Hamnvägen 4A Hallands län, Bua - hitta.se

Hamnvägen 4A

432 64 Bua, Varberg Hallands län

Bolån i området - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i området. Vår snittränta är 1,41%*. Få ett individuellt ränteerbjudande hos Nordea.

Räkna på ditt bolån!Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1.000.000 kronor är den effektiva räntan 1,42% (juli 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 3 års bunden ränta på 1,41% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1.353.088 kronor och den första avbetalningen är 2.842 kronor.
Bolån i området

Boendemiljön på Värö

Boendemiljön på Värö

Området kring Hamnvägen 4 består till 30% av småhus. Det är vanligt med villor som för det mesta är byggda på 70- och 60-talet.

Sjuttiotalet är det årtionde då det byggdes flest hus i Sverige. En del hus är inspirerade av dansk arkitektur och vanliga byggnadsmaterial är mexitegel kombinerat med träpanel. Sextiotalshusen har ofta fasad i tegel, trä eller en kombination av båda materialen. En del hus är byggda i vinkel och har fönsterluckor för utsmyckning.

Samla dina lån och få mer över av lönen

I detta område så är snitträntan för ett privatlån 6.2%. Med hjälp av Sambla så sänker du räntekostnaden med i genomsnitt 3 521 kr. Räkna på kostnaden här

Samla dina lån

Wikipediafoton från närområdet

Kroksmosse
Bua
Skällåkra och Lingome
Biskopshagens naturreservat

Människorna på Värö

Människorna på Värö

Medelinkomsttagarfamiljer i villaområden utanför små- och medelstora städer

På Värö bor 44% kvinnor och 55% män. Vanliga intressen är motorcyklar, meka med bilar, motorsport, arbeta i trädgården, trav och galopp, energisparande, sportfiska, snickra/måla och bygga, rida och bild-/ljudanläggningar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

På Värö har 23% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 31% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (23%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 25% som högutbildade. 33% har gymnasieutbildning och 11% har endast grundskoleutbildning. 25% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 54%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 30 063 kr, vilket är 11% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 283 104 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

+11%

Här i Varberg betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Hamnvägen 4A gäller skattetabell 31. Det innebär att inkomstskatten här är 1,8 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 700 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,33(-1,32)

10,82(-0,46)

0,242(0,00)

Summa

31,392(-1,78)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 28,0% av rösterna. Kristdemokraterna är det parti som sticker ut med 72% fler röster än riksgenomsnittet.

KD+72%

Bilägande

Man kör gärna Toyota och Volvo i området.

Toyota
Volvo

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 2 objekt till salu i Bua

Det har sålts 11 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 27 368 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 24 208 kr/m2 och går upp med 46.36 %.

Just nu finns det 1 hyreslägenheter att byta till i närheten av Hamnvägen. Snitthyran är 8 324 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

744 meter från adressen ligger Arakullens Förskola.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger mindre än en minuts gångväg (40 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca två minuters gångväg (235 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Värö

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Sammanfattning natt

Rapporterat torsdagen den 17 september kl 06:19

Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och till kvällen kommer Stefan Gustafsson.

00.39 Frillesås, grov olovlig körning På Frillesås Skolväg stoppas en bilist för kontroll. Förare är en man i 35-årsåldern som saknar körkort. Han rapporteras för grov olovlig körning. 04.05 Varberg, drograttfylleri m.m. I Lindberg kontrolleras en bilist av polisen. Föraren, en man i 20-årsåldern, saknar körkort och visar tecken på narkotikapåverkan. Han tas med för provtagning och rapporteras för olovlig körning samt drograttfylleri.

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat söndagen den 13 september kl 07:39

Dagens presstalesperson är Peter Adlersson.

23.36 Veddige, trafikolycka I Vallby är två personbilar och en mopedbil inblandade i en olycka. Fem personer i fordonen men ingen har blivit skadad. Förare till en av bilarna, en kvinna i 60-årsåldern, blåser positivt i polisens sållningsinstrument och tas med för vidare provtagning på polisstationen. Fordon bärgade från platsen. 02.43 Kungsbacka, misshandel På Norra Torggatan grips en 18-årig man misstänkt för misshandel. Två andra män i 20-årsåldern uppger att de blivit slagna av den gripne med någon form av rör eller järn. Flera andra personer har också varit på platsen för bråket och en person är även omhändertagen för fylleri. Inga uppgifter om att någon behövt åka till sjukhus.

Trafikolycka

Rapporterat onsdagen den 9 september kl 08:37

En yngre man uppges enligt SOS ramlat av en sk EPA-traktor under färd i Tvååker.

Olyckan uppges ha inträffat vid Ringvägen. Oklara omständigheter men den skadade uppges har fallit ur/från en sk EPA-traktor under färd. Polis och ambulans larmas till platsen. Den skadade avförs till Varbergs sjukhus och uppges vara medvetslös då han kommer in till sjukhuset, i övrigt okänt skadeläge. Föräldrar underrättade. Finns på sjukhuset. Den skadade undersöks och troligen har han inte allvarliga skador, trolig hjärnskakning. Den skadade är född -05. Ingen brottsmisstanke kring olyckan.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
138%
SverigeVärö

Brott jämfört med riket