Hitta.se

Elgiganten

i Kista

Org.nr. 556471-4474

Huvudkontor

Esbogatan 12 Karta

Leveransadress

Box 1264
164 29 Kista

Om Elgiganten

Elgiganten är verksam inom specialiserad butikshandel med ljud- och bildanläggningar samt videoutrustning och hade totalt 1 492 anställda 2022. Antalet anställda har ökat med 31 personer sedan 2021 då det jobbade 1 461 personer på företaget. Bolaget är ett aktiebolag som varit aktivt sedan 1993. Elgiganten omsatte 16 714 051 000 kr senaste räkenskapsåret (2022).

Elgiganten har 1,3 i betyg!

Elgiganten har betygsatts av 39 personer varav 35 även lämnat en kommentar.
Innehållet i denna sektion är skapat av användare.

Skriv ett omdöme

1,3 /5

39 betyg. 35 kommentarer

Anna-Gertie H.

för 2 månader sedan

kan inte få telefonkontakt, uselt!

Eva R.

för 5 månader sedan

Bra bemötande då man väl hittat fram till personlig kontakt.

Harald T.

för 6 månader sedan

Jag betalade för hemleverans och inkoppling av ny tvättmaskin och bortforsling av den gamla maskinen. Montörerna satte den nya maskinen i hallen - och gick därifrån! En extrainkallad rörmokare kostade flera tusen kronor!

Maud E.

för mer än 6 månader sedan

Ni krediter del av faktura men glömmer frakten på den krediterade varan som inte finns i lager!!!!!!

Ulf T.

för mer än 6 månader sedan

Till eltandborste skulle det vara ned extra borstar. De kom ej. Elgiganten säljer de inte ens. Inte så bra.

Klaus D.

för mer än 6 månader sedan

super företag

Björn W.

för mer än ett år sedan

Fullständigt totalt omöjligt att komma i kontakt med sedan vi fått fel på en nyinköpt tv. Praktiskt att inte vara tillgängligt vid problem. Dessutom utlovades ett lägre pris på ett specialabonnemang men det har vi inte sett röken av. Elgiganten är definitivt ett avslutat kapitel med en så katastrofalt dålig och bristande intresse för kundservice. Nalle

Leif Ö.

för mer än ett år sedan

Lämnade in en dator för garantirep den 15 juli. Den 28 juli 13 DAGAR senare får jag sms att datorn är på verkstad. (När jag skickar prylar mellan Enköping och Helsingör når försändelsen Helsingör före 12.00 dagen efter om jag skickar med FedEx före 12.00 och då har godset passerat Orly-flygplatsen under natten). Den 2 augusti får jag ett sms med samma innehåll. Fem minuter senare får jag ett sms som säger att reservdelar beställts, det tog alltså fem minuter av all ti att konstatera. Den 26 augusti får jag exakt samma meddelande. Det går inte att spåra arbetet trots att det finns en sådan funktion på hemsidan. Jag förstår att det för tillfället inte fungerar då ni saknar en ansvarig för service, men hoppas att det för företagets överlevnad tillsätts en sådan å det snaraste. NI BEHÖVER OMEDELBAR HJÄLP!

Torbjörn G.

för mer än ett år sedan

Beställde en 3-fas induktionsspis i butiken i Sickla. Den spis som senare levererades var en 1-fasspis. Inte bra, men fel kan ju faktiskt inträffa. Detta ska väl vara lätt att lösa, eller? Att reklamera den felaktigt levererade spisen visade sig vara rena mardrömmen. Elgiganten gör sig nära nog omöjliga att nå. De gömmer sin epostadress och mejl till den gömda adressen ignoreras, deras "chat" är ett primitivt datorprogram (men man kan nå en människa med envishet och väntan) och deras telefonfunktion har inget knappval som ens kommer i närheten av "reklamation". Men jag är envis, så till sist får jag dem att ringa mig efter att ha knappvalt att prata med en säljare. Jag är då redan ganska irriterad, och den jag pratar med försöker få det till att jag gjort fel, och påstår bl a att alla induktionsspisar i hela världen är 1-fas, alltså har de inte levererat fel. Men jag blir efter långt tjafs lovad hämtning (en lördag 10 dagar efter detta samtal) av den oanvändbara spisen samt omgående kreditering. Överenskommelsen skulle bekräftas per epost. Detta var 11 dagar innan dessa rader skrivs, och nu svarar de inte på några kontaktförsök (mejl ignoreras som skrivet). Några dagar senare har de återbetalat 599:- av 11.591:-. De har behållit pengar för transport, för bortforsling av gammal spis (som de ej utfört) och för den felaktiga spisen. Ytterligare några dagar senare får jag sms där hämtdagen bekräftas, men 3 minuter efter detta sms kommer ett sms till där de också ska hämta en annan senare tid. De kom inte den första tiden, och vi har inte för avsikt att åka ut till stugan en 3:e gång i väntan på dem. Vi har nu en låst situation där Elgiganten obstruerar något som borde vara ett rutinärende. Det är skyldiga oss ca 15.000:- för spis och alla kostnader som de orsakat. Våra krav torde komma att öka innan detta är helt över. Det är verkligen trist att svenska myndigheter tillåter företag att uppföra sig så här! Jag tror Elgiganten från ett rent vinstperspektiv gör rätt eftersom de vet att många sväljer förtreten och låter sig blåsas. Då och då åker de på juridiskt kunniga som vi, och då tvingas de följa lagen. PS. Vi har till sist en fungerande spis som vi köpt av ett annat företag. Vi har stuvat in Elgigantens spis i vårt garage.

Lena N.

för mer än ett år sedan

När man använder Bring bör man följa upp dessa transporter. Vi skulle få levererat på en dag. Info om trspt sa att bilen var packad klockan 15. Sedan kommer det upp ett nytt info att problem hade skett med transportbilen. Leverans skulle sedan ske snarast. Efter flera samtal till Bring bortkopplad en gång och vidarekopplad eftersom det var en speciell avdelning som hade hand om Elgiganten. Väl framme så ville jag ha besked vad "snarast" innebär. Men svaret var att dom hann nog inte leverera igår. Nu har jag väntat på besked från Bring vad som händer och hur länge vi ska passa. Blev lovad att de skulle höra av sig vad som sker. Vad händer - ingenting! Besviken. Annars bara toppbetyg till Elgiganten Norrtälje. Så 1an är till Bring och Norrtälje får en 5a

Karta och andra adresser

Esbogatan 12, 164 74 Kista

Elgiganten har verksamhet på Esbogatan 12, Kista. 

Elgiganten har 145 andra verksamheter i Sverige. Det som ligger närmast Kistaskontoret är Elgiganten Phone House i Karlstad.

Elgiganten gick med vinst (2022)

Elgiganten gick med vinst, 386 191 000 kr. Elgiganten ökade sin omsättning med 5,43% senaste räkenskapsåret. Bolaget har 1 492 anställda, snittlönen har minskat 0%.

Användarbilder

Ladda upp bilder (valfritt) (Maxstorlek: 20MB)

Verksamhetsbeskrivningen för Elgiganten AB:

Bolaget skall bedriva utveckling, import, export och handel med hushållsapparater, vitvaror, radio, TV och musikanläggningar samt därtill hörande utrustning, persondatorer och tillbehör därtill, telefon- och mobiltelefonapparater och utrustning därtill, äga och förvalta fastigheter och värdepapper samt idka därmed förenlig verksamhet.

Verksamheten ingår i:

Elgiganten AB

Organisationsnummer:

556471-4474

Bolagsform:

Aktiebolag

Moderbolag:

Elkjöp Nordic AS

VD:

Bo Niclas Eriksson

Bolaget registrerat:

1993-10-01

F-skatt:

Ja

Momsregistrering:

Ja

Svensk Näringsgrensindelning - SNI:

47430 - Specialiserad butikshandel med ljud- och bildanläggningar samt videoutrustning

Branscher

Olika telefonformat

Telefonformat för 08-580 866 00