facebook_pixelFärgargränd 2 Jämtlands län, Östersund - hitta.se
Hitta.se

Färgargränd 2

831 53 Östersund, Östersund Jämtlands län

Adress i Lugnvik i Östersund i Jämtlands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Färgargränd 2.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1978

Fastigheten på Färgargränd 2 är ett flerfamiljshus byggt 1978.

Snittvärderingen är 14 501 kr/m²

Snittvärderingen på Färgargränd 2 är ca 14 501 kr/m².

Värdera bostad på Färgargränd 2

Evaluation

Värdeindikation

14 501 kr/m2

Bolån i Östersund - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Östersund. Genomsnittlig ränta föregående månad (nov 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (nov 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Östersund

Boendemiljön i Lugnvik

Boendemiljön i Lugnvik

I området kring Färgargränd 2 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1970- och 1960-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (46%).

Wikipediafoton från närområdet

Jämtkraft Arena
Östersunds skidstadion
Arctura
Stadsdel Norr

Människorna i Lugnvik

Människorna i Lugnvik

Äldre och pensionerade singlar med medelinkomster i bostadsrätt i förort eller småstad

I Lugnvik bor 47% kvinnor och 53% män. Medelåldern i området är 38 år, vilket är lägre än medelåldern i Östersunds kommun (48 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (17%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är trav och galopp, hårvård, motorsport, prova nya produkter, lösa korsord eller sudoku, följa populära tv-serier, sticka och handarbeta, alternativ hälsovård, krukväxter och spela dataspel/tv-spel.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 16% som högutbildade. 55% har gymnasieutbildning och 6% har endast grundskoleutbildning. 23% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 60%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 20 586 kr, vilket är 24% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 251 635 kronor i lån.

-24%

Skatteläget i Östersund

För de som är folkbokförda på Färgargränd 2 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,02% (0,37)

11,20% (-0,08)

0,242% (0,00)

Summa

33,462% (0,29)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 40,1% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 72% fler röster än riksgenomsnittet.

FI+72%

Bilägande

Man kör gärna Toyota och Volvo i området.

Toyota
Volvo

Bostadsmarknaden i Lugnvik

i Lugnvik pågår och planeras det för 101 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Lugnvik

Just nu finns det 3 hyreslägenheter att byta till i närheten av Färgargränd. Snitthyran är 4 866 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns fyra förskolor i närheten

3 296 meter från adressen ligger Bikupan i Östersund AB.

Matbutiker och restauranger

Lockas man av restaurangbesök finns Selmas Pensionat i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fyra minuters gångväg (467 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (135 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Lugnvik

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat onsdagen den 2 december kl 07:07

Larm om påkörd person på Rådhusgatan.

Polisen larmas gällande en påkörd person på Rådhusgatan. Det ska röra sig om en olycka med en personbil.  Personen har fått följa med ambulans till sjukvård för kontroll.  Polisen har varit på olycksplatsen och arbetar ännu i ärendet.  Uppdatering 21:32: Polisen har hållit förhör med de inblandade. En anmälan upprättas gällande vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppskada. 

Trafikkontroll

Rapporterat tisdagen den 1 december kl 01:49

Lugnvik, resultat efter trafikkontroll

En förare har fått böter på grund av hastighetsöverträdelse.

Sammanfattning natt

Rapporterat lördagen den 28 november kl 07:00

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Fem personer har omhändertagits för fylleri och tre personer har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Här följer ett urval av nattens händelser: 22:26 Skadegörelse, Östersund Polis beordras till en sporthall i Lugnvik med anledning av misstänkt skadegörelse, fönster hade krossats. Ingen misstänkt person hittas. Polisen upprättar anmälan gällande skadegörelse. 02:54 Rattfylleri, Östersund Polis stoppar och kontrollerar ett fordon på Frösön. Föraren, en man i 20-årsåldern, blåser positivt i polisens sållningsinstrument och tas med för ytterligare provtagning. Förhör hålls och anmälan gällande misstänkt rattfylleri upprättas. Två viltolyckor har anmälts till polisen under natten och morgonen. Ingen person skadades i samband med olyckorna.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
282%
SverigeLugnvik

Brott jämfört med riket