Facebook pixelHamnvägen 4A Hallands län, Bua - hitta.se

Hamnvägen 4A

432 64 Bua, Varberg Hallands län

Bolån i området - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i området. Vår snittränta är 1,37%*. Få ett individuellt ränteerbjudande hos Nordea.

Räkna på ditt bolån!Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1.000.000 kronor är den effektiva räntan 1,38% (sep 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,37% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1.343.071 kronor och den första avbetalningen är 2.808 kronor.
Bolån i området

Boendemiljön på Värö

Boendemiljön på Värö

Området kring Hamnvägen 4 består till 30% av småhus. Det är vanligt med villor som för det mesta är byggda på 70- och 60-talet.

Sjuttiotalet är det årtionde då det byggdes flest hus i Sverige. En del hus är inspirerade av dansk arkitektur och vanliga byggnadsmaterial är mexitegel kombinerat med träpanel. Sextiotalshusen har ofta fasad i tegel, trä eller en kombination av båda materialen. En del hus är byggda i vinkel och har fönsterluckor för utsmyckning.

Samla dina lån och få mer över av lönen

I detta område så är snitträntan för ett privatlån 6.2%. Med hjälp av Sambla så sänker du räntekostnaden med i genomsnitt 3 521 kr. Räkna på kostnaden här

Samla dina lån

Wikipediafoton från närområdet

Värö socken
Skällåkra och Lingome
Bua
Värö distrikt

Människorna på Värö

Människorna på Värö

Medelinkomsttagarfamiljer i villaområden utanför små- och medelstora städer

På Värö bor 44% kvinnor och 55% män. Vanliga intressen är motorcyklar, meka med bilar, motorsport, arbeta i trädgården, trav och galopp, energisparande, sportfiska, snickra/måla och bygga, rida och bild-/ljudanläggningar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 25% som högutbildade. 33% har gymnasieutbildning och 11% har endast grundskoleutbildning. 25% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 54%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 30 063 kr, vilket är 11% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 283 104 kronor i lån.

+11%

Här i Varberg betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Hamnvägen 4A gäller skattetabell 31. Det innebär att inkomstskatten här är 1,8 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 700 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,33(-1,32)

10,82(-0,46)

0,242(0,00)

Summa

31,392(-1,78)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 28,0% av rösterna. Kristdemokraterna är det parti som sticker ut med 72% fler röster än riksgenomsnittet.

KD+72%

Bilägande

Man kör gärna Toyota och Volvo i området.

Toyota
Volvo

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 1 objekt till salu i Varberg Norra

Det har sålts 10 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 25 092 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 22 737 kr/m2 och går upp med 43.47 %.

Just nu finns det 1 hyreslägenheter att byta till i närheten av Hamnvägen. Snitthyran är 8 324 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

741 meter från adressen ligger Arakullens Förskola.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger mindre än en minuts gångväg (40 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca två minuters gångväg (235 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Värö

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Brand

Rapporterat måndagen den 19 oktober kl 08:49

Polis och räddningstjänst larmas till Apelviksvägen med anledning av att det ska brinna i en lägenhet.

Det visar sig att en gaständare exploderat och lägernhetsinnehavaren slängde den i en papperskorg som började brinna. Branden släcktes men en del rök spred sig i lägenheten. Inga personskador. Ingen misstanke om brott.

Trafikolycka, singel

Rapporterat onsdagen den 14 oktober kl 01:04

På länsväg 927 i Hanhals har en bilist kört av vägen.

Föraren av bilen, en kvinna i 70-årsåldern, har kommit för nära kanten och kört i diket. Inga uppgifter om personskador och inga misstankar om brott.

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat fredagen den 9 oktober kl 06:46

Dagens presstalespersoner är Christer Fuxborg och Hans-Jörgen Ostler. Under kvällen kommer Thomas Fuxborg.

00:25 Hylte, allmänfarlig vårdslöshet. Brandlarm kommer in till SOS från en adress på Norra industrigatan. Räddningstjänst och polis åker till platsen och kan konstatera att det skett en torrkokning. Ingen har kommit till skada och polisen skriver en anmälan. 01:01 Kungsbacka, rattfylleri. Patrull stannar och kontrollerar en bil vid Fjärrås station. Patrullen misstänker föraren för grov olovlig körnings samt rattfylleri. Föraren blåser positivt i polisens sållningsinstrument och får följa med till polisstationen för provtagning som misstänkt för rattfylleri. 01:21 Varberg, rattfylleri. Patrull stoppar en bilist på riksväg 41 i Derome, föraren blåser positivt i polisens sållningsinstrument och för följa med till polisstation för provtagning som misstänkt för rattfylleri.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
138%
SverigeVärö

Brott jämfört med riket