facebook_pixelLäroverksgatan 38B Gävleborgs län, Bollnäs - hitta.se
Hitta.se

Läroverksgatan 38B

821 33 Bollnäs, Bollnäs Gävleborgs län

Adress på Gärdet i Bollnäs i Gävleborgs län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Läroverksgatan 38B.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1963

Fastigheten på Läroverksgatan 38B är ett flerfamiljshus byggt 1963.

Bolån i Bollnäs - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Bollnäs. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Bollnäs

Boendemiljön på Gärdet

Boendemiljön på Gärdet

I området kring Läroverksgatan 38 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1950- och 1960-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (70%).

Wikipediafoton från närområdet

Torsbergsgymnasiet
Bollnäs stad
Bollnäs
Bollnäs kyrka

Människorna på Gärdet

Människorna på Gärdet

Unga och medelålders låginkomsttagarfamiljer med barn i multikulturella förortsområden till storstad

På Gärdet bor 53% kvinnor och 47% män. Medelåldern i området är 36 år, vilket är lägre än medelåldern i Bollnäs kommun (50 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (11%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är hårvård, alternativ hälsovård, astrologi, datorer, skönhetsvård, vidareutbildning/gå på kurser, ungdomskultur, följa populära tv-serier, modenyheter och religionsfrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 15% som högutbildade. 20% har gymnasieutbildning och 30% har endast grundskoleutbildning. 7% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 40%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 11 893 kr, vilket är 56% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 151 039 kronor i lån.

-56%

Här i Bollnäs betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Läroverksgatan 38B gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,4 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,86% (0,21)

11,51% (0,23)

0,242% (0,00)

Summa

33,612% (0,44)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 40,5% av rösterna. Socialdemokraterna är det parti som sticker ut med 43% fler röster än riksgenomsnittet.

S+43%

Bostadsmarknaden på Gärdet

Just nu finns 2 objekt till salu i Ren

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns fyra förskolor i närheten

312 meter från adressen ligger Hedhamre Förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara sju minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, LiDL på Järnvägsgatan 27.

Lockas man av restaurangbesök finns IZOLI'S KOLGRILL & BAR och Milano Pizza och Salladsbutik i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca två minuters gångväg (290 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Onbacken, ligger ca fyra minuters gångväg (483 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Itrim Bollnäs c/o Karma träningscenter, tre minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Gärdet

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat tisdagen den 12 januari kl 03:54

Kollision mellan tankbil och skolbuss.

På riksväg 83 i närheten av Voxsätter utanför Bollnäs kolliderar en tankbil och en skolbuss. Flera patruller beordras till platsen där man kan konstatera att skolbussen blivit påkörd bakifrån av lastbilen i samband med att skolbussen skulle göra en högersväng. I skolbussen färdas tio skolbarn, men ingen ska ha skadats i samband med olyckan. Inte heller någon av förarna skadas. Föraren till lastbilen, en man i 40-årsåldern, får en ordningsbot för att inte ha anpassat avståndet till framförvarande fordon. I samband med räddnings- och bärgningsarbetet var det helt stopp i trafiken i båda riktningarna. Men sedan klockan 15:05 ska vägen åter vara öppen för trafik.

Trafikolycka, singel

Rapporterat torsdagen den 7 januari kl 04:40

En lastbil välter på riksväg 83.

En lastbilsförare glider i låg hastighet av väg 83 och välter i diket. Föraren skadas inte vid olyckan. Olyckan hanteras av räddningstjänsten utan assistans från polisen och uppges ha ringa påverkan på trafiken.

Trafikolycka, personskada

Rapporterat lördagen den 2 januari kl 11:11

Kollision mellan lastbil och personbil.

På riksväg 83 i höjd med Lottefors kolliderar en lastbil och en personbil. En polispatrull beordras till platsen där man kan konstatera att tre personer är inblandade i olyckan. Ingen person skadas allvarligt i olyckan, men en förare och passagerare i personbilen får uppsöka sjukhus för kontroll. En av förarna misstänks för att ej ha anpassat avstånd till framförvarande fordon och vållande till kroppsskada. Trafiken rullar åter på som vanligt på sträckan.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
27%
SverigeGärdet

Brott jämfört med riket