Köpmansgatan 7 Hallands län, Oskarström - hitta.se

Köpmansgatan 7

313 31 Oskarström, Halmstad Hallands län

Adress i Oskarström i Oskarström i Hallands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Köpmansgatan 7.

Hitta hit

En villa

På adressen finns en villa. Huset är 132 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Oskarström.

Bolån i området - räkna på din boendekostnad

Räkna på hur mycket du kan köpa för i området. Få ett individuellt ränteerbjudande hos Nordea.

Räkna på ditt bolån!
area_nearby_house_plot

Tomten är ca 540 kvadratmeter

Tomten, STRANDEN 1, är mindre än andra tomter i området.

Det finns inga bygglovsansökningar registrerade på bostaden.

Boendemiljön i Oskarström

housing_info

Området kring Köpmansgatan 7 består till 58% av småhus. Det är vanligt med flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 90- och 70-talet.

Nittiotalets finanskris gjorde att byggandet nästan avstannade. De få hus som byggdes varierar i utseende med inspiration hämtad från olika tidsepoker. Sjuttiotalet är det årtionde då det byggdes flest hus i Sverige. En del hus är inspirerade av dansk arkitektur och vanliga byggnadsmaterial är mexitegel kombinerat med träpanel.

Samla dina lån och få mer över av lönen

I detta område så är snitträntan för ett privatlån 6.31%. Med hjälp av Sambla så sänker du räntekostnaden med i genomsnitt 21,231 kr. Räkna på kostnaden här

Wikipediafoton från närområdet

Människorna i Oskarström

area_interests

Unga medelinkomsttagarfamiljer med barn i villa på småorter eller i glesbygd

I Oskarström bor 50% kvinnor och 50% män. Vanliga intressen är se sport på tv/läsa om sport, besöka sportevenemang, lösa korsord eller sudoku, skattefrågor, kungligheter, ishockey, sy kläder, trav och galopp, krukväxter och fackliga frågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Oskarström har 14% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 23% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (22%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 24% som högutbildade. 55% har gymnasieutbildning och 19% har endast grundskoleutbildning. 37% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 77%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 18 456 kr, vilket är 32% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 608 500 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

-32%

Här i Halmstad betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Köpmansgatan 7 gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 1,1 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,98(-0,67)

10,82(-0,46)

0,242(0,00)

Summa

32,042(-1,13)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 48,2% av rösterna. Socialdemokraterna är det parti som sticker ut med 56% fler röster än riksgenomsnittet.

Parti+56%

Bilägande

Man kör gärna Renault och Volvo i området.

Lokaltrafik

Lokaltrafik

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 3 objekt till salu i Oskarström

Det har sålts 1 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 14 251 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 12 992 kr/m2 och går upp med 9.70 %.

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor och en grundskola i närheten

400 meter från adressen ligger Hedens Fritidshem och Öppna Förskola.

Närmaste grundskola är Österledskolan (319 meter), som är en kommunal skola.

area_geo

Natur och fritid

Bostaden ligger mindre än en minuts gångväg (18 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (196 meter) från adressen.

Arbetsmarknaden i Oskarström

Jobb i närheten

Just nu finns det 125 lediga jobb i Halmstad, vilket motsvarar 100% av alla lediga jobb i Hallands län. Bland annat söker man:

- Lärare i förskola/Förskollärare

- Lärare i fritidshem/Fritidspedagog

- Besöksbokare/Kundbokare

- Undersköterska, hemtjänst och äldreboende

- Sjuksköterska, grundutbildad

Exempel på företag som anställer just nu:

- Barn- och utbildningsförvaltningen, Vena förskola

- Barn- och utbildningsförvaltningen, Linnéskolan, F-3

- Bokningsservice i Sverige AB

- Omsorgsförvaltningen

- ApplyMe AB

100%
Hallands länHalmstad

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Oskarström

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

Verisure.se
Annons

Rattfylleri

Rapporterat onsdagen den 16 oktober kl 08:57

I Vallås stoppas en bilist för kontroll.

Förare är en man i 18-årsåldern som visar tecken på narkotikapåverkan. Han tas med för provtagning och rapporteras för drograttfylleri.

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat måndagen den 14 oktober kl 06:29

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Peter Adlersson.

01.03 Halmstad, skadegörelse genom brand. Räddningstjänst samt polis till Mossegatan där ett flertal bilar skall brinna. Branden släcks och man kan konstatera att det är tre fordon som skadats i samband med branden. En anmälan skrivs och ägarna meddelade av patrull, ingen gripen och oklart hur branden börjat.

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat söndagen den 6 oktober kl 08:20

Nedan följer ett urval av nattens händelser.

00.13 Stöld, Halmstad I Vallås försöker några personer stjäla en motorcykel från ett garage, men blir avbrutna och springer till skogs. Polis med hund söker i området och några personer kontrolleras. Ingen gripen. 03.38 Rån, Falkenberg En person har blivit nerslagen och rånad av flera okända gärningsmän. Rånet inträffade strax efter kl. 03.00, oklart var. Gärningsmännen kom över en plånbok samt en mobiltelefon. Det finns inga uppgifter om personskador. 06.14 Brand, Hylte På Älvdalsvägen har en brand spridit sig från en bil vidare till ett bostadshus. Enligt uppgifter från räddningstjänsten ska det inte vara några personer kvar i huset. För närvarande brinner det på byggnadens tak. Inga kända personskador. Brandorsaken är för närvarande oklar och ska utredas. En förundersökning gällande mordbrand har inletts. En teknisk undersökning kommer att genomföras när branden släckts och svalnat.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
23%
SverigeOskarström

Brott jämfört med riket