Hitta.se

Hamnvägen 4A

432 64,Bua,Varberg Hallands län

Bolån i Bua - räkna på din boendekostnad

Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2022) för ett bolån med 5 års bunden ränta: 3.42%.

Räkna på ditt bolån!

Bolåneräntan du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 3.47% (dec 2022).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 5 års bunden ränta på 3.42% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 856 425 kronor och den första avbetalningen är 4 517 kronor.

Nordea Logo
Bolån i Bua

Boendemiljön i Hamnvägen 4A

Boendemiljön i Hamnvägen 4A

Hamnvägen 4 ligger i Varberg

I området kring Hamnvägen 4 bor många i villor som för det mesta är byggda på 1960- och 1970-talet.

Vårdcentraler och apotek i närheten av Hamnvägen 4

Det finns inga vårdcentraler eller apotek inom 6km avstånd från Hamnvägen 4.

Människorna i Hamnvägen 4A

Människorna i Hamnvägen 4A

Medelinkomsttagarfamiljer i villaområden utanför små- och medelstora städer

Vanliga intressen är motorcyklar, meka med bilar, motorsport, arbeta i trädgården, trav och galopp, energisparande, sportfiska, snickra/måla och bygga, rida och bild-/ljudanläggningar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i förskoleålder

I Hamnvägen 4A har 23% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i förskoleålder och 31% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (23%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 50% som högutbildade. 24% har gymnasieutbildning och 5% har endast grundskoleutbildning. 25% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 54%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 30 063 kr, vilket är 10% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 283 104 kr i lån.

+11%

Här i Varberg betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda i området gäller skattetabell 31. Det innebär att inkomstskatten här är 1,8 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 700 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,33% (-1,32)

10,82% (-0,46)

0,242% (0,00)

Summa

31,392% (-1,78)

Hög medelålder i området

Medelåldern i området är 53 år, vilket är högre än medelåldern i Varbergs kommun (50 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (40%) är högre än i resten av kommunen.

Kristdemokraterna är ovanligt starka i området

I valdistriktet röstar man borgerligt. Kristdemokraterna får 72% fler röster än riksgenomsnittet. Socialdemokraterna är största parti med 28% av rösterna.

KD+72%

Bostadsmarknaden i området

5 objekt till salu i området

Just nu finns 5 objekt till salu i Bua

Köp bostad på Kvarndammsvägen 4

Räkna på ditt bolån

Nordea logo
Köp bostad på Julles väg 1

Räkna på ditt bolån

Nordea logo
Köp bostad på Lingomevägen 8C

Räkna på ditt bolån

Nordea logo
Köp bostad på Vallavägen 11A

Räkna på ditt bolån

Nordea logo
Köp bostad på Vallavägen 35A
gavelBudgivning pågår

Räkna på ditt bolån

Nordea logo

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca en minuts gångväg (40 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca tre minuters gångväg (235 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Hamnvägen 4A

Uppdateringarna presenteras av Verisure

Du kan skydda din bostad med inbrotts- och brandlarm. Uppkopplat till larmcentral dygnet runt. Testa vilket hemlarm som passar dig och räkna ut ditt pris.

VerisureVerisure.seAnnons

Sammanfattning natt

Rapporterat torsdagen den 19 januari kl 06:46

En sammnafattning av nattens händelser i länet.

00.53 Trafikolycka, E6, Stråvalla, Varberg. Polis, räddningstjänst och ambulans skickas till E6 Stråvalla, där en lastbil vält efter att lastbilen kolliderat med en personbil. Det finns inga uppgifter om personskador och det finns ingen misstanke om brott i samband med olyckan.

Sammanfattning natt

Rapporterat lördagen den 28 januari kl 08:03

Dagens presstalesperson är på plats.

02.13 Åsa, stöld genom inbrott Vid Sörviksvägen är det någon som krossar en ruta till en butik och tar sig in i lokalen. Okänt vad som saknas.

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat måndagen den 30 januari kl 06:38

Här följer ett urval av nattens händelser.

02.04 Varberg, brott mot knivlagen I Gunnestorp kontrollerades en man i 35-årsåldern av polisen. På mannen hittades en kniv som togs i beslag. Han rapporterades för brott mot knivlagen. 03.06 Halmstad, rattfylleri På Ringenäsvägen stoppades en mopedist för kontroll. Föraren, en man i 18-årsåldern, blåste positivt i polisens sållningsinstrument och fick följa med för vidare provtagning på polisstationen. Han rapporterades för rattfylleri.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
138%
SverigeHamnvägen 4A

Brott jämfört med riket