facebook_pixelBrynäsgatan 89 Gävleborgs län, Gävle - hitta.se

Brynäsgatan 89

802 88 Gävle, Gävle Gävleborgs län

Adress i Brynäs i Gävle i Gävleborgs län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Brynäsgatan 89.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1984

Fastigheten på Brynäsgatan 89 är ett flerfamiljshus byggt 1984.

Bolån i Gävle - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Gävle. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Gävle

Boendemiljön i Brynäs

Boendemiljön i Brynäs

I området kring Brynäsgatan 89 bor många i flerbostadshus och radhus som för det mesta är byggda på 1980- och 1960-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (42%).

Wikipediafoton från närområdet

Gavleån
Gävle kommun
Norra varvet
T-udden

Människorna i Brynäs

Människorna i Brynäs

Äldre och pensionerade singlar med medelinkomster i bostadsrätt i förort eller småstad

I Brynäs bor 57% kvinnor och 43% män. Medelåldern i området är 56 år, vilket är högre än medelåldern i Gävles kommun (48 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (54%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är trav och galopp, hårvård, motorsport, prova nya produkter, lösa korsord eller sudoku, följa populära tv-serier, sticka och handarbeta, alternativ hälsovård, krukväxter och spela dataspel/tv-spel.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 18% som högutbildade. 42% har gymnasieutbildning och 10% har endast grundskoleutbildning. 15% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 55%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 23 692 kr, vilket är 13% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 430 878 kronor i lån.

-13%

Här i Gävle betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Brynäsgatan 89 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,8 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,26% (0,61)

11,51% (0,23)

0,242% (0,00)

Summa

34,012% (0,84)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 34,9% av rösterna.

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Toyota i området.

Volvo
Toyota

Bostadsmarknaden i Brynäs

i Brynäs pågår och planeras det för 105 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 29 objekt till salu i Brynäs

Just nu finns det 10 hyreslägenheter att byta till i närheten av Brynäsgatan. Snitthyran är 6 830 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns tre förskolor i närheten

582 meter från adressen ligger Hammargården förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara fem minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Tempo på Styrmansgatan 49.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tre minuters gångväg (359 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (39 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Curves, sex minuters cykelväg från adressen.

Händelser och brott i närheten av Brynäs

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Skottlossning, misstänkt

Rapporterat lördagen den 14 november kl 07:51

Misstänkt skottlossning på Brynäs

Polisen utreder just nu en händelse på Brynäs i Gävle där minst ett skott ska ha avlossats. Ingen person ska ha skadats allvarligt i samband med händelsen. På grund av pågående förundersökning kan inte polisen kommentera ärendet ytterligare i nuläget. Uppdaterad klockan 07.18 Efter flera samtal från personer som har sett två unga personer med något pistolliknande föremål beordras flera patruller till platsen. När polis kommer till den aktuella adressen ser man två ungdomar som börjar springa från platsen, och man tar upp jakten till fots. Under förföljandet uppfattar polis att ungdomarna börjar gräva i sina jackfickor, och varvid patrullen skjuter varningsskott. En av pojkarna, som är i 13-årsåldern, fångas in omgående. Efter en sökinsats kan även den andra pojken, som är i 15-årsåldern, fångas in. Det misstänkta pistolliknande föremålet visar sig vara en softairgun, som tas i beslag av polisen. Med tanke på ungdomarnas ålder blir ingen av dem frihetsberövad.

Stöld/inbrott

Rapporterat fredagen den 13 november kl 07:16

Inbrott i en lägenhet på Brynäs.

En kvinna kontaktar polisen och berättar att hon har haft inbrott i sin bostad på Brynäs i Gävle. Enligt anmälaren ska gärningsmannen ha tagit sig in genom att bryta upp dörren. En patrull beordras till platsen för att höra kvinnan. Polisen väljer också att spärra av delar av lägenheten för att kunna genomföra en teknisk undersökning. En anmälan om grov stöld genom inbrott kommer att skrivas.

Rattfylleri

Rapporterat onsdagen den 11 november kl 06:59

Man i 20-årsåldern misstänkt för flera brott efter fordonskontroll.

En patrull ska kontrollera en personbil på Atlasgatan på Brynäs. Föraren stannar först inte på patrullen signal. Kort därefter stannar dock föraren, en man i 20-årsåldern, och uppger att han olovligen lånat bilen av en vän. Mannen misstänks för olovligt brukande, drograttfylleri, grov olovlig körning, ringa narkotikabrott eget bruk och att ej ha stannat på polismans tecken.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
599%
SverigeBrynäs

Brott jämfört med riket