Ekhagsringen 30 Jönköpings län, Jönköping - hitta.se

Ekhagsringen 30

554 56 Jönköping, Jönköping Jönköpings län

Du har hittat ett turområde! Är det din tur idag?
Spela nu hos LeoVegas!
Spela nuleovegas logo

18+ år, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se

Ett flerfamiljshus byggt 1961

Fastigheten på Ekhagsringen 30 är ett flerfamiljshus byggt 1961.

179 nyinflyttade i grannskapet

Senaste året flyttade 179 personer in.

Grannkollen st

Håll koll på vilka som flyttar in i din trappuppgång eller villaområde med Grannkollen.

Grannkollen179 st

Boendemiljön i Ekhagen

I området kring Ekhagsringen 30 bor många i flerbostadshus och radhus som för det mesta är byggda på 60- och kring millennieskiftet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (54%).

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Åsikter om Ekhagsringen 30

Vad tycker du om Ekhagsringen 30?

Människorna i Ekhagen

Pensionerade singlar med medelinkomster i små- och medelstora städer

I Ekhagen bor 53% kvinnor och 47% män. Vanliga intressen är hårvård, astrologi, krukväxter, lösa korsord eller sudoku, skönhetsvård, besöka sportevenemang, modenyheter, sjukdomar och sjukvård, alternativ hälsovård och antikviteter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Ekhagen har 8% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 19% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (23%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 35% som högutbildade. 44% har gymnasieutbildning och 18% har endast grundskoleutbildning. 31% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 70%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 17 313 kr, vilket är 36% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 236 976 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

-36%

Evenemang och nöjen i närheten av Ekhagen

ticketmaster-logo
Elmia Husvagn Husbil 2019Elmia2019 M09 11Visa mer
Ulf LundellHuskvarna Folkets Park2019 M08 23Visa mer
LJUVA 60-talHuskvarna Teater2019 M11 09Visa mer
Patrik Isaksson & Anna-Lotta Larsson i Ribbingsnäs LadugårdRibbingsnäs Ladugård2019 M06 14Visa mer

Skatteläget i Jönköping

För de som är folkbokförda på Ekhagsringen 30 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,34(-0,31)

11,26(-0,02)

0,242(0,00)

Summa

32,842(-0,33)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 43,2% av rösterna. Kristdemokraterna är det parti som sticker ut med 153% fler röster än riksgenomsnittet.

Parti+153%

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Renault i området.

Lokaltrafik

Lokaltrafik

Bostadsmarknaden i Ekhagen

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola, två grundskolor och en gymnasieskola i närheten

182 meter från adressen ligger Vintergrönans förskola.

Närmaste grundskola är It-Styrkan (515 meter), som är en kommunal skola.

Den gymnasieskola som ligger närmast är Praktiska Jönköping (361 meter), som är en kommunal skola.

Matbutiker och restauranger

Bara två minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Lidl på Ekhagsringen 2.

Lockas man av restaurangbesök finns Bonarelli och Catarina restaurang i närheten.

Natur och fritid

Bostaden ligger mindre än en minuts gångväg (85 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca tio minuters gångväg (1012 meter) från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Bilverkstäder, Larm & Bevakning, Maskinindustrier, Partihandel och Organisationskonsulter.

Bilverkstäder
Larm & Bevakning
Maskinindustrier
Partihandel
Organisationskonsulter

Arbetsmarknaden i Ekhagen

Jobb i närheten

Just nu finns det 951 lediga jobb i Jönköping, vilket motsvarar 76% av alla lediga jobb i Jönköpings län. Bland annat söker man:

- Trafikplanerare, offentlig förvaltning

- Undersköterska, hemtjänst och äldreboende

- Källarmästare

- Arbetsledare, maskintillv.-verkstadsprodukter

- Jobbcoach/Utbildningscoach

Exempel på företag som anställer just nu:

- Region Jönköpings län

- Jönköpings kommun

- Elite Hotels

- OnepartnerGroup Jönköping AB

- Irisgruppen

76%
Jönköpings länJönköping

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Ekhagen

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

Advertisement

Sammanfattning natt

Rapporterat torsdagen den 23 maj kl 08:26

sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

Morgonens sammanfattning är idag försenad på grund av sjukdom. 08.05 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 55-tal ärenden, de flesta utan brottsmisstankar. Ingen pverson har gripits för brott, en har omhändertagits på grund av berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning. 00.05 samtal till polisen om att en person ska ha blivit misshandlad i Ryhov i Jönköping. Det var en man i 25-årsåldern som ska ha blivit misshandlad och fått sårskador på kroppen och därefter sökt  sjukhusvård. Polisen har påbörjat en utredning om misshandel och inledningsvis finns ingen misstänkt. Hur misshandeln ska ha gått till är inte klarlagt. 00.52 en man i 20-årsåldern påträffades av en polispatrull på Mejerigatan i Eksjö. Det var en man i 20-årsåldern som fick följa med för provtagning och förhör. 01.32 SOS-larm till polisen om bilbrand på Industrigatan i Vetlanda. Polisen har påbörjat en utredning am skadegörelse genom brand eftersom man kan misstänka att branden är anlagd. 01.38 samtal till polisen om att någon ska ha krossat två fönsterrutor på polishuset i Vetlanda. Polisen har påbörjat en utredning om skadegörelse samt genomfört en platsundersökning. Två stenar är anträffade på platsen. Inga grova brott eller andra allvarliga händelser finns att rapportera om.

Trafikolycka

Rapporterat torsdagen den 16 maj kl 06:57

Hund ihjälkörd på kyrkogård.

17.48 Polisen fick samtal om en bilist som hade kört mycket vårdslöst på Östra Kyrkogården i Jönköping. Bilisten hade bland annat kört på en hund och sedan lämnat platsen. 18.03 Polis på plats. Hunden hade dött av kollisionen. Bilisten fanns inte kvar. Enligt vittnen ska bilen ha körts av en kvinna som var ensam i bilen, uppskattningsvis i ca 60-70 km/h inne på kyrkogårdsområdet, i en vit Audi A3. Polisen önskar hjälp av allmänheten. Om någon har sett körningen eller har annan information som kan hjälpa till i ärendet så bör man ringa 114 14. Låt polisen avgöra vad som är viktig information.

Sammanfattning natt

Rapporterat torsdagen den 9 maj kl 06:59

sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

06.40 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 30-tal ärenden, de flesta utan brottsmisstankar. Ingen har gripits eller omhändertagits men två har fått följa med för provtagning. 01.09 väktare meddelade att de fått inbrottslarm från ett företag på Datorgatan i Huskvarna. Framme på platsen kunde man konstatera att det varit inbrott, men det är oklart vad som stulits. Lokaler genomsöktes av polis med hund men ingen anträffad. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott samt genomfört en brotsplatsundersökning. Det finns ännu ingen misstänkt. 01.57 polisen kontrollerade en bilist på Långgatan i Gnosjö. Vid kontrollen uppstod en misstanke om drogpåverkan på föraren. Det var en man i 25-årsåldern som fick följa med för provtagning misstänkt för drograttfylleri samt en manlig passagerare i 20-årsåldern som fick följa med för provtagning misstänkt för ringa narkotikabrott. 04.43 efter ett inbrottslarm från en lokal på Kyrkogatan i Jönköping konstaterades att det varit inbrott. Någon ska ha tagit sig in i en restaurang och därinne stulit alkoholvaror till ett oklart värde. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott och en platsundersökning är genomförd. Inga andra brott eller allvarliga händelser finns att rapportera om.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
32%
SverigeEkhagen

Brott jämfört med riket