Hitta.se
Är du nöjd med sökresultatet?

Garage

Letar du efter ett företag som kan leverera ett garage? Här nedan har vi listat garagetillverkare som kan hjälpa dig som vill bygga garage.

En garagetillverkare kan hjälpa dig kalkylera rätt storlek till ditt garage. Kontakta en tillverkare för att beställa byggsatser till enkelgarage, dubbelgarage eller för att få hjälp med allt från ritning till montering av garaget.

4 viktiga saker att tänka på när du ska bygga garage

Huruvida du ska låta garagetillverkaren sköta allt eller enbart beställa byggsatserna av ett företag kan vara svårt att avgöra. Faktorer som spelar in är pris för byggsatser jämfört med kostnaden för att få hjälp med rubbet, leveranstider och byggtider, materialval med mera. När det gäller priset är vårt tips att kontakta flera tillverkare för att få offerter för ditt garage. Offerter får du enkelt via vår systersajt proffs.se. För att få en tydlig offert behöver du specificera hur du tänker dig att ditt garage ska vara. Bena ut detta med hjälp av dessa 4 frågor:

1. Hur ska garaget placeras i förhållande till huset?
Först och främst kan du fundera på garagets placering. Vad är möjligt att bygga - ett fristående garage eller ett som är ihopbyggt med huset? Detta beror bland annat på storleken på din tomt och hur mycket yta du skulle behöva i garaget, vilket leder oss till nästa punkt.

2. Hur stort garage behöver du?
När det gäller storleken på garaget är de flesta tillverkare överens om att det är en vanlig aspekt att underskatta. Du behöver större än du tror. Ska bilen få plats att stå framför garaget kan du räkna med att du behöver minst 6 meter yta på uppfarten. Vill du ha plats med uppställning av en bil i själva garaget behöver du räkna med minst 25 kvadratmeter yta i garaget. Behöver två bilar få plats måste storleken ökas därefter. Något som är viktigt att ta med i beräkningen av garagestorleken är att bildörrarna ska gå att öppna på båda sidorna av bilen. Fundera också på vad mer du vill förvara och använda ditt garage till, något som i sin tur avgör om du behöver eller inte behöver isolering.

3. Behöver du ett isolerat garage eller inte?
Med ett uppvärmt och isolerat garage slipper du skrapa rutor på tidiga vintermorgnar. Ett isolerat garage är också trevligare att vistas i om du planerar att utöva någon hobby i garaget, till exempel meka eller måla. Isolering och uppvärmning kan dra iväg kostnaderna en del och du behöver också tänka på att isolering kräver välfungerande ventilation för att förhindra fuktskador.

4. Vilken typ av garageport skulle passa bra?
Sist men inte minst behöver du fundera på vilken typ av garageport som skulle passa bra. Punkten står sist av en anledning. Vissa typer av portar passar bara om du har tillräckligt med utrymme på uppfarten - exempelvis vipportar och slagdörrar. Andra garageportar såsom vikportar kräver utrymme på insidan av garageporten. Takskjutportar är ett praktiskt alternativ för de flesta då de inte kräver extra utrymme varken inåt eller utåt. En kunnig tillverkare kan hjälpa dig välja rätt. Det hela handlar om vad som är mest praktiskt för dig och dina behov.

Läs recensioner och använd vår karta för att hitta ett företag som kan hjälpa dig. Lycka till!