facebook_pixelLasarettsgatan 1B Gävleborgs län, Ljusdal - hitta.se
Hitta.se

Lasarettsgatan 1B

827 35 Ljusdal, Ljusdal Gävleborgs län

Bolån i Ljusdal - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Ljusdal. Genomsnittlig ränta föregående månad (maj 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (maj 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Ljusdal

Boendemiljön i Ljusdal

Boendemiljön i Ljusdal

I området kring Lasarettsgatan 1 bor många i villor och flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1940- och 1960-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (20%).

Wikipediafoton från närområdet

Ljusdals tingslag
Ljusdals landskommun
Ljusdals kommun
Kyrksjön (Ljusdals socken, Hälsingland)

Människorna i Ljusdal

Människorna i Ljusdal

Medelinkomsttagarfamiljer i småhus i eftertraktade områden i små- och medelstora städer

I Ljusdal bor 57% kvinnor och 43% män. Medelåldern i området är 53 år, vilket är högre än medelåldern i Ljusdals kommun (51 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (54%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är hårvård, astrologi, krukväxter, lösa korsord eller sudoku, skönhetsvård, besöka sportevenemang, modenyheter, sjukdomar och sjukvård, alternativ hälsovård och antikviteter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 13% som högutbildade. 33% har gymnasieutbildning och 9% har endast grundskoleutbildning. 9% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 50%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 15 714 kr, vilket är 42% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 438 057 kronor i lån.

-42%

Här i Ljusdal betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Lasarettsgatan 1B gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,9 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,36% (0,71)

11,51% (0,23)

0,242% (0,00)

Summa

34,112% (0,94)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 41,7% av rösterna. Socialdemokraterna är det parti som sticker ut med 47% fler röster än riksgenomsnittet.

S+47%

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 16 objekt till salu i Ljusdal

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns sju förskolor i närheten

40 meter från adressen ligger Öppna Förskolan.

Matbutiker och restauranger

Bara nio minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Lidl på Södra Järnvägsgatan 19.

Lockas man av restaurangbesök finns Stadshotellet och Solhuset i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sju minuters gångväg (770 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca fyra minuters gångväg (415 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Ljusdal

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Olaga hot

Rapporterat fredagen den 11 juni kl 01:52

Personal på Slottegymnasiet hittade en skrivelse på en toalett där man angav att det fanns en bomb på skolan.

Polis åkte till skolan och man sökte igenom vissa delar av skolan och kunde konstatera att skolan hade varit låst under natten. Bedömningen man gjorde på plats vara at det inte var något allvarligt riktat hot. En anmälan om olaga hot mot grupp upprättades och verksamheten på skolan kunde fortsätta.

Stöld

Rapporterat fredagen den 11 juni kl 04:47

Två män gripna för ett flertal brott efter kort förföljande.

I samband med att en patrull skulle stoppa och kontrollera en bil i Delsbo valde föraren att öka farten för att undkomma polisen. Efter ett kort förföljande stoppades den flyende bilen genom att polisbilen prejade den. Det blev inga större skador i samband med detta, men en lyktstolpe blev påkörd. Föraren fångades in direkt, men passageraren försökte springa från platsen. Han undkom dock inte eftersom polisen sprang snabbare. De två männen, i 25- och 30-årsåldern greps för stöld/häleri, grovt rattfylleri, grov olovlig körning, tillgrepp av fortskaffningsmedel, brott mot knivlagen och för att ej stannat på polismans tecken.

Rattfylleri

Rapporterat söndagen den 6 juni kl 10:41

En bilist är misstänkt för att ha kört bil i påverkat tillstånd i Forsbron

En polispatrull stoppar och kontrollerar en personbil och vid kontroll av föraren, en man i 30-årsåldern fattar patrullen misstanke om att han är påverkad av narkotika. Mannen får åka med patrullen för provtagning och resultatet på provet får visa om han har gjort sig skyldig till brott.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
15%
SverigeLjusdal

Brott jämfört med riket