facebook_pixelHalmstad Hallands län, Halmstad - hitta.se
Hitta.se

Halmstad

Hallands län

Postort i Halmstad inom Hallands län som angränsar till Eldsberga, Simlångsdalen, Åled, Holm, Kvibille, Harplinge och Gullbrandstorp.

I området finns 67 339 personer över 16 år och 7 276 företag.

Bolån i Halmstad - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Halmstad. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Halmstad

Boendemiljön i Halmstad

Boendemiljön i Halmstad

I Halmstad bor många i flerbostadshus och villor byggda på 1960- och 1970-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (34%).

Boendemiljön i Halmstad

En drönare har flugit över Stationsgatan 25B och tagit sju bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Stationsgatan 25B från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Tullhuset, Halmstad
Sturegymnasiet
Immanuelskyrkan, Halmstad
Slottsbron, Halmstad

Människorna i Halmstad

Människorna i Halmstad

Unga singelhushåll med låga inkomster i hyresrätt i små- och medelstora städer

I Halmstad bor 41% kvinnor och 59% män. Medelåldern i området är 47 år, vilket är lägre än medelåldern i Halmstads kommun (48 år) och Sverige (48 år). Andelen pensionärsfamiljer (5%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är spela dataspel/tv-spel, sy kläder och styrketräning.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i förskoleålder

I Halmstad har 0% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i förskoleålder och 0% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (22%) för kommunen.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 29% som högutbildade. 40% har gymnasieutbildning och 10% har endast grundskoleutbildning. 31% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 61%.

Här är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 22 590 kr, vilket är 17% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 912 629 kronor i lån.

-17%

Här i Halmstad betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda i området gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 1,1 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,98% (-0,67)

10,82% (-0,46)

0,242% (0,00)

Summa

32,042% (-1,13)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 33,7% av rösterna. Övriga är det parti som sticker ut med 66% fler röster än riksgenomsnittet.

Hur röstar man i andra områden? Kolla i livsstilskartan!

ÖVRIGA+66%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 267 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 3 objekt till salu i Centrum

Just nu finns det 22 hyreslägenheter att byta till i närheten. Snitthyran är 8 956 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns tre förskolor i området

På Engelbrektsgatan 22 ligger Föräldrakooperativet Rödhaken.

Matbutiker och restauranger

I området finns tolv livsmedelsbutiker, bl.a. Netto och Coop Gamletull på Gamletullsgatan 20.

Lockas man av restaurangbesök finns STATIONSGATAN44 - Mat & Bar och STATIONSGATAN44 - Mat & Bar i området.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

För den träningsintresserade finns SATS BASE Halmstad och Nordic Wellness Halmstad City i området.

Händelser och brott i närheten av Halmstad

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat tisdagen den 23 februari kl 06:27

Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och till kvällen kommer Stefan Gustafsson.

00.04 Halmstad, rån På Hvitfeldtsgatan har tre pojkar mellan 13-15 år blivit rånade på ett par gröna hörlurar. Tre andra unga pojkar maskerade med munskydd har tryckt upp dem mot en vägg och stulit hörlurarna. Därefter sprang rånarna i riktning mot Brogatan. Inga kända personskador och ingen ännu frihetsberövad i ärendet. 01.40 Kungsbacka, grov olovlig körning På länsväg 980 i Hjälmared stoppas en bilist för kontroll. Förare är en man i 50-årsåldern som saknar körkort. Han rapporteras för grov olovlig körning och bilen tas i beslag enligt trafikbrottslagen.

Stöld/inbrott

Rapporterat söndagen den 21 februari kl 02:19

Målsägare möter eventuella inbrottstjuvar.

En målsägare kontaktade polisen och berättade att han hade haft inbrott i sin bostad på Maraton vägen i Halmstad. Målsägaren tror att han kan ha mött eventuella gärningsmän när han kom hem en halvtimma innan han ringde till polisen. Han uppgav i alla fall att han mött tre unga killar som han tror kan vara gärningsmän. Polis till platsen för att genomföra en brottsplats undersökning samt ta uppgifter från målsägaren.   

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat onsdagen den 10 februari kl 06:56

God morgon. Dagens presstalesperson är Fredrik Svedemyr. Till kvällen kommer Stefan Gustafsson och Hans-Jörgen Ostler.

21:35, våld mot tjänsteman, Halmstad En patrull kontrollerar två personer, en man och en kvinna på Stationsgatan. I samband med detta blir det tumult och kvinnan sparkar en av poliserna i ansiktet. Båda visar tydliga tecken på narkotikapåverkan. De grips på plats. Kvinnan grips för våld mot tjänsteman och mannen för narkotikabrott. 23:24, stöld, Halmstad Vi får ett larm om ett pågående inbrott på Karlsrovägen. Polis åker till platsen. Väl framme söker de av lokalen, men utan att hitta någon gärningsperson. Det finns dock spår av inbrott och ett flertal datorer har försvunnit. Patrullen upprättar en anmälan om stöld genom inbrott. 01:58, stöld, Kungsbacka Vi får larm om ett inbrott i en bostad. Anmälaren hör hur en ruta krossas och ser enligt uppgift tre mörkklädda personer springa från platsen. Polis kommer fram och kan konstatera att det har varit inbrott i källaren, samt skadegörelse på en bil. Ingen gripen. Patrullen upprättar en anmälan om stöld samt skadegörelse.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
512%
SverigeHalmstad

Brott jämfört med riket