facebook_pixelStorgatan 14D Jönköpings län, Forserum - hitta.se
Hitta.se

Storgatan 14D

571 77 Forserum, Nässjö Jönköpings län

Bolån i Forserum - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Forserum. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Forserum

Boendemiljön i Forserum

Boendemiljön i Forserum

I området kring Storgatan 14 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1960- och 1990-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (64%).

Wikipediafoton från närområdet

Forserums landskommun
Forserums kyrka
Forserum
Avegöl (Forserums socken, Småland)

Människorna i Forserum

Människorna i Forserum

Unga singlar med lägre utbildning och låga inkomster i förortsområden till små- och medelstora städer

I Forserum bor 49% kvinnor och 51% män. Medelåldern i området är 41 år, vilket är lägre än medelåldern i Nässjös kommun (49 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (27%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är spela dataspel/tv-spel, bild-/ljudanläggningar, datorer, foto/film, meka med bilar, pyssla, vidareutbildning/gå på kurser, alternativ hälsovård, astrologi och ny teknik i vardagslivet.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 14% som högutbildade. 32% har gymnasieutbildning och 17% har endast grundskoleutbildning. 17% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 54%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 14 177 kr, vilket är 48% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 263 960 kronor i lån.

-48%

Här i Nässjö betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Storgatan 14D gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,5 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,19% (0,54)

11,26% (-0,02)

0,242% (0,00)

Summa

33,692% (0,52)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Sverigedemokraterna det största partiet med 26,0% av rösterna. Kristdemokraterna är det parti som sticker ut med 135% fler röster än riksgenomsnittet.

KD+135%

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns åtta förskolor i närheten

5 064 meter från adressen ligger Ängs skola.

Matbutiker och restauranger

Lockas man av restaurangbesök finns Restaurang Forsbacka i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fem minuters gångväg (551 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca två minuters gångväg (201 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Forserum

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Övrigt

Rapporterat måndagen den 25 januari kl 07:35

Tåg körde på djur - tågtrafiken stoppades.

06:30 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades om att ett tåg eventuellt hade kört på ett djur eller en person utanför Tenhult, Jönköping. I och med detta begärdes ett trafikstopp mellan Tenhult och Forserum klockan 06:33. En polispatrull tog kontakt med tågföraren för att prata om händelsen samtidigt som räddningstjänsten sökte av tågspåret. Senare kunde det säkerställas att det var ett djur som hade blivit påkört. Klockan 07:32 hävdes tågstoppet.

Stöld/inbrott

Rapporterat måndagen den 18 januari kl 09:42

Inbrott i lägenhet i Malmbäck under förmiddagen.

17:43 Polisen larmades till en bostad i Malmbäck med anledning av ett inbrott i en lägenhet. Under förmiddagen ska någon ha tagit sig in i bostaden. När boende kom hem och upptäckte inbrottet var det tillrört i lägenheten. Nycklar som tillhör den boende saknas efter inbrottet. Polis har varit på plats och genomfört en brottsplatsundersökning. En utredning om grov stöld genom inbrott är påbörjad. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Sammanfattning natt

Rapporterat torsdagen den 14 januari kl 07:07

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

06.45 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 25-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning, ingen har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan. 00.32 SOS-larm till polisen om bilbrand på E4 norrgående vid Röttlebron där en lastbil börjat brinna under färd och sedan kört in i ett vägräcke. Trafiken omleddes via gamla E4 under räddnings- och bärgninsgsarbetet. Det finns ingen misstanke om brott och ingen personskada. 04.39 polisen fick samtal om att en man setts lämna sin bostad i Malmbäck. Mannen är i 95-årsåldern och inringaren var orolig för honom med tanke på väderet. Polisen åkte till platsen och påbörjade eftersök med bl.a. polishund. Efterforskningar gjordes också med bl.a. sjukhusinrättningar. Vid 05.25-tiden hittade polisen mannen nerkyld i ett skogsparti nära bostaden och han fördes med ambulans till sjukhus där han blev inlagd. Det finns ingen misstanke om brott. Förutom dessa ärenden har polisen genomfört ett antal egeninitierade kontroller av olika slag. Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
49%
SverigeForserum

Brott jämfört med riket