facebook_pixelBöngatan 6 Gävleborgs Län, Ljusdal - hitta.se
Hitta.se

Böngatan 6

827 33 Ljusdal, Ljusdal Gävleborgs Län

Adress i Ljusdal i Ljusdal i Gävleborgs Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Böngatan 6.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus

Fastigheten på Böngatan 6 är ett flerfamiljshus.

Bolån i Ljusdal - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Ljusdal. Genomsnittlig ränta föregående månad (nov 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (nov 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Ljusdal

Boendemiljön i Ljusdal

Boendemiljön i Ljusdal

I området kring Böngatan 6 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1980- och 1960-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (20%).

Wikipediafoton från närområdet

Ljusdals församling
Ljusdals kyrka
Kyrksjön (Ljusdals socken, Hälsingland)
Ljusdals landskommun

Människorna i Ljusdal

Människorna i Ljusdal

Pensionerade singlar med medelinkomster i små- och medelstora städer

I Ljusdal bor 55% kvinnor och 45% män. Medelåldern i området är 67 år, vilket är högre än medelåldern i Ljusdals kommun (51 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (87%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är konst, föreningsverksamhet, lösa korsord eller sudoku, teater, energisparande, sjukdomar och sjukvård, hårvård, alternativ hälsovård, miljövårdsfrågor och kungligheter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 9% som högutbildade. 22% har gymnasieutbildning och 12% har endast grundskoleutbildning. 11% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 48%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 15 939 kr, vilket är 41% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 367 365 kronor i lån.

-41%

Här i Ljusdal betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Böngatan 6 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,9 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,36% (0,71)

11,51% (0,23)

0,242% (0,00)

Summa

34,112% (0,94)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 41,7% av rösterna. Socialdemokraterna är det parti som sticker ut med 47% fler röster än riksgenomsnittet.

S+47%

Bilägande

Man kör gärna Suzuki och Toyota i området.

Suzuki
Toyota

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 17 objekt till salu i Ljusdal

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola och två grundskolor i närheten

315 meter från adressen ligger Solrosbackens Förskola.

Närmaste grundskola är Tallbacken (309 meter), som är en privat skola med ca 189 elever i årskurserna 1-6. Här har 72% av lärarna lärarexamen och det går tolv elever per lärare.

Matbutiker och restauranger

Bara två minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Extra på Norra Järnvägsgatan 27.

Lockas man av restaurangbesök finns Solhuset och Stadshotellet i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fem minuters gångväg (556 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Jonsparken, ligger ca fem minuters gångväg (585 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Ljusdal

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka, personskada

Rapporterat fredagen den 4 december kl 12:20

Man i 50-årsåldern till sjukhus efter trafikolycka.

Polisen får in ett larm om ett singelolycka på riksväg 83. Föraren ska ha fått sladd och kört av vägen. Mannen förs med ambulans till sjukhus med oklara skador. Han ska ha varit vaken och talbar. En anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott kommer att skrivas.

Trafikolycka, personskada

Rapporterat torsdagen den 26 november kl 02:56

Kvinna avliden i samband med trafikolycka på lv84.

Polis och räddningstjänst larmades till en trafikolycka på lv 84 Mellan Ljusdal och Färila. När patrullen kom till platsen kunde de konstatera att två bilar kolliderat och att skadeläget var allvarligt. Föraren i den ena bilen var avliden och den andra föraren hade benbrott. Det fanns inga passagerare i bilarna. Kvinnan som avled var i 45-årsåldern. Polisen har startat en utredning för att utröna vad som orsakade olyckan. Anhöriga är underrättade om olyckan.

Brand

Rapporterat lördagen den 21 november kl 07:15

En bil brinner vid Slottegymnasiet.

En övertänd bil brinner vid Slottegymnasiet. Branden bedömas vara anlagd och polisen skriver en anmälan om skadegörelse genom brand.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
15%
SverigeLjusdal

Brott jämfört med riket