facebook_pixelBarnarpsgatan 123 Jönköpings län, Jönköping - hitta.se
Hitta.se

Barnarpsgatan 123

553 30 Jönköping, Jönköping Jönköpings län

Adress i Torpa i Jönköping i Jönköpings län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Barnarpsgatan 123.

Hitta hit

Bolån i Jönköping - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Jönköping. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Jönköping

Boendemiljön i Torpa

Boendemiljön i Torpa

I området kring Barnarpsgatan 123 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1980- och 2010-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (331%).

Boendemiljön i Torpa

Tre drönarbilder över Torpa

En drönare har flugit över Torpa och tagit tre bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Torpa från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Torpa, Jönköping
Jönköpings Mekaniska Werkstad
Munksjötornet
Thermoverken

Människorna i Torpa

Människorna i Torpa

Unga barnfamiljer med höga inkomster och stora lån i nybyggda villor kring de större städerna

I Torpa bor 52% kvinnor och 48% män. Medelåldern i området är 45 år, vilket är lägre än medelåldern i Jönköpings kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (13%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är styrketräning, film, spela dataspel/tv-spel, jämställdhetsfrågor, andra länders kultur, gympa och workout, följa populära tv-serier, konst, utförsåkning och modenyheter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 39% som högutbildade. 25% har gymnasieutbildning och 5% har endast grundskoleutbildning. 4% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 47%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 26 301 kr, vilket är 3% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 779 208 kronor i lån.

-3%

Skatteläget i Jönköping

För de som är folkbokförda på Barnarpsgatan 123 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,34% (-0,31)

11,26% (-0,02)

0,242% (0,00)

Summa

32,842% (-0,33)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 28,0% av rösterna. Kristdemokraterna är det parti som sticker ut med 42% fler röster än riksgenomsnittet.

KD+42%

Bostadsmarknaden i Torpa

i Torpa pågår och planeras det för 675 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 5 objekt till salu i Jönköping

Just nu finns det 59 hyreslägenheter att byta till i närheten av Barnarpsgatan. Snitthyran är 6 519 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

168 meter från adressen ligger Torpa Förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara nio minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Konsum på Kristinedalsgatan 2.

Lockas man av restaurangbesök finns Restaurang Taste of Beirut och PIZZERIA PAPILLON i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger mindre än en minuts gångväg (61 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (177 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Itrim Jönköping c/o Cardio Club, 13 minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Torpa

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Sammanfattning natt

Rapporterat fredagen den 15 januari kl 07:12

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

07.00 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 35-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och två har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan. 01.25 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll i Nässjö uppstod misstanke om drogpåverkan på föraren, en man i 20-årsåldern. Han blev misstänkt för drograttfylleri och fick följa med för provtagning och förhör. Hans körkort omhändertogs av polisen. 04.41 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll i på e4 Jönköping uppstod misstanke om drogpåverkan på föraren, en man i 25-årsåldern. Han blev misstänkt för drograttfylleri och fick följa med för provtagning och förhör. 06.01 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll i Nässjö uppstod misstanke om alkoholpåverkan på föraren, en man i 45-årsåldern. Han blev misstänkt för rattfylleri och grov olovlig körning och fick följa med för provtagning och förhör. Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om. Det är kallt i länet under natten/morgonen och polisen vill påminna om vikten av att hålla rutorna på fordon rena från snö och is. Och att dessutom köra försiktigt.

Misshandel

Rapporterat onsdagen den 13 januari kl 07:11

Man misstänkt för misshandel och olaga hot.

18:10 Polis larmades till området Gräshagen i Jönköping med anledning av en misshandel. En kvinna i 35-årsåldern ska ha blivit slagen i ansiktet av en man som hon har har någon form av relation till. Polispatrull på plats kommer skriva en anmälan om misshandel och olaga hot. Ingen person är i nuläget frihetsberövad. Kvinnan ska initalt ha varit lindrigt skadad fysiskt och ej varit i behov av ambulans.

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat tisdagen den 5 januari kl 06:29

Sammanfattning av kvällens och nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalespersoner är Daniel Söderqvist. Till eftermiddagen och kvällen kommer Åsa Willsund. Polisen i Jönköpings län har hanterat ett 40-tal ärenden mellan klockan 22 och 06. De viktigaste finns nedan. 02.19. Polisen fick larm om en misshandel på A6 i Jönköping. En man i 20-årsåldern skulle ha slagit en annan man i 20-årsåldern. Efter en del spaningsarbete kunde polisen gripa den misstänkte gärningsmannen i närheten av platsen. Utöver ovanstående inbrott har det huvudsakligen varit rutinärenden och trafikkontroller där inget ärende sticker ut. Ingen person har gripits och ingen person har omhändertagits.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
571%
SverigeTorpa

Brott jämfört med riket