facebook_pixelHermansvägen 106 Jönköpings län, Jönköping - hitta.se
Hitta.se

Hermansvägen 106

554 53 Jönköping, Jönköping Jönköpings län

Adress i Rosenlund i Jönköping i Jönköpings län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Hermansvägen 106.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1959

Fastigheten på Hermansvägen 106 är ett flerfamiljshus byggt 1959.

Snittvärderingen är 33 483 kr/m²

Snittvärderingen på Hermansvägen 106 är ca 33 483 kr/m².

Värdera bostad på Hermansvägen 106

Evaluation

Värdeindikation

33 483 kr/m2

Bolån i Jönköping - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Jönköping. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Jönköping

Boendemiljön i Rosenlund

Boendemiljön i Rosenlund

I området kring Hermansvägen 106 bor många i flerbostadshus och radhus som för det mesta är byggda på 1940- och 1950-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (42%).

Boendemiljön i Rosenlund

Tre drönarbilder över Rosenlund

En drönare har flugit över Rosenlund och tagit tre bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Rosenlund från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Liljeholmen, Jönköping
Jönköpings garnison
Asecs
Rosenlund, Jönköping

Människorna i Rosenlund

Människorna i Rosenlund

Unga singlar med lägre utbildning och låga inkomster i förortsområden till små- och medelstora städer

I Rosenlund bor 52% kvinnor och 48% män. Medelåldern i området är 41 år, vilket är lägre än medelåldern i Jönköpings kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (13%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är hårvård, alternativ hälsovård, astrologi, datorer, skönhetsvård, vidareutbildning/gå på kurser, ungdomskultur, följa populära tv-serier, modenyheter och religionsfrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 28% som högutbildade. 34% har gymnasieutbildning och 12% har endast grundskoleutbildning. 21% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 53%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 17 768 kr, vilket är 35% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 690 934 kronor i lån.

-35%

Skatteläget i Jönköping

För de som är folkbokförda på Hermansvägen 106 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,34% (-0,31)

11,26% (-0,02)

0,242% (0,00)

Summa

32,842% (-0,33)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 28,3% av rösterna. Kristdemokraterna är det parti som sticker ut med 113% fler röster än riksgenomsnittet.

KD+113%

Bostadsmarknaden i Rosenlund

i Rosenlund pågår och planeras det för 209 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 2 objekt till salu i Väster

Just nu finns det 63 hyreslägenheter att byta till i närheten av Hermansvägen. Snitthyran är 6 136 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns sex förskolor i närheten

196 meter från adressen ligger Taggens Fritidshem.

Matbutiker och restauranger

Bara fyra minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Lidl på Ekhagsringen 2.

Lockas man av restaurangbesök finns Pizzeria Shalom och Catarina restaurang i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sex minuters gångväg (615 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (25 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Rosenlund

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Sammanfattning natt

Rapporterat tisdagen den 26 januari kl 06:38

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg. Till kvällen kommer Björn Öberg. Polisen i Jönköpings län har hanterat cirka 35 ärenden mellan klockan 22 och 06. Här kommer ett urval av nattens händelser: 22:23 Polisen beordrades till en villa i Ekhagen, Jönköping, med anledning av ett inbrott. Någon, eller några, hade tagit sig in i villan genom att krossa en glasdörr. Vad som har tillgripits är oklart. En brottsplatsundersökning genomfördes. En anmälan om grov stöld genom inbrott upprättades. Det finns ingen misstänkt för brottet. Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Sammanfattning natt

Rapporterat måndagen den 25 januari kl 06:58

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg. Till kvällen kommer Björn Öberg. Polisen i Jönköpings län har hanterat cirka 35 ärenden mellan klockan 22 och 06. Här kommer ett urval av nattens händelser: 22:25 Polisen larmades om ett pågående inbrott på Fabriksgatan i Värnamo. Flera polispatruller samt väktare åkte till adressen men ingen misstänkt gärningsperson påträffades. Okända gärningspersoner hade försökt att ta sig in i ett företag på Fabriksgatan men inget ska ha blivit tillgripet. Gärningspersonerna ska även ha krossat en ruta till lokalen. En anmälan gällande försök till stöld genom inbrott samt skadegörelse upprättades. 00:39 En polispatrull beordrades till Länssjukhuset Ryhov efter att en man ringt och sagt att han hade blivit misshandlad. Mannen hade blivit misshandlad av fyra okända gärningspersoner utomhus i Vaggeryd. En anmälan om misshandel upprättades. Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Trafikolycka

Rapporterat måndagen den 18 januari kl 04:30

Personbil och lastbil i mindre krock på E4.

16:05 Polisen larmades till E4, Jönköping. Vid påfarten till E4 vid Ryhov och västerut hade en personbil och en lastbil kört ihop. 16:16 Polis var på plats. Personbilen behövde bärgas från platsen och bärgare beställdes. Inga personskador har rapporterats. 16:27 Det har varit trångt att passera förbi olycksplatsen och det har blivit köbildning men ett körfält har hela tiden varit öppet för trafik. 16:55 Personbilen har bärgats. Lastbilen kunde köras från platsen. Trafiken flyter igen. Det finns ingen misstanke om brott och polisen lämnade platsen.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
571%
SverigeRosenlund

Brott jämfört med riket