facebook_pixelRödjenäs Ekelund 1 Jönköpings Län, Björköby - hitta.se
Hitta.se

Rödjenäs Ekelund 1

574 95 Björköby, Vetlanda Jönköpings Län

Adress i Vetlanda i Björköby i Jönköpings Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Rödjenäs 1.

Hitta hit

En villa

På adressen finns en villa. Huset är 220 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Björköby.

Bolån i Björköby - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Björköby. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Björköby

Tomten är ca 7176 kvadratmeter

Tomten, RÖDJENÄS 4:7, är mindre än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten RÖDJENÄS 4:7 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i området

Människorna i området

Människorna i området

Singel och flergenerationshushåll med låga inkomster i villa utanför småorter

I området bor 44% kvinnor och 56% män. Medelåldern i området är 48 år, vilket är lägre än medelåldern i Vetlandas kommun (50år) men högre än Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par med barn, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (19%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, motorcyklar, meka med bilar, motorsport, sportfiska, snickra/måla och bygga, rida, utförsåkning, föreningsverksamhet och ishockey.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 27% som högutbildade. 42% har gymnasieutbildning och 12% har endast grundskoleutbildning. 32% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 70%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 23 545 kr, vilket är 13% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 830 730 kronor i lån.

-13%

Skatteläget i Vetlanda

För de som är folkbokförda på Rödjenäs 1 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,51% (-0,14)

11,26% (-0,02)

0,242% (0,00)

Summa

33,012% (-0,16)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Sverigedemokraterna det största partiet med 24,7% av rösterna. Kristdemokraterna är det parti som sticker ut med 101% fler röster än riksgenomsnittet.

KD+101%

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 1 objekt till salu i Ryd

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

8 581 meter från adressen ligger Sandsjöfors skola.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fyra minuters gångväg (452 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (59 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av området

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat lördagen den 16 januari kl 12:46

Larm om trafikolycka på Jönköpingsvägen i Bodafors.

12:31 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till Jönköpingsvägen i Bodafors med anledning av en trafikolycka. Två bilar hade kolliderat. Ingen person ska ha skadats i samband med händelsen, polisen misstänker inget brott.

Inbrott

Rapporterat lördagen den 2 januari kl 01:13

En anmälan om stöld genom inbrott har upprättats.

10:58 Polis larmades till en sommarstuga i Bodafors, Nässjö, med anledning av ett inbrott. Någon, eller några, hade tagit sig in i sommarstugan. Vad som har stulits är oklart. En anmälan gällande stöld genom inbrott upprättades. Det finns i nuläget ingen misstänkt för brottet.

Sammanfattning natt

Rapporterat lördagen den 2 januari kl 07:55

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg. Polisen i Jönköpings län har hanterat cirka 55 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser: 02:06 Polis larmades till en ladugård i Bodafors, Nässjö, med anledning av ett inbrott. Flera polispatruller involverades i ärendet. En man i 45-årsåldern och en kvinna i 35-årsåldern greps. Mannen och kvinnan är misstänkta för stöld genom inbrott samt tillgrepp av fortskaffningsmedel då de misstänks ha tillgripit ett släpfordon. Senare under natten anhölls mannen och kvinnan, ärendet är åklagarlett. Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
19%
Sverigeområdet

Brott jämfört med riket