facebook_pixelOdalvägen 9B Hallands län, Halmstad - hitta.se

Odalvägen 9B

302 51 Halmstad, Halmstad Hallands län

Ett flerfamiljshus byggt 1950

Fastigheten på Odalvägen 9B är ett flerfamiljshus byggt 1950.

Bolån i området - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i området. Vår snittränta är 1,37%*. Få ett individuellt ränteerbjudande hos Nordea.

Räkna på ditt bolån!Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1.000.000 kronor är den effektiva räntan 1,38% (sep 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,37% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1.343.071 kronor och den första avbetalningen är 2.808 kronor.
Bolån i området

Boendemiljön i Halmstads Martin Luther

Boendemiljön i Halmstads Martin Luther

I området kring Odalvägen 9 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 50- och 60-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (47%).

Femtiotalshusen går att känna igen på enkelheten i arkitekturen där inspiration hämtats från 30-talets funkisstil. Sextiotalshusen har ofta fasad i tegel, trä eller en kombination av båda materialen. En del hus är byggda i vinkel och har fönsterluckor för utsmyckning.

Samla dina lån och få mer över av lönen

I detta område så är snitträntan för ett privatlån 6.6%. Med hjälp av Sambla så sänker du räntekostnaden med i genomsnitt 10 209 kr. Räkna på kostnaden här

Samla dina lån

Wikipediafoton från närområdet

Halmstads idrottsmuseum
Halmstad Arena Skatepark
Martin Luthers kyrka
Sannarpshallen

Människorna i Halmstads Martin Luther

Människorna i Halmstads Martin Luther

Unga singelhushåll med låga inkomster i hyresrätt i små- och medelstora städer

I Halmstads Martin Luther bor 47% kvinnor och 52% män. Vanliga intressen är styrketräning, film, spela dataspel/tv-spel, jämställdhetsfrågor, andra länders kultur, gympa och workout, följa populära tv-serier, konst, utförsåkning och modenyheter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 27% som högutbildade. 36% har gymnasieutbildning och 14% har endast grundskoleutbildning. 30% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 59%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 18 019 kr, vilket är 34% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 336 764 kronor i lån.

-34%

Här i Halmstad betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Odalvägen 9B gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 1,1 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,98(-0,67)

10,82(-0,46)

0,242(0,00)

Summa

32,042(-1,13)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 38,4% av rösterna. Socialdemokraterna är det parti som sticker ut med 36% fler röster än riksgenomsnittet.

S+36%

Bilägande

Man kör gärna Renault och Toyota i området.

Renault
Toyota

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 207 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 9 objekt till salu i Nyatorp

Just nu finns det 29 hyreslägenheter att byta till i närheten av Odalvägen. Snitthyran är 6 918 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns fyra förskolor i närheten

165 meter från adressen ligger Lineheds Förskola.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara fyra minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Maxi ICA Stormarknad Högskolan på Kristian IV:s Väg 3.

Lockas man av restaurangbesök finns Restaurang Tin Yan House och Trade Center i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fem minuters cykelväg (1525 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Linehedsparken, ligger mindre än en minuts gångväg (52 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, SATS BASE Halmstad, nio minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Halmstads Martin Luther

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat lördagen den 17 oktober kl 07:31

Dagens presstalesperson är Peter Adlersson.

22.00 Halmstad, bilbrand På Vasängsvägen har det börjat brinna i en bil. räddningstjänst och polis till platsen. Branden spred sig till ytterligare en bil och polisen har skrivit anmälningar om skadegörelse genom brand. 23.09 Halmstad, bilbrand Även på Andersbergsringen har det börjat brinna i en bil. En kille har setts springa från platsen i samband med att branden startade. Anmälan om skadegörelse genom brand. Ingen gripen. 02.26 Varberg, trafikolycka samt drograttfylleri I Breared vid hållplats Breared centrum har en man i 20-årsåldern kört av vägen och in i ett träd. Han förs till sjukhus för kontroll men är inte allvarligt skadad. Han misstänks för drograttfylleri samt vårdslöshet i trafik.

Trafikolycka, personskada

Rapporterat fredagen den 16 oktober kl 06:14

I korsningen Östra Lyckan - Laholmsvägen har två bilister kolliderat.

Någon klagar på nacksmärtor men i nuläget finns inga uppgifter om att någon är förd till sjukhus. Den ena föraren misstänks för rattfylleri och tas med för provtagning.

Rån

Rapporterat onsdagen den 7 oktober kl 08:26

På Järnvägsgatan har en godisbutik blivit utsatt för ett rånförsök.

En man har kommit in i butiken och visat upp en pistol och försökt att råna personalen. Personalen kunde dock övermanna honom och få ner honom på golvet. De kunde även ta pistolen ifrån honom. Pistolen är troligtvis ett soft airgun. Polis är snabbt på plats och övertar gripandet. Den gripne är i 20-årsåldern. Ingen i personalen ska ha blivit skadad.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
512%
SverigeHalmstads Martin Luther

Brott jämfört med riket