facebook_pixelKärr 65 Hallands län, Våxtorp - hitta.se
Hitta.se

Kärr 65

312 98 Våxtorp, Laholm Hallands län

Adress i Våxtorp i Våxtorp i Hallands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Kärr 65.

Hitta hit

En villa byggd 1980

På adressen finns en villa byggd 1980. Huset är 103 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Våxtorp.

Värderingen är 15 030 kr/m²

Villan på Kärr 65 värderas till ca 2 450 000 kr (15 030 kr/m²).

Förbättra värderingen

Evaluation

Värdeindikation

2 450 000 kr

Bolån i Våxtorp - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Våxtorp. Genomsnittlig ränta föregående månad (apr 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,26%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,27% (apr 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,26% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 315 525 kronor och den första avbetalningen är 2 717 kronor.
Bolån i Våxtorp

Tomten är ca 2852 kvadratmeter

Tomten, KÄRR 1:20, är mindre än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten KÄRR 1:20 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Våxtorp

Boendemiljön i Våxtorp

Området kring Kärr 65 består till 23% av småhus. Det är vanligt med villor som för det mesta är byggda kring sekelskiftet och 1940-talet.

Sekelskifteshusen varierar i stil beroende på materialval. Stenhusen har ofta putsade fasader med detaljer i vitt trä medan trähusen bjuder på snickarglädje.

Wikipediafoton från närområdet

Storsjön (Våxtorps socken, Halland)
Yllevad
Våxtorps kyrka
Hasslöv-Våxtorps församling

Människorna i Våxtorp

Människorna i Våxtorp

Äldre medelinkomsttagarfamiljer utan barn eller med utflugna barn i villa på småorter och i glesbygd

I Våxtorp bor 46% kvinnor och 54% män. Medelåldern i området är 53 år, vilket är högre än medelåldern i Laholms kommun (51 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (34%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, meka med bilar, motorcyklar, rida, motorsport, astrologi, sportfiska, alternativ hälsovård, antikviteter och snickra/måla och bygga.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 7% som högutbildade. 35% har gymnasieutbildning och 33% har endast grundskoleutbildning. 35% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 61%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 22 345 kr, vilket är 18% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 183 808 kronor i lån.

-18%

Här i Laholm betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Kärr 65 gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 1,5 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,58% (-1,07)

10,82% (-0,46)

0,242% (0,00)

Summa

31,642% (-1,53)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Sverigedemokraterna det största partiet med 30,7% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 110% fler röster än riksgenomsnittet.

C+110%

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 1 objekt till salu i Västkusten

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

1 946 meter från adressen ligger Snickerboa Fritidshem.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fem minuters gångväg (530 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca två minuters gångväg (259 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Våxtorp

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Sammanfattning natt

Rapporterat lördagen den 8 maj kl 07:42

Godmorgon! Dagens presstalesperson är Anna Göransson.

00.39 Trafikolycka, E6 Snapparp, Laholm. En personbil kör in i mitträcket, norrgående riktning. Polis, räddningstjänst och ambulans larmas till platsen. Föraren har dock inte fått några personskador i samband med olyckan, inte heller bilen. 02.49 Rattfylleri, Stortorget, Falkenberg. En personbil stoppas för kontroll av polis där föraren, en man,  visar tecken på narkotikapåverkan. Han tas med för provtagning misstänkt för drograttfylleri.

Stöld, försök

Rapporterat fredagen den 7 maj kl 06:53

Försök till stöld på rastplats

Polispatrull patrullerar i området när man får syn på ett antal personer som rör sig bland lastbilarna på rastplatsen Rasta, Lannamärkesvägen. Efter närmre kontroll upptäcks även en skada på ett kapell till en lastbil. Polisen misstänker att dom aktuella personerna försökt göra inbrott i den aktuella lastbilen. Personerna som varit synliga i området avviker till skogs, men polishund kan kort därpå spåra rätt på tre personer i skogsområdet intill. Samtliga är nu misstänkta för försök till stöld. Det rör sig om tre män födda -97, -98 samt -85. Polisen är klara på platsen. En anmälan om försök till stöld upprättas.

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat måndagen den 3 maj kl 06:31

Godmorgon! Under dagen tjänstgör Anna Göransson, och under kvällen Peter Adlersson.

17.59 Brand, Lagaholmsskolan, Laholm. Polis och räddningstjänst skickas till platsen efter larm om brand i skolan. Branden konstateras på plats vara fullt utvecklad, med spridningsrisk till närliggande byggnad. Polis spärrar av i området under tiden räddningstjänst arbetar med att släcka branden. Polis har under natten bevakat avspärrningen. Det är okänt vad som startat branden, och den utreds som misstänkt mordbrand. Händelsen har inte medfört några personskador.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
6%
SverigeVåxtorp

Brott jämfört med riket