facebook_pixelVijvägen 33K Gävleborgs Län, Bergby - hitta.se
Hitta.se

Vijvägen 33K

817 40 Bergby, Gävle Gävleborgs Län

Adress i Hamrånge i Bergby i Gävleborgs Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Vijvägen 33K.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1964

Fastigheten på Vijvägen 33K är ett flerfamiljshus byggt 1964.

Bolån i Bergby - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Bergby. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Bergby

Boendemiljön i Hamrånge

Boendemiljön i Hamrånge

I området kring Vijvägen 33 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1950- och 1960-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (27%).

Wikipediafoton från närområdet

Hamrånge socken
Hagsta
Hamrånge distrikt

Människorna i Hamrånge

Människorna i Hamrånge

Singelhushåll med låga inkomster i hyresrätt utanför småstäder och mindre orter

I Hamrånge bor 53% kvinnor och 47% män. Medelåldern i området är 56 år, vilket är högre än medelåldern i Gävles kommun (48 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (44%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är astrologi, följa populära tv-serier, hårvård, rida, alternativ hälsovård, meka med bilar, ishockey, motorsport, sticka och handarbeta och personbilar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 8% som högutbildade. 40% har gymnasieutbildning och 20% har endast grundskoleutbildning. 16% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 52%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 17 476 kr, vilket är 36% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 396 951 kronor i lån.

-36%

Här i Gävle betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Vijvägen 33K gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,8 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,26% (0,61)

11,51% (0,23)

0,242% (0,00)

Summa

34,012% (0,84)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 32,7% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 65% fler röster än riksgenomsnittet.

FI+65%

Bostadsmarknaden i Hamrånge

Just nu finns 2 objekt till salu i Hamrångefjärden

Det har sålts 7 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 11 019 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 9 668 kr/m2 och går upp med 39.01 %.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

5 933 meter från adressen ligger Bergbackagården Förskola.

Matbutiker och restauranger

På gångavstånd ligger närmsta livsmedelsbutik, ICA Nära på Vijvägen 38.

Lockas man av restaurangbesök finns Bergbykrogen i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca två minuters gångväg (255 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca två minuters gångväg (221 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Hamrånge

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Stöld/inbrott

Rapporterat söndagen den 10 januari kl 01:23

Två män misstänkta för inbrott på förskola.

Polisen larmades av väktare om ett inbrott på en förskola i Sätra. Väktare avbröt inbrottet och två personer sprang från platsen. En gärningsman kunde grips av polis i närheten av platsen. Den andra gärningsmannen kunde senare identifieras och hämtas in till förhör. En brottsplatsundersökning har genomförts på platsen. Gärningsmännen är nu frisläppta efter förhör men är fortsatt misstänkta för stöld genom inbrott. Misstänkta är män i 18-årsåldern.

Narkotikabrott

Rapporterat fredagen den 8 januari kl 09:44

Åtta personer greps för narkotikabrott i Sätra.

Polisen grep åtta personer för narkotikabrott i Sätra. Husrannsakningar skedde i fordon och bostäder. Alla gripna anhölls under kvällen av jouråklagare. Förundersökningsledare är åklagare vid Åklagarkammaren i Gävle. Polisen kan inte lämna några ytterligare uppgifter i ärendet.

Rattfylleri

Rapporterat tisdagen den 5 januari kl 04:36

En bilförare kör in i vajerräcket och blir misstänkt för drograttfylleri.

En inringare meddelar polisen att en personbil körs väldigt vingligt på E4 från Gävle i norrgående riktning. Polisen försöker möta den vingliga föraren norrifrån men innan man möts kör föraren in i vajerräcket i närheten av Tönnebro. 17 stolpar körs ner och bråte sprids över vägen vilket leder till att vägen stängs av för trafik när under tiden som patrullen rensar vägen. Inga personskador uppstår vid händelsen men föraren som är en man i 25-årsåldern blir medtagen för kroppsbesiktning då han kan vara påverkad av narkotika.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
599%
SverigeHamrånge

Brott jämfört med riket