facebook_pixelBjörkö Gungemad 1 Jönköpings Län, Björköby - hitta.se
Hitta.se

Björkö Gungemad 1

574 95 Björköby, Vetlanda Jönköpings Län

Adress i Vetlanda i Björköby i Jönköpings Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Björkö 1.

Hitta hit

Bolån i Björköby - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Björköby. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Björköby

Boendemiljön i området

Människorna i området

Människorna i området

Äldre låg- och medelinkomsttagarfamiljer i villa i glesbygd

I området bor 46% kvinnor och 54% män. Medelåldern i området är 39 år, vilket är lägre än medelåldern i Vetlandas kommun (50 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par med barn, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (35%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, motorcyklar, meka med bilar, motorsport, sportfiska, snickra/måla och bygga, rida, utförsåkning, föreningsverksamhet och ishockey.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 32% som högutbildade. 44% har gymnasieutbildning och 4% har endast grundskoleutbildning. 29% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 73%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 30 580 kr, vilket är 13% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 2 139 810 kronor i lån.

+13%

Skatteläget i Vetlanda

För de som är folkbokförda på Björkö 1 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,51% (-0,14)

11,26% (-0,02)

0,242% (0,00)

Summa

33,012% (-0,16)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 24,6% av rösterna. Kristdemokraterna är det parti som sticker ut med 55% fler röster än riksgenomsnittet.

KD+55%

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns tre förskolor i närheten

5 734 meter från adressen ligger Sandsjöfors skola.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fem minuters gångväg (583 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (40 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av området

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat lördagen den 27 februari kl 08:58

Larm om trafikolycka på riksväg 31 utanför Ekenässjön, Vetlanda.

08:51 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades om en trafikolycka som hade inträffat på riksväg 31, Ekenässjön. Det ska röra sig om en singelolycka där en personbil kört av vägen, enligt initiala uppgifter. Uppdatering 10:11 Två polispatruller har varit på platsen. Det var två personer som var inblandade i olyckan. Föraren, en man i 35-årsåldern, misstänks för drograttfylleri, grov olovlig körning samt brott mot knivlagen. Mannen fick följa med för provtagning och förhör. En polispatrull skjutsade den andra inblandade personen till sjukhus för kontroll. Trafiken ska flyta på som vanligt.

Räddningsinsats

Rapporterat torsdagen den 25 februari kl 08:20

Larm om drunkning i Vallsjön.

18.36 Det kom larm om eventuell drunkning i Vallsjön utanför Sävsjö. Räddningstjänst, ambulans och polis åkte mot platsen. Inringaren hade sett en livboj på isen, inte några människor i anslutning till denna. 18.57 Polis på plats för att assistera övriga blåljusenheter. Några ytterligare kommentarer kan inte lämnas i nuläget. Texten kommer att uppdateras när det finns ny information att lämna. Uppdatering fredag: 06:55 Räddningstjänsten anträffade fyra män i vattnet och återupplivningsförsök påbörjades, men deras liv gick inte att rädda. Männen var i 65-, 65-, 70-, och 75-årsåldern. Närmast anhöriga har underrättats. Orsaken till olyckan är oklar.

Brand

Rapporterat måndagen den 22 februari kl 06:09

Brand i soprum vid förskola.

16:25 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till en förskola i Bodafors, Nässjö, med anledning av en brand. Enligt SOS-larmet ska ett soprum vid förskolan ha börjat brinna. 17:13 Räddningstjänsten har släckt branden. Polispatrull har pratat med vittnen och genomfört fotodokumentation. En anmälan om skadegörelse genom brand kommer skrivas. Ingen person ska ha skadats i samband med händelsen.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
19%
Sverigeområdet

Brott jämfört med riket