facebook_pixelStorgatan 14D Jönköpings län, Forserum - hitta.se

Storgatan 14D

571 77 Forserum, Nässjö Jönköpings län

Bolån i Forserum - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Forserum. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Forserum

Boendemiljön i Forserum

Boendemiljön i Forserum

I området kring Storgatan 14 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1960- och 1990-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (64%).

Wikipediafoton från närområdet

Forserums distrikt
Forserums kyrka
Forserum
Avegöl (Forserums socken, Småland)

Människorna i Forserum

Människorna i Forserum

Unga singlar med lägre utbildning och låga inkomster i förortsområden till små- och medelstora städer

I Forserum bor 49% kvinnor och 51% män. Medelåldern i området är 41 år, vilket är lägre än medelåldern i Nässjös kommun (49 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (27%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är spela dataspel/tv-spel, bild-/ljudanläggningar, datorer, foto/film, meka med bilar, pyssla, vidareutbildning/gå på kurser, alternativ hälsovård, astrologi och ny teknik i vardagslivet.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 14% som högutbildade. 32% har gymnasieutbildning och 17% har endast grundskoleutbildning. 17% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 54%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 14 177 kr, vilket är 48% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 263 960 kronor i lån.

-48%

Här i Nässjö betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Storgatan 14D gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,5 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,19% (0,54)

11,26% (-0,02)

0,242% (0,00)

Summa

33,692% (0,52)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Sverigedemokraterna det största partiet med 26,0% av rösterna. Kristdemokraterna är det parti som sticker ut med 135% fler röster än riksgenomsnittet.

KD+135%

Bilägande

Man kör gärna Toyota och Volvo i området.

Toyota
Volvo

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 1 objekt till salu i Forserum

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

1 194 meter från adressen ligger Förskola Bikupan.

Matbutiker och restauranger

Lockas man av restaurangbesök finns Forsbacka Servicehus Hemtjänst i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fem minuters gångväg (551 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca två minuters gångväg (201 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Forserum

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat torsdagen den 26 november kl 09:05

Larm om trafikolycka utanför Forserum, Nässjö.

08.55 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till länsväg 931, Stenslabo, med anledning av en trafikolycka. Enligt initiala uppgifter ska en buss och en personbil ha kolliderat. 09.04 Totalstopp i trafiken. 09:15 Tre personer ska vara inblandade i olyckan. Initialt har två personer förts med ambulans till sjukhus. Polisens presstjänst har inga uppgifter om skadeläget. 09.45 I nuläget är det oklart hur olyckan har gått till. Polisen kommer att utreda olyckan.

Arbetsplatsolycka

Rapporterat fredagen den 20 november kl 11:39

Olycka på arbetsplats utanför Jönköping.

10.17 Polis och ambulans beordrades till en arbetsplats i Tenhult med anledning av en olycka. Enligt initiala uppgifter skulle det röra sig om en klämskada. En man, som är 45-årsåldern, fördes med ambulans till sjukhus. Mannen hade inga synliga skador, mannen ska inte ha fått allvarliga skador enligt de initiala uppgifterna. Polisen kommer att skriva en anmälan om arbetsplatsolycka.

Sammanfattning natt

Rapporterat onsdagen den 11 november kl 06:41

En sammanfattning av nattens händelser.

Polisen i Jönköpings län har hanterat cirka 50 ärenden mellan klockan 22 och 06. De händelser som sticker ut redovisas nedan: 02.28 Polisen larmades till järnvägsstationen i Aneby med anledning av en bilbrand. En anmälan om skadegörelse genom brand upprättades. Ingen person ska ha skadats i samband med händelsen. 03.31 Polisen larmades till en bostad i området Runneryd i Nässjö med anledning av ett bråk. En man hade misshandlat en kvinna han har en relation med. Mannen, som är i 45-årsåldern, greps misstänkt för misshandel. Kvinnan behövde inte åka till sjukhus med ambulans. 04.45 Polisen larmades till en restaurang i Reftele, Gislaved, med anledning av ett inbrott. Någon, eller några, hade lyft bort ett fönster och försökt att ta sig in i lokalen. Händelsen rubriceras som försök till stöld.    Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
49%
SverigeForserum

Brott jämfört med riket