facebook_pixelLånggatan 23 Gävleborgs Län, Edsbyn - hitta.se
Hitta.se

Långgatan 23

828 31 Edsbyn, Ovanåker Gävleborgs Län

Bolån i Edsbyn - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Edsbyn. Genomsnittlig ränta föregående månad (maj 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (maj 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Edsbyn

Boendemiljön i Ovanåker

Boendemiljön i Ovanåker

I området kring Långgatan 23 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1970- och 1980-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (49%).

Wikipediafoton från närområdet

Edsbyn
Ovanåkers landskommun
Gårdstjärnen (Ovanåkers socken, Hälsingland)

Människorna i Ovanåker

Människorna i Ovanåker

Unga singlar med lägre utbildning och låga inkomster i förortsområden till små- och medelstora städer

I Ovanåker bor 49% kvinnor och 51% män. Medelåldern i området är 58 år, vilket är högre än medelåldern i Ovanåkers kommun (52 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (46%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är hårvård, astrologi, krukväxter, lösa korsord eller sudoku, skönhetsvård, besöka sportevenemang, modenyheter, sjukdomar och sjukvård, alternativ hälsovård och antikviteter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 11% som högutbildade. 30% har gymnasieutbildning och 23% har endast grundskoleutbildning. 9% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 42%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 15 328 kr, vilket är 44% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 427 378 kronor i lån.

-44%

Här i Ovanåker betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Långgatan 23 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,4 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,86% (0,21)

11,51% (0,23)

0,242% (0,00)

Summa

33,612% (0,44)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 38,5% av rösterna. Kristdemokraterna är det parti som sticker ut med 93% fler röster än riksgenomsnittet.

KD+93%

Bostadsmarknaden i Ovanåker

Just nu finns 7 objekt till salu i Edsbyn

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns tre förskolor i närheten

245 meter från adressen ligger Öjestugans förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara tre minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Konsum på Långgatan 5.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger mindre än en minuts gångväg (92 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Öjeparken, ligger ca en minuts gångväg (175 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Ovanåker

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Rattfylleri

Rapporterat fredagen den 18 juni kl 07:25

I Järvsö ligger en personbil på taket vid sidan om vägen.

I Järvsö hittar allmänhet en personbil som ligger på taket vid sidan om vägen med lyset på. Ingen person finns på platsen men efter stund hör en man i 70-årsåldern av sig självmant och uppger att han är föraren. Han är i ett hus i närheten. Efter ha undersökts av ambulans förs han till sjukhus. Han uppger att olyckan inträffat då han väjt för ett rådjur men då han blåser positivt i polisens sållningsinstrument skrivs en anmälan om rattfylleri.

Trafikolycka, smitning från

Rapporterat tisdagen den 15 juni kl 10:57

En cyklist skadas när han blir påkörd av en smitare.

Strax väster om Alfta blir en cyklist påkörd av en bilförare på länsväg 301. Cyklisten skadas i krocken som är så kraftig att cykeln demoleras totalt. Men bilföraren stannar inte kvar utan smiter från platsen i riktning mot Bollnäs. Cyklisten, som är en man, förs till sjukhus med ambulans. Polisen kan inte lämna ut några uppgifter om skadeläget utan hänvisar till sjukvården.

Trafikolycka, vilt

Rapporterat tisdagen den 15 juni kl 12:01

En bilist körde på en björnunge på lv301 mellan Edsbyn och Voxna.

Det blev små skador på bilen och björnungen försvann till skogs med sin mor och syskon. Föraren av personbilen såg tre björnungar med hona. Eftersöksjägare sökte av området flera kilometer utan att anträffa någon skadad björn, så allt tyder på att björnungen klarade sig.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
67%
SverigeOvanåker

Brott jämfört med riket