facebook_pixelÖvre Hattmursvägen 11 Gävleborgs län, Gävle - hitta.se
Hitta.se

Övre Hattmursvägen 11

806 48 Gävle, Gävle Gävleborgs län

Adress i Västerbacken i Gävle i Gävleborgs län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Övre Hattmursvägen 11.

Hitta hit

Bolån i Gävle - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Gävle. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Gävle

Tomten är ca 1216 kvadratmeter

Tomten, HILLE 20:48, är mindre än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten HILLE 20:48 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Västerbacken

Boendemiljön i Västerbacken

Området kring Övre Hattmursvägen 11 består till 53% av småhus. Det är vanligt med villor som för det mesta är byggda kring millennieskiftet och 2010-talet.

Husen byggda kring och efter millennieskiftet varierar mycket i stil och är anpassade efter husbyggarens individuella önskemål och smak. Trender som går att se är nyfunktionalism och hus i New England-stil. Husen byggda efter 2010 är ofta byggda i fasadmaterial som spegla boendets karaktär. ofta ett fokus på miljö och energi, bland annat med system för återvinning av värme.

Wikipediafoton från närområdet

Hille landskommun
Hille distrikt
Hillesjön
Hille församling

Människorna i Västerbacken

Människorna i Västerbacken

Unga barnfamiljer med höga inkomster och stora lån i nybyggda villor kring de större städerna

I Västerbacken bor 47% kvinnor och 53% män. Medelåldern i området är 34 år, vilket är lägre än medelåldern i Gävles kommun (48 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par med barn, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (11%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är utförsåkning, golf, fotboll, bild-/ljudanläggningar, värdepapper och värdepappersaffärer, ny teknik i vardagslivet, vin och vinprovning, längdskidåkning, privatekonomiska frågor och gympa och workout.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 43% som högutbildade. 38% har gymnasieutbildning och 4% har endast grundskoleutbildning. 43% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 66%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 32 058 kr, vilket är 18% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 2 498 499 kronor i lån.

+18%

Här i Gävle betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Övre Hattmursvägen 11 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,8 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,26% (0,61)

11,51% (0,23)

0,242% (0,00)

Summa

34,012% (0,84)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 23,6% av rösterna. Sverigedemokraterna är det parti som sticker ut med 33% fler röster än riksgenomsnittet.

SD+33%

Bostadsmarknaden i Västerbacken

i Västerbacken pågår och planeras det för 12 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 8 objekt till salu i Norra Åbyggeby

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns fem förskolor i närheten

1 574 meter från adressen ligger Personalkooperativet Spunken.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca nio minuters gångväg (925 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (51 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Västerbacken

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Stöld/inbrott

Rapporterat söndagen den 10 januari kl 01:23

Två män misstänkta för inbrott på förskola.

Polisen larmades av väktare om ett inbrott på en förskola i Sätra. Väktare avbröt inbrottet och två personer sprang från platsen. En gärningsman kunde grips av polis i närheten av platsen. Den andra gärningsmannen kunde senare identifieras och hämtas in till förhör. En brottsplatsundersökning har genomförts på platsen. Gärningsmännen är nu frisläppta efter förhör men är fortsatt misstänkta för stöld genom inbrott. Misstänkta är män i 18-årsåldern.

Narkotikabrott

Rapporterat fredagen den 8 januari kl 09:44

Åtta personer greps för narkotikabrott i Sätra.

Polisen grep åtta personer för narkotikabrott i Sätra. Husrannsakningar skedde i fordon och bostäder. Alla gripna anhölls under kvällen av jouråklagare. Förundersökningsledare är åklagare vid Åklagarkammaren i Gävle. Polisen kan inte lämna några ytterligare uppgifter i ärendet.

Motorfordon, stöld

Rapporterat torsdagen den 7 januari kl 07:18

Föraren till stulen bil misstänkt för flera brott.

En polispatrull stoppar en bil på Strömsbrovägen i Gävle som anmälts stulen tidigare. I bilen färdas två personer. En kvinna i mellersta tonåren och föraren, en man i 30-årsåldern, som visar sig sakna körkort. Mannen misstänks för tillgrepp av fortskaffningsmedel, olovlig körning och drograttfylleri och han tas med för en kroppsbesiktning. Efter provtagning och förhör släpps mannen på fri fot.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
599%
SverigeVästerbacken

Brott jämfört med riket