facebook_pixelHamnvägen 4A Hallands län, Bua - hitta.se
Hitta.se

Hamnvägen 4A

432 64 Bua, Varberg Hallands län

Bolån i Bua - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Bua. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!

Bolåneräntan du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (okt 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.

Nordea Logo
Bolån i Bua

Boendemiljön i Hamnvägen 4A

Människorna i Hamnvägen 4A

Människorna i Hamnvägen 4A

Medelinkomsttagarfamiljer i villaområden utanför små- och medelstora städer

Vanliga intressen är motorcyklar, meka med bilar, motorsport, arbeta i trädgården, trav och galopp, energisparande, sportfiska, snickra/måla och bygga, rida och bild-/ljudanläggningar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i förskoleålder

I Hamnvägen 4A har 23% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i förskoleålder och 31% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (23%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 50% som högutbildade. 24% har gymnasieutbildning och 5% har endast grundskoleutbildning. 25% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 54%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 30 063 kr, vilket är 10% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 283 104 kr i lån.

+11%

Här i Varberg betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda i området gäller skattetabell 31. Det innebär att inkomstskatten här är 1,8 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 700 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,33% (-1,32)

10,82% (-0,46)

0,242% (0,00)

Summa

31,392% (-1,78)

Hög medelålder i området

Medelåldern i området är 53 år, vilket är högre än medelåldern i Varbergs kommun (50 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (40%) är högre än i resten av kommunen.

Kristdemokraterna är ovanligt starka i området

I valdistriktet röstar man borgerligt. Kristdemokraterna får 72% fler röster än riksgenomsnittet. Socialdemokraterna är största parti med 28% av rösterna.

KD+72%

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

742 meter från adressen ligger Arakullens Förskola.

Närmaste grundskola är Buaskolan och fritidshem (873 meter), som är en kommunal skola med ca 218 elever i årskurserna 1-6. Här har 97 av lärarna lärarexamen och det går 11 elever per lärare.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca en minuts gångväg (40 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca tre minuters gångväg (235 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Hamnvägen 4A

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Rattfylleri

Rapporterat tisdagen den 30 november kl 15:00

En bilist har varit inblandad i en olycka i Änggården

En bilist har kört in i en annan bil i en rondell och efter att ha stannat till en kort stund lämnade bilisten platsen. I anslutning till det fick vi flera samtal om att en bilist kör vårdslöst i samma område och uppgifterna vi har fått gör gällande att det handlar om samma fordon som var inblandad i trafikolyckan. Polisen har fått stopp på aktuellt fordon och föraren, en man i 40-årsåldern, är i nuläget bland annat misstänkt för rattfylleri. Han får åka med patrullen för provtagning. Ytterligare brottsmisstankar kan tillkomma.

Trafikolycka, personskada

Rapporterat tisdagen den 23 november kl 09:25

På Trönningenäsvägen har en mopedist kört omkull.

Mopedisten, en kille i 18-årsåldern, hade ont i ett ben och en arm och fick åka med ambulansen till sjukhus för kontroll. Inga misstankar om brott

Trafikolycka, personskada

Rapporterat tisdagen den 30 november kl 10:11

På länsväg 153 vid Haksered är det en buss som kör i diket.

En passgerare körs till sjukhus med lättare huvudskador.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
138%
SverigeHamnvägen 4A

Brott jämfört med riket