facebook_pixelFjällvägen 12 Jämtlands Län, Sveg - hitta.se
Hitta.se

Fjällvägen 12

842 32 Sveg, Härjedalen Jämtlands Län

Adress i Sveg i Sveg i Jämtlands Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Fjällvägen 12.

Hitta hit

Bolån i Sveg - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Sveg. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Sveg

Boendemiljön i Sveg

Boendemiljön i Sveg

I området kring Fjällvägen 12 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1970- och 1990-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (31%).

Wikipediafoton från närområdet

Svegs kyrka
Sveg
Svegs distrikt
Svegs köping

Människorna i Sveg

Människorna i Sveg

Singelhushåll med låga inkomster i hyresrätt utanför småstäder och mindre orter

I Sveg bor 50% kvinnor och 50% män. Medelåldern i området är 39 år, vilket är lägre än medelåldern i Härjedalens kommun (52 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (26%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är spela dataspel/tv-spel, bild-/ljudanläggningar, datorer, foto/film, meka med bilar, pyssla, vidareutbildning/gå på kurser, alternativ hälsovård, astrologi och ny teknik i vardagslivet.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 11% som högutbildade. 53% har gymnasieutbildning och 13% har endast grundskoleutbildning. 21% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 54%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 19 645 kr, vilket är 28% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 303 500 kronor i lån.

-28%

Här i Härjedalen betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Fjällvägen 12 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,7 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,47% (0,82)

11,20% (-0,08)

0,242% (0,00)

Summa

33,912% (0,74)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 34,5% av rösterna.

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 5 objekt till salu i Sveg

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

226 meter från adressen ligger Getingen Barnskola Fritidshem.

Matbutiker och restauranger

Bara fem minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Konsum på Ljusnegatan 12.

Lockas man av restaurangbesök finns Hotell & Restaurang Mysoxen och Restaurang Björnen i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca en minuts gångväg (172 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (180 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Sveg

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Fjällräddning

Rapporterat lördagen den 23 januari kl 03:00

En lavin vid Vemdalsskalet kontrolleras.

Uppgifter om att en lavin har gått inkommer och polisens vakthavande befäl fattar beslut om fjällräddning enligt LSO, lag om skydd mot olyckor, för att undersöka så ingen människa har kommit till skada. För att säkerställa det arbetar bland annat helikopter och fjällräddare med lavinhund med att söka igenom området. Det finns i nuläget inga uppgifter om personskador.

Trafikkontroll

Rapporterat tisdagen den 19 januari kl 07:19

Jämtland, en summering av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen

BERG Under tidig eftermiddag stoppades en bilist på E45 i Hackås efter att ha kört 102 km/timmen på en 80-sträcka. Böter utfärdades. Strax därefter stoppades en bilist i Fåker av samma anledning. Föraren hade kört 95 km/timmen på en 80-sträcka och böter utfärdades. När klockan närmade sig 14 stoppades ytterligare en bilist i Hackås. Föraren hade kört 120 km/timmen på en 80-sträcka. Föraren fick böter och körkortet omhändertaget. Vid 15:30-tiden hölls en trafikkontroll på länsväg 316 vid Klövsjö. Nio förare fick böter på grund av hastighetsöverträdelser och en fick böter på grund av att bilbälte inte användes under färd. Under eftermiddag och kväll hölls också en trafikkontroll på E45 vid Åsarna. Fyra förare fick böter på grund av hastighetsöverträdelser och en trafikant fick böter på grund av bristande lastförankring. Polisen genomförde dessutom tre kontroller av kör- och vilotider hos lastbilschaufförer. HÄRJEDALEN Under eftermiddagen hölls en trafikkontroll på länsväg 315 i Vemdalen. Femton förare fick böter på grund av hastighetsöverträdelser. Senare under eftermiddagen hölls också en kontroll vid Bruksvallarna. Patrullen lämnade med ett gott resultat. Alla trafikanter hade passerat utan några anmärkningar. ÅRE En bilist som inte skrapat rutorna ordentligt hade kört över en refug vid 14-tiden. Polis kontrollerade bilen och föraren. Bilen visade sig ha användningsförbud. En anmälan gällande vårdslöshet i trafik upprättades också. 

Räddningsinsats

Rapporterat onsdagen den 13 januari kl 09:21

Två män har försvunnit vid en skotertur.

Polisen kontaktas om två män hemmahörande i Tandsjöborg som försvunnit. Männen gav sig ut på skoter någon gång mellan kl 11 och 11.30 för att reparera en skoterled. De skulle ha kommit hem vid 15-tiden, men strax före klockan 19 var männen fortfarande borta och gick inte heller att nå på telefon. Det är snöfall i området och omkring 15 grader kallt. Privatpersoner har lyckats spåra skoterspåren till Sundsjön men har inte vågat ge sig ut på sjön och söka där. Polisen tillkallar hjälp från både fjällräddare och sjöräddningen i Orsa men innan vare sig dessa eller polis kommit till Tandsjöborg hittar en privatperson de båda försvunna männen. Varför männen varit försvunna är ännu oklart, men en av männen har slagit huvudet i ett träd och tas omhand av ambulans.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
43%
SverigeSveg

Brott jämfört med riket