facebook_pixelFleminggatan 29 Gävleborgs län, Gävle - hitta.se
Hitta.se

Fleminggatan 29

802 55 Gävle, Gävle Gävleborgs län

Adress i Södra Villastaden i Gävle i Gävleborgs län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Fleminggatan 29.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1961

Fastigheten på Fleminggatan 29 är ett flerfamiljshus byggt 1961.

Snittvärderingen är 24 850 kr/m²

Snittvärderingen på Fleminggatan 29 är ca 24 850 kr/m².

Värdera bostad på Fleminggatan 29

Evaluation

Värdeindikation

24 850 kr/m2

Bolån i Gävle - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Gävle. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Gävle

Boendemiljön i Södra Villastaden

Boendemiljön i Södra Villastaden

I området kring Fleminggatan 29 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1960- och 1970-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (62%).

Boendemiljön i Södra Villastaden

En drönarbild över Södra Villastaden

En drönare har flugit över Södra Villastaden och tagit en bild med 360° helikopterperspektiv.

Se Södra Villastaden från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Gävle moské
Gävle kommun
Gävle Staffans distrikt
Gävle Staffans församling

Människorna i Södra Villastaden

Människorna i Södra Villastaden

Unga medelinkomsttagare i bostadsrätt i etablerade förortsområden utanför storstad

I Södra Villastaden bor 54% kvinnor och 46% män. Medelåldern i området är 53 år, vilket är högre än medelåldern i Gävles kommun (48 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (25%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är andra länders kultur, utförsåkning, styrketräning, värdepapper och värdepappersaffärer, golf, utrikespolitik, jämställdhetsfrågor, film, datorer och gympa och workout.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 25% som högutbildade. 41% har gymnasieutbildning och 7% har endast grundskoleutbildning. 24% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 55%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 23 008 kr, vilket är 15% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 145 753 kronor i lån.

-15%

Här i Gävle betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Fleminggatan 29 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,8 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,26% (0,61)

11,51% (0,23)

0,242% (0,00)

Summa

34,012% (0,84)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 32,1% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 19% fler röster än riksgenomsnittet.

V+19%

Bostadsmarknaden i Södra Villastaden

i Södra Villastaden pågår och planeras det för 130 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 22 objekt till salu i Brynäs

Just nu finns det 10 hyreslägenheter att byta till i närheten av Fleminggatan. Snitthyran är 5 763 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns fem förskolor i närheten

743 meter från adressen ligger Apelgården Förskola.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara sju minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Konsum på Brunnsgatan 63.

Lockas man av restaurangbesök finns Två Kockar och Om Shanti i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca nio minuters gångväg (1001 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca fyra minuters gångväg (420 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Må Bättre Hemsta, sju minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Södra Villastaden

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Inbrott, försök

Rapporterat fredagen den 22 januari kl 09:28

En man försöker bryta sig in i ett förråd.

En person upptäcker en man som försöker bryta sig in i ett förråd på Brunnsgatan i Gävle och kontaktar polisen. Anmälaren håller uppsikt på mannen, som ska vara påverkad, tills polisen kommer till platsen. Mannen, som är i 20-årsåldern, omhändertas enligt lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB). Mannen blir också misstänkt för försök till stöld genom inbrott och brott mot knivlagen.

Trafikolycka

Rapporterat onsdagen den 20 januari kl 06:17

Lastbil med släp välter på Söderbågen.

I närheten av Hemsta på Söderbågen i Gävle välter en lastbil med släp. Enligt anmälaren ska det bara vara lastbilen som har vält, själva släpet ska stå kvar på vägen. När polisen kommer till platsen har föraren, som är en man i 25-årsåldern, redan kunnat ta sig ur förarhytten tillsammans med sin hund. Ingen person, eller hund, ska vara i behov av vård. Polisen misstänker inget brott i samband med olyckan som fortfarande skapar stora problem i morgontrafiken, och helt stopp på Södra Kungsvägen. Även kollektivtrafiken har tvingats styra om vissa av sina rutter i samband med räddnings- och bärgningsarbetet.

Trafikolycka, personskada

Rapporterat måndagen den 18 januari kl 04:10

En man förs till sjukhus med ambulans efter en trafikolycka.

En lastmaskin och personbil kolliderar på Upplandsgatan. En man i 60-årsåldern som körde personbilen förs till sjukhus med ambulans. I nuläget är det inte känt vad som orsakat olyckan eller vilket slags anmälan som skrivs.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
599%
SverigeSödra Villastaden

Brott jämfört med riket