facebook_pixelF E Elmgrens Gata 2 Jönköpings län, Jönköping - hitta.se
Hitta.se

F E Elmgrens Gata 2

553 16 Jönköping, Jönköping Jönköpings län

Adress i Jönköping Centrum i Jönköping i Jönköpings län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på F E Elmgrens Gata 2.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1999

Fastigheten på F E Elmgrens Gata 2 är ett flerfamiljshus byggt 1999.

Snittvärderingen är 32 831 kr/m²

Snittvärderingen på F E Elmgrens Gata 2 är ca 32 831 kr/m².

Värdera bostad på F E Elmgrens Gata 2

Evaluation

Värdeindikation

32 831 kr/m2

Bolån i Jönköping - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Jönköping. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Jönköping

Boendemiljön i Jönköping Centrum

Boendemiljön i Jönköping Centrum

I området kring F E Elmgrens Gata 2 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1980- och kring millennieskiftet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (35%).

Boendemiljön i Jönköping Centrum

Tre drönarbilder över Jönköping Centrum

En drönare har flugit över Jönköping Centrum och tagit tre bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Jönköping Centrum från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Sofiakyrkan
Tändsticksmuseet
Jönköpings centralstation
Väster, Jönköping

Människorna i Jönköping Centrum

Människorna i Jönköping Centrum

Unga singelhushåll med låga inkomster i hyresrätt i små- och medelstora städer

I Jönköping Centrum bor 45% kvinnor och 55% män. Medelåldern i området är 48 år, vilket är högre än medelåldern i Jönköpings kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (45%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är följa populära tv-serier, skönhetsvård, teater, film, astrologi, hårvård, spela dataspel/tv-spel, jämställdhetsfrågor, ungdomskultur och kändisar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 28% som högutbildade. 15% har gymnasieutbildning och 7% har endast grundskoleutbildning. 12% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 57%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 24 980 kr, vilket är 8% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 755 723 kronor i lån.

-8%

Skatteläget i Jönköping

För de som är folkbokförda på F E Elmgrens Gata 2 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,34% (-0,31)

11,26% (-0,02)

0,242% (0,00)

Summa

32,842% (-0,33)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 23,6% av rösterna. Kristdemokraterna är det parti som sticker ut med 88% fler röster än riksgenomsnittet.

KD+88%

Bostadsmarknaden i Jönköping Centrum

i Jönköping Centrum pågår och planeras det för 170 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 3 objekt till salu i Väster

Just nu finns det 60 hyreslägenheter att byta till i närheten av F E Elmgrens Gata. Snitthyran är 5 596 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

168 meter från adressen ligger Familjecentral Väster Öppna Förskolan.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara sju minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Atollen på Lantmätargränd 63.

Lockas man av restaurangbesök finns O'Learys och Bar Flamingo i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca två minuters gångväg (203 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (121 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Nordic Wellness Atlantis Spa, en minuts promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Jönköping Centrum

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Sammanfattning natt

Rapporterat fredagen den 15 januari kl 07:12

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

07.00 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 35-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och två har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan. 01.25 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll i Nässjö uppstod misstanke om drogpåverkan på föraren, en man i 20-årsåldern. Han blev misstänkt för drograttfylleri och fick följa med för provtagning och förhör. Hans körkort omhändertogs av polisen. 04.41 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll i på e4 Jönköping uppstod misstanke om drogpåverkan på föraren, en man i 25-årsåldern. Han blev misstänkt för drograttfylleri och fick följa med för provtagning och förhör. 06.01 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll i Nässjö uppstod misstanke om alkoholpåverkan på föraren, en man i 45-årsåldern. Han blev misstänkt för rattfylleri och grov olovlig körning och fick följa med för provtagning och förhör. Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om. Det är kallt i länet under natten/morgonen och polisen vill påminna om vikten av att hålla rutorna på fordon rena från snö och is. Och att dessutom köra försiktigt.

Trafikolycka

Rapporterat tisdagen den 5 januari kl 05:18

Fyra bilar i seriekrock på Järnvägsgatan.

16:59 SOS larmade polis, räddningstjänst och ambulans till Järnvägsgatan i Jönköping med anledning av en trafikolycka. Fyra personbilar var inblandade i en seriekrock. Någon av de inblandade har fått ont i nacken. 17:05 Polis är på plats och dirigerar trafik. En av bilarna behöver bärgas och bärgare är på väg. 17:30 Polis lämnade platsen. En av förarna har fått en ordningsbot (böter på plats) för att inte ha hållit tillräckligt avstånd till bilen framför.

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat tisdagen den 5 januari kl 06:29

Sammanfattning av kvällens och nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalespersoner är Daniel Söderqvist. Till eftermiddagen och kvällen kommer Åsa Willsund. Polisen i Jönköpings län har hanterat ett 40-tal ärenden mellan klockan 22 och 06. De viktigaste finns nedan. 02.19. Polisen fick larm om en misshandel på A6 i Jönköping. En man i 20-årsåldern skulle ha slagit en annan man i 20-årsåldern. Efter en del spaningsarbete kunde polisen gripa den misstänkte gärningsmannen i närheten av platsen. Utöver ovanstående inbrott har det huvudsakligen varit rutinärenden och trafikkontroller där inget ärende sticker ut. Ingen person har gripits och ingen person har omhändertagits.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
571%
SverigeJönköping Centrum

Brott jämfört med riket