facebook_pixelHumlegårdsgatan 1 Gävleborgs Län, Söderhamn - hitta.se
Hitta.se

Humlegårdsgatan 1

826 30 Söderhamn, Söderhamn Gävleborgs Län

Adress i Söderhamn i Söderhamn i Gävleborgs Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Humlegårdsgatan 1.

Hitta hit

Bolån i Söderhamn - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Söderhamn. Genomsnittlig ränta föregående månad (feb 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,24%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,25% (feb 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,24% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 310 517 kronor och den första avbetalningen är 2 700 kronor.
Bolån i Söderhamn

Boendemiljön i Söderhamn

Boendemiljön i Söderhamn

I området kring Humlegårdsgatan 1 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1940- och 1950-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (39%).

Wikipediafoton från närområdet

Söderhamns tingshus
Missionskyrkan, Söderhamn
Söderhamns gamla församlingshus
Tingshusmorden

Människorna i Söderhamn

Människorna i Söderhamn

Pensionerade singlar med medelinkomster i små- och medelstora städer

I Söderhamn bor 62% kvinnor och 38% män. Medelåldern i området är 48 år, vilket är lägre än medelåldern i Söderhamns kommun (52år) men högre än Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (45%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är spela dataspel/tv-spel, bild-/ljudanläggningar, datorer, foto/film, meka med bilar, pyssla, vidareutbildning/gå på kurser, alternativ hälsovård, astrologi och ny teknik i vardagslivet.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 18% som högutbildade. 19% har gymnasieutbildning och 14% har endast grundskoleutbildning. 7% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 42%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 19 586 kr, vilket är 28% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 425 707 kronor i lån.

-28%

Skatteläget i Söderhamn

För de som är folkbokförda på Humlegårdsgatan 1 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,66% (0,01)

11,51% (0,23)

0,242% (0,00)

Summa

33,412% (0,24)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 37,6% av rösterna. Socialdemokraterna är det parti som sticker ut med 33% fler röster än riksgenomsnittet.

S+33%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 12 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 41 objekt till salu i Söderhamn

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns tre förskolor i närheten

637 meter från adressen ligger Stentägtskolan.

Matbutiker och restauranger

Bara tre minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Tempo på Norralagatan 18.

Lockas man av restaurangbesök finns Café Amore i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger mindre än en minuts gångväg (100 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Stadsparken, ligger mindre än en minuts gångväg (43 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Faxe Atletklubb, 13 minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Söderhamn

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Stöld/inbrott

Rapporterat lördagen den 10 april kl 08:42

Springande poliser fångar in man efter inbrott i en butik.

En polispatrull beordras till Oxtorsgatan i Söderhamn där det ska vara ett pågående inbrott i en butikslokal. Enligt en inringare, som bevittnar det pågående inbrottet, har gärningsmannen slagit sönder en fönsterruta och börjat plocka på sig bland annat jackor. Tack vare inringarens signalement på både gärningsmannen och stöldgodset kan mannen snabbt fångas in av en polispatrull efter en springtur. Mannen är då iförd stöldgodset. Gärningsmannen, som är en man född 1998, grips. En anmälan om stöld genom inbrott upprättas.

Skadegörelse

Rapporterat onsdagen den 7 april kl 12:51

Butik utsatt för skadegörelse.

Vid klockan 23:10 inkommer samtal om att en butik i Söderhamn utsatts för skadegörelse genom att okända gärningspersoner krossat fönsterrutor till butiken. Polis till platsen som upprättar en anmälan gällande skadegörelse.

Stöld/inbrott

Rapporterat onsdagen den 7 april kl 12:43

Inbrott i butik Söderhamn

Polis tillkallas till platsen efter att butiksägaren upptäckt att de haft inbrott. På plats har okända gärningspersoner tagit sig in i butiken genom att krossat ett skyltfönster. Oklart vad som tillgripits. Polispatrull på plats har upprättat en anmälan gällande stöld genom inbrott.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
26%
SverigeSöderhamn

Brott jämfört med riket