Kärrhöksgatan 22 Jönköpings Län, Jönköping - hitta.se

Kärrhöksgatan 22

556 12 Jönköping, Jönköping Jönköpings Län

Adress i Ljungarum i Jönköping i Jönköpings Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Kärrhöksgatan 22.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1969

Fastigheten på Kärrhöksgatan 22 är ett flerfamiljshus byggt 1969.

683 nyinflyttade i grannskapet

Senaste året flyttade 683 personer in.

Grannkollen st

Håll koll på vilka som flyttar in i din trappuppgång eller villaområde med Grannkollen.

Grannkollen683 st

Annons:

Räkna på ditt bolån i Ljungarum. Ansök och få individuellt ränteerbjudande hos Nordea.

Räkna på ditt lån!

Boendemiljön i Ljungarum

housing_info

I området kring Kärrhöksgatan 22 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 60- och 70-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (81%).

Sextiotalshusen är ofta byggda helt eller delvis i tegel med större fönsterpartier för ökat ljusinsläpp. Sjuttiotalet är det årtionde då det byggdes flest hus i Sverige. En del hus är inspirerade av dansk arkitektur och vanliga byggnadsmaterial är mexitegel kombinerat med träpanel.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Åsikter om Kärrhöksgatan 22

Vad tycker du om Kärrhöksgatan 22?

Människorna i Ljungarum

area_interests

Unga singlar med lägre utbildning och låga inkomster i förortsområden till små- och medelstora städer

I Ljungarum bor 51% kvinnor och 49% män. Vanliga intressen är astrologi, andra länders kultur, utrikespolitik, skönhetsvård, vidareutbildning/gå på kurser, foto/film, prova nya produkter, film, inrikespolitik och datorer.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Ljungarum har 12% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 24% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (23%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 29% som högutbildade. 40% har gymnasieutbildning och 28% har endast grundskoleutbildning. 32% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 55%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 17 019 kr, vilket är 37% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 530 008 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

-37%

Skatteläget i Jönköping

För de som är folkbokförda på Kärrhöksgatan 22 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,34(-0,31)

11,26(-0,02)

0,242(0,00)

Summa

32,842(-0,33)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 57,7% av rösterna. Socialdemokraterna är det parti som sticker ut med 86% fler röster än riksgenomsnittet.

Parti+86%

Bilägande

Man kör gärna Volvo och BMW i området.

Lokaltrafik

Lokaltrafik

Skolor, grönområden, etc

Det finns nio förskolor, en grundskola och fyra gymnasieskolor i närheten

På samma adress ligger Gulsparvens förskola.

Närmaste grundskola är Stadsgårdsskolan (268 meter), som är en kommunal skola.

Den gymnasieskola som ligger närmast är Vettergymnasiet (3 785 meter), som är en kommunal skola.

Matbutiker och restauranger

Bara tio minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Netto på Norrahammarsvägen 56.

Lockas man av restaurangbesök finns Restaurang Råslätt och Matlusten i närheten.

area_geo

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sex minuters gångväg (670 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (174 meter) från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Daghem, Förskolor & Fritidshem, Äldreomsorg, Religiösa Samfund, Restauranger & Serveringar och Tandläkare.

Daghem, Förskolor & Fritidshem
Äldreomsorg
Religiösa Samfund
Restauranger & Serveringar
Tandläkare

Arbetsmarknaden i Ljungarum

Jobb i närheten

Just nu finns det 189 lediga jobb i Jönköping, vilket motsvarar 100% av alla lediga jobb i Jönköpings Län. Bland annat söker man:

- Lärare i gymnasiet

- Arbetsterapeut

- Systemutvecklare/Programmerare

- Hemförsäljare

- Servitör/Servitris

Exempel på företag som anställer just nu:

- Örnsköldsviks kommun , Bildningsförvaltningen

- Örnsköldsviks kommun , Välfärdsförvaltningen

- ÅF AB

- Wet World Energy Solutions AB

- ULVÖ RUM & KONFERENS HANDELSBOLAG

100%
Jönköpings LänJönköping

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Ljungarum

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

Verisure.se
Annons

Brand

Rapporterat fredagen den 19 juli kl 02:30

Brand i fordon.

13.45 SOS-larm till polisen om brand i en bil inne på ett industriområde på Barnhemsgatan. 13.54 det kommer uppgift om att branden är släckt. 14.18 det finns ingen misstanke om brott.

Trafikolycka

Rapporterat torsdagen den 11 juli kl 11:31

Trafikolycka på E4 södergående trafikplats Ljungarum.

10.47 SOS-larm till polisen om att en trafikolycka ska ha inträffat på E4 trafikplats Ljungarum påfarten i södergående körriktning. 11.00 polisen är framme vid olyckan. En lastbil och en personbil har krockat. Trafiken rulla sakta förbi olycksplatsen. 11.53 polisen är nu klar på platsen. Ingen person har skadats vid olyckan men personbilen behövde bärgas efter att ha blivit påkörd bakifrån av en lastbil med släp. Polisen har utfärdat ett bötesföreläggande på 2000:- till lastbilsföraren för att han ej har hållit tillräckligt avstånd till framförvarande fordon. Trafikförordningen 3 kap 2§:  "Avståndet till ett framförvarande fordon skall anpassas så att det inte finns risk för påkörning om det saktar in eller stannar. Avståndet skall också anpassas så att andra trafikanters omkörning underlättas."

Sammanfattning natt

Rapporterat onsdagen den 10 juli kl 07:20

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

06.55 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 30-tal rutinärenden, de flesta utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, fyra har omhändertagits och en har fått följa med för provtagning på grund av drogpåverkan. 00.04 vid en kontroll av en bilist på Jordbrovägen i Jönköping uppstod misstanke om grov olovlig körning. Förare var en man i 45-årsåldern som tidigare dömts för liknande brott och på grund av det tog polisen bilen i beslag för att låta åklagare pröva om bilen kan förverkas med stöd av trafikbrottslagen. 00.23 samtal till polisen om att en viss person befann sig på Lundströms plats trots att det finns ett gällande besöksförbud. Polisen åkte till platsen och träffade på en man som inte fick vistas på platsen på grund av ett besöksförbud. Mannen togs med av polisen och låstes in tillfälligt med stöd av polislagen. Mannen är nu misstänkt för överträdelse av besöksförbudet och han har förhörts under natten. 01.09 en bilist stoppades vid Äng på riksväg 31. Bilföraren, en man i 45-årsåldern misstänks för hastighetsöverträdelse och körkortet omhändertogs. 02.23 samtal till polisen om att en bilist hade krockat med en älg på riksväg nära vägen mot Mulseryd. Älgen skadades men sprang vidare, ingen person skadades. Polisen kallade på en eftersöksjägare som sökte efter älgen. Mindre skador på bilen. 02.26 en polispatrull träffade på en misstänkt påverkad person på Österängen i Jönköping. Det var en kvinna i 30-årsåldern som fick följa med för provtanging och förhör. Utöver dessa händelser har polisen genomfört ett antal kontroller utan brottsmisstanke samt att ett antal trafikanter har kontrollerats och bötfällts för trafikbrott. Inga andra brott finns att rapportera om.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
32%
SverigeLjungarum

Brott jämfört med riket