)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 24,7% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 96% fler röster än riksgenomsnittet.

C+96%

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 2 objekt till salu i Svärdsjö

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns fyra förskolor i närheten

571 meter från adressen ligger Förskolan Björkhagen.

Matbutiker och restauranger

Bara fem minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, ICA Supermarket på Centrumvägen 2.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca två minuters gångväg (255 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (142 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Svärdsjö

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat torsdagen den 21 januari kl 07:24

Singelolycka E16/Rv50 vid Liljan

En bil i diket. Räddningstjänst till platsen. I skrivande stund oklart om polis behövs på platsen

Inbrott

Rapporterat onsdagen den 20 januari kl 04:32

Vid ett inbrott i Hosjö har bland annat en skoter och en 4-hjuling tillgripits

En polisanmälan har inkommit angående inbrott i Korsnäs IF:s klubbstuga på Sundbornsvägen i Falun. En garaedörr har brutits upp och det  saknas bland annat en 4-hjuling och en snöskoter. En brottsplatsundersökning har begärts av förundersökningsledare.

Olaga hot

Rapporterat onsdagen den 20 januari kl 07:02

En man är misstänkt för hot i Bojsenburg

Polisen får flera samtal om att en person spelar mycket hög musik i en lägenhet i Bojsenburg. Störningsjouren har varit på plats utan resultat och polisen åker då till platsen eftersom att det framkommer att personen som bor i lägenheten är hotfull mot andra boende. Polisen har varit på plats och man har pratat med de inblandade personerna. Man skriver en anmälan om olaga hot där en man i 30-årsåldern står uppsatt som misstänkt.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
110%
SverigeSvärdsjö

Brott jämfört med riket