facebook_pixelGrymängsgatan 19 Jönköpings län, Jönköping - hitta.se
Hitta.se

Grymängsgatan 19

554 45 Jönköping, Jönköping Jönköpings län

Adress i Dalvik i Jönköping i Jönköpings län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Grymängsgatan 19.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1966

Fastigheten på Grymängsgatan 19 är ett flerfamiljshus byggt 1966.

Bolån i Jönköping - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Jönköping. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Jönköping

Boendemiljön i Dalvik

Boendemiljön i Dalvik

I området kring Grymängsgatan 19 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1960- och 1980-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (82%).

Wikipediafoton från närområdet

Dunkehalla kapell
Dunkehalla kyrkogård
Dalvikskyrkan
Samset

Människorna i Dalvik

Människorna i Dalvik

Medelinkomsttagare i bostadsrätt i multikulturella etablerade förortsområden utanför storstad

I Dalvik bor 57% kvinnor och 43% män. Medelåldern i området är 49 år, vilket är högre än medelåldern i Jönköpings kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (32%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är alternativ hälsovård, skönhetsvård, astrologi, datorer, prova nya produkter, följa populära tv-serier, bantningstips, spela dataspel/tv-spel, hårvård och film.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 30% som högutbildade. 33% har gymnasieutbildning och 6% har endast grundskoleutbildning. 18% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 55%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 20 744 kr, vilket är 24% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 856 360 kronor i lån.

-24%

Skatteläget i Jönköping

För de som är folkbokförda på Grymängsgatan 19 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,34% (-0,31)

11,26% (-0,02)

0,242% (0,00)

Summa

32,842% (-0,33)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 27,6% av rösterna. Kristdemokraterna är det parti som sticker ut med 124% fler röster än riksgenomsnittet.

KD+124%

Bostadsmarknaden i Dalvik

i Dalvik pågår och planeras det för 216 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Dalvik

Just nu finns det 52 hyreslägenheter att byta till i närheten av Grymängsgatan. Snitthyran är 7 205 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

426 meter från adressen ligger Dalviks Förskola.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Närmsta livsmedelsbutik är Koop. Ek. För. i Jönköping Bikupan på Tändsticksgränd 3.

Lockas man av restaurangbesök finns Café Kastanjen och Tegel i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tre minuters gångväg (328 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Dalviksparken, ligger mindre än en minuts gångväg (18 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Dalvik

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Larm Överfall

Rapporterat tisdagen den 2 mars kl 11:08

Hotfull man på hotell i Jönköping.

09.58 Polisen tog emot ett överfallslarm från personal på ett hotell i centrala Jönköping. En man som personalen beskrev som hotfull hade varit inne i lokalen och sedan lämnat. Han ska sedan ha stått utanför och gapat och skrikit. 10.03 Polis på plats. Patrullen fick direkt kontroll på mannen. Han blev sedermera misstänkt för ringa narkotikabrott och skadegörelse. Han togs med för provtagning, ej gripen. Skadegörelsen handlade om att mannen ska ha slagit sönder en plexiglasskiva vid receptionen på hotellet.

Trafikolycka

Rapporterat måndagen den 1 mars kl 04:54

Två mopedister i trafikolycka.

15:46 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till Klockarpsvägen i Jönköping med anledning av en trafikolycka där två mopedister var inblandade. Olyckan inträffade i samband med en bogsering. En person fördes till sjukhus med ambulans. Personen ska ha fått ont i ena knät, i övrigt har polisens presstjänst inga uppgifter om skadeläget. Polisen kommer att utreda olyckan.

Brand

Rapporterat fredagen den 26 februari kl 03:46

Larm om brand i ett flerfamiljshus i Jönköping.

14:44 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till Bäckalyckevägen i Jönköping med anledning av en brand i ett flerfamiljshus. Polis åkte till platsen. Förhör har hållits och polispatrullen har fotodokumenterat platsen. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet kommer att upprättas. Polisens presstjänst har inga uppgifter om att någon person ska ha skadats i samband med händelsen.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
571%
SverigeDalvik

Brott jämfört med riket