facebook_pixelLasarettsleden 4 Gävleborgs län, Sandviken - hitta.se
Hitta.se

Lasarettsleden 4

811 60 Sandviken, Sandviken Gävleborgs län

Adress i Örta i Sandviken i Gävleborgs län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Lasarettsleden 4.

Hitta hit

Bolån i Sandviken - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Sandviken. Genomsnittlig ränta föregående månad (maj 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (maj 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Sandviken

Boendemiljön i Örta

Boendemiljön i Örta

Området kring Lasarettsleden 4 består till 42% av småhus. Det är vanligt med flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1930- och 1940-talet.

Boendemiljön i Örta

En drönarbild över Örta

En drönare har flugit över Örta och tagit en bild med 360° helikopterperspektiv.

Se Örta från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Björksätra kyrka
Göransson Arena
Nya Bruket
Jernvallen

Människorna i Örta

Människorna i Örta

Äldre och pensionerade singlar med medelinkomster i bostadsrätt i förort eller småstad

I Örta bor 67% kvinnor och 33% män. Medelåldern i området är 79 år, vilket är högre än medelåldern i Sandvikens kommun (50 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (35%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är antikviteter, trav och galopp, motorcyklar, motorsport, snickra/måla och bygga, krukväxter, arbeta i trädgården, pyssla, bakning och kungligheter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 22% som högutbildade. 41% har gymnasieutbildning och 12% har endast grundskoleutbildning. 27% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 58%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 15 062 kr, vilket är 45% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 62 744 kronor i lån.

-45%

Skatteläget i Sandviken

För de som är folkbokförda på Lasarettsleden 4 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,61% (-0,04)

11,51% (0,23)

0,242% (0,00)

Summa

33,362% (0,19)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 43,3% av rösterna. Socialdemokraterna är det parti som sticker ut med 53% fler röster än riksgenomsnittet.

S+53%

Bostadsmarknaden i Örta

i Örta pågår och planeras det för 16 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 62 objekt till salu i Seestaden

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

1 701 meter från adressen ligger Föräldrakooperativet Trollstugan.

Matbutiker och restauranger

Bara elva minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Konsum på Barrsätragatan 44.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca 13 minuters gångväg (1381 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (44 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Örta

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Stöld/inbrott

Rapporterat lördagen den 19 juni kl 03:05

Stöld/inbrott Sandviken

Polis beordras till en adress i Sandviken då målsägande vaknat av ljud från sitt garage. I samband med att målsägande ger sig till känna för gärningspersonerna lämnar de i ett fordon och målsägande är nära att bli påkörd. Polispatrull på väg fram till adressen uppmärksammar ett fordon som stämmer överens med signalement målsägande uppgivit. Fordonet kontrolleras och två personer grips på platsen. Polispatrull upprättar anmälan angående stöld genom inbrott samt försök till grov misshandel.

Trafikolycka, vilt

Rapporterat torsdagen den 17 juni kl 07:23

En bilförare skadas vid en krock med älg.

På E16 i höjd med Sandviken krockar en man i 45-årsåldern med en älg. Mannen skadas och förs till sjukhus. Älgen dör i olyckan. Det finns inga misstankar om brott.

Trafikbrott

Rapporterat fredagen den 11 juni kl 08:48

En A-traktor försökte köra ifrån en polispatrull men stannade på Hamngatan i Hedgrind efter ett kortare efterf

Föraren av A-traktorn en 15-åring skulle stoppas och kontrolleras av en polispatrull p.g.a. att polispatrullen tyckte fordonet körde lite för fort.  När poliserna försökte stoppa fordonet så körde det iväg i hög hastighet runt 100 km/h innan föraren självmant stannade. Tillåtna hastighet för fordonet är 30 km/h. Föraren rapporteras för vårdslöshet i trafik, olovlig körning och att han inte stannat på polismans tecken. A-traktorn togs i beslag och föraren överlämnades till vårdnadshavare.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
71%
SverigeÖrta

Brott jämfört med riket