Kullavägen 2 Hallands län, Haverdal - hitta.se

Kullavägen 2

305 70 Haverdal, Halmstad Hallands län

Adress i Harplinge i Haverdal i Hallands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Kullavägen 2.

Hitta hit

En villa byggd 1984

På adressen finns en villa byggd 1984. Huset är 149 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Haverdal.

Bolån i området - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i området. Vår snittränta är 1,41%*. Få ett individuellt ränteerbjudande hos Nordea.

Räkna på ditt bolån!* Avser 3 års bunden ränta (jan 2020). Effektiv ränta för ett lån på 1 miljon kronor är i detta fallet 1,42%. Beräkningen baseras på löptid på 50 år, rak amortering och e-låneavi. Totalt belopp att betala: 1 353 088 kr, första avbetalningen är 2 842 kr och totalt 600 avbetalningar. Bolåneränta du får hos oss på Nordea är alltid individuell, och kan därför skilja sig från den genomsnittliga räntan.
Bolån i området

Tomten är ca 2570 kvadratmeter

Tomten, HAVERDAL 20:1, är större än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten HAVERDAL 20:1 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Harplinge

Boendemiljön i Harplinge

Området kring Kullavägen 2 består till 40% av småhus. Det är vanligt med villor som för det mesta är byggda på 60- och 50-talet.

Sextiotalshusen har ofta fasad i tegel, trä eller en kombination av båda materialen. En del hus är byggda i vinkel och har fönsterluckor för utsmyckning. Femtiotalshusen har ofta uteplatser på markplan som gör att huset flyter samman med trädgården.

Samla dina lån och få mer över av lönen

I detta område så är snitträntan för ett privatlån 6.26%. Med hjälp av Sambla så sänker du räntekostnaden med i genomsnitt 137,189 kr. Räkna på kostnaden här

Samla dina lån

Wikipediafoton från närområdet

Haverdals naturreservat
Villshärad
Särdals kvarn
Haverdal

Människorna i Harplinge

Människorna i Harplinge

Äldre medelinkomsttagarfamiljer och pensionärspar i villaförorter kring de större städerna

I Harplinge bor 50% kvinnor och 49% män. Vanliga intressen är ishockey, hårvård, heminredning, modenyheter, skönhetsvård, fotboll, energisparande, styrketräning, besöka sportevenemang och kändisar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Harplinge har 12% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 17% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (22%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 30% som högutbildade. 33% har gymnasieutbildning och 4% har endast grundskoleutbildning. 20% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 57%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 30 433 kr, vilket är 12% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 590 893 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

+12%

Här i Halmstad betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Kullavägen 2 gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 1,1 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,98(-0,67)

10,82(-0,46)

0,242(0,00)

Summa

32,042(-1,13)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 27,0% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 70% fler röster än riksgenomsnittet.

C+70%

Bilägande

Man kör gärna Honda och Hyundai i området.

Honda
Hyundai

Lokaltrafik

Lokaltrafik

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 50 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 6 objekt till salu i Haverdal

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola och en grundskola i närheten

1 088 meter från adressen ligger Wekalyckans förskola.

Närmaste grundskola är Gullbrandstorpsskolan (3 916 meter), som är en kommunal skola.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca åtta minuters gångväg (880 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (120 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Harplinge

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat tisdagen den 25 februari kl 03:03

Bilist och mopedist som kolliderat, Kundvägen, Flygstaden.

Polis och ambulans skickas till Kundvägen, där en bilist och en mopedist kolliderat. På mopeden har enligt  uppgift två personer färdats, båda vakna och talbara. Skadeläget är okänt. 15.53 Passageraren på mopeden, en flicka i 15-års åldern, fördes med ambulans till sjukhus för kontroll. Skadorna uppges inte vara allvarliga. En anmälan ej iakttagit väjningsplikt, samt ej bärande av hjälm, upprättas gällande mopeden. Polis är klar på plats.

Trafikolycka

Rapporterat fredagen den 14 februari kl 11:32

En person har blivit påkörd av en bil.

En fotgängare har blivit påkörd av en bil på Danska Vägen varför ambulans samt polis kallas till platsen. Den påkörda personen körs med ambulans till sjukhus i Halmstad för kontroll, oklar status. Polis tar uppgifter för en anmälan.

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat torsdagen den 13 februari kl 06:36

Dagens presstalesman är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Anna Göransson.

22.11 Halmstad, drograttfylleri. En patrull stannar och kontrollerar en bilist på Karl XI:s väg och där påvisar föraren tecken på drogpåverkan. Får följa med för provtagning, en anmälan skrivs. 05.13 Halmstad, Inbrottsstöld. Någon tar sig in i ett hus på Hallandsgatan via en olåst altandörr men blir upptäckt av en person som bor där. Tjuven lyckas dock få med sig en jacka och springer från platsen. Pappan i familjen springer efter tjuven men lyckas inte komma ikapp. Polis till platsen som söker av området men hittar inte på någon tjuv. Man tar upp en anmälan.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
512%
SverigeHarplinge

Brott jämfört med riket