facebook_pixelLaholm Hallands län, Laholm - hitta.se
Hitta.se

Laholm

Hallands län

Postort i Laholm inom Hallands län som angränsar till Hjärnarp, Munka-Ljungby, Våxtorp, Hishult, Knäred, Simlångsdalen, Eldsberga, Mellbystrand, Skummeslövsstrand, Skottorp, Båstad och Östra Karup.

I området finns 11 624 personer över 16 år och 1 445 företag.

Bolån i Laholm - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Laholm. Genomsnittlig ränta föregående månad (mar 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (mar 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Laholm

Boendemiljön i Laholm

Människorna i Laholm

Människorna i Laholm

Singel och flergenerationshushåll med låga inkomster i villa utanför småorter

I Laholm bor 46% kvinnor och 54% män. Medelåldern i området är 49 år, vilket är lägre än medelåldern i Laholms kommun (51år) men högre än Sverige (48 år). Andelen pensionärsfamiljer (21%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, meka med bilar och motorsport.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Laholm har 12% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 13% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (23%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 19% som högutbildade. 42% har gymnasieutbildning och 14% har endast grundskoleutbildning. 32% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 61%.

Här är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 20 823 kr, vilket är 23% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 109 590 kronor i lån.

-23%

Här i Laholm betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda i området gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 1,5 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,58% (-1,07)

10,82% (-0,46)

0,242% (0,00)

Summa

31,642% (-1,53)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 28,9% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 95% fler röster än riksgenomsnittet.

Hur röstar man i andra områden? Kolla i livsstilskartan!

C+95%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 12 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 16 objekt till salu i Mellbystrand

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i området

På Lp Hanssons Väg 6 ligger Grönkulla förskola.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

För den träningsintresserade finns Take Care Naprapati o Rehab i området.

Händelser och brott i närheten av Laholm

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat torsdagen den 15 april kl 02:40

En bil har kört av vägen och voltat på länsväg 552 i närheten av Veinge. Inga uppgifter om skadeläge.

Larmet har kommit in via SOS. En person uppges vara ute ur bilen. Ambulans, räddningstjänst och polis på väg. Uppdatering kl. 15.56: Inga uppgifter om allvarligare personskador. Föraren omhändertagen av ambulanspersonal på plats och förd till sjukhus för kontroll. Patrullen upprättar en anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott.

Trafikolycka, singel

Rapporterat onsdagen den 14 april kl 07:03

Personbil i kollision med mitträcke, E6 Hallandsås.

En singelolycka inträffar i norrgående körriktning på E6 i höjd med Hallandsåsen där en personbil kolliderar med mitträcket. Inga personer uppges ha kommit till skada och trafiken uppges inte ha påverkats negativt i någon större utsträckning. Bilen bärgas från platsen.

Trafikolycka

Rapporterat måndagen den 5 april kl 01:15

Föraren av en personbil har kolliderat med ett mitträcke på E6 i höjd Påarp.

Enligt initiala uppgift inga personskador. Vägen i södergående riktning ska vara avstängd i samband med olyckan. Uppdatering kl 13:15 Inga personskador. Föraren har själv beställt bärgning. Södergående körfält öppnas strax. Ingen polisiär åtgärd. 

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
6%
SverigeLaholm

Brott jämfört med riket