facebook_pixelLasarettsgatan 1B Jönköpings län, Jönköping - hitta.se
Hitta.se

Lasarettsgatan 1B

553 18 Jönköping, Jönköping Jönköpings län

Adress i Jönköping Centrum i Jönköping i Jönköpings län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Lasarettsgatan 1B.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1994

Fastigheten på Lasarettsgatan 1B är ett flerfamiljshus byggt 1994.

Bolån i Jönköping - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Jönköping. Genomsnittlig ränta föregående månad (maj 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (maj 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Jönköping

Boendemiljön i Jönköping Centrum

Boendemiljön i Jönköping Centrum

I området kring Lasarettsgatan 1 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1980- och 1990-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (331%).

Boendemiljön i Jönköping Centrum

Fyra drönarbilder över Jönköping Centrum

En drönare har flugit över Jönköping Centrum och tagit fyra bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Jönköping Centrum från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Folkets hus, Jönköping
Immanuelskyrkan, Jönköping
Sofiakyrkan
Västra torget

Människorna i Jönköping Centrum

Människorna i Jönköping Centrum

Unga barnfamiljer med höga inkomster och stora lån i nybyggda villor kring de större städerna

I Jönköping Centrum bor 52% kvinnor och 48% män. Medelåldern i området är 49 år, vilket är högre än medelåldern i Jönköpings kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (13%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är andra länders kultur, utförsåkning, styrketräning, värdepapper och värdepappersaffärer, golf, utrikespolitik, jämställdhetsfrågor, film, datorer och gympa och workout.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 39% som högutbildade. 25% har gymnasieutbildning och 5% har endast grundskoleutbildning. 4% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 47%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 22 593 kr, vilket är 17% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 768 373 kronor i lån.

-17%

Skatteläget i Jönköping

För de som är folkbokförda på Lasarettsgatan 1B gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,34% (-0,31)

11,26% (-0,02)

0,242% (0,00)

Summa

32,842% (-0,33)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 23,5% av rösterna. Kristdemokraterna är det parti som sticker ut med 73% fler röster än riksgenomsnittet.

KD+73%

Bostadsmarknaden i Jönköping Centrum

i Jönköping Centrum pågår och planeras det för 243 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Väster

Just nu finns det 74 hyreslägenheter att byta till i närheten av Lasarettsgatan. Snitthyran är 7 083 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns fem förskolor i närheten

43 meter från adressen ligger Hälsans Förskola Fritidshem.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara sju minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Atollen på Lantmätargränd 63.

Lockas man av restaurangbesök finns Opponenten och You Mat & Vinbar i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca två minuters gångväg (251 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Munksjöparken, ligger ca två minuters gångväg (217 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Itrim Jönköping c/o Cardio Club, elva minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Jönköping Centrum

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Sammanfattning natt

Rapporterat söndagen den 13 juni kl 08:42

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

08.13 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 60-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, tre har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och tre har fått följa med för provtagning på grund av misstanke om drogpåverkan. 00.03 polisen fick samtal om att det kunde pågå en fest med narkotika på Bataljonsgatan i Jönköping. Polisen åkte till platsen och träffade då på en misstänkt drogpåverkad kvinna i 25-åråldern som fick följa med förprovtagning och förhör. 00.11 vid en rutinkontroll av en bilist på riksväg 31 i Ekhagen blev en man i 20-årsåldern misstänkt för rattfylleri. Provtagning och förhör. 00.35 polisen fick samtal om en misstänkt person som uppehöll sig vid en bil på Bandygatan i Nässjö. Polisen åkte till platsen och omhändertog en berusad man som ävenmisstänks för försök till stöld då han misstänks ha försökt genomföra en stöld i den aktuella bilen. 01.37 i samband med att en polispatrull skulle genomföra en kontroll på Västergatan i Gislaved började en personbil att brinna. Räddningstjänsten kallades till platsen och det visade sig vara två bilar som blev helt utbrända. Polisen har påbörjat en utredning om skadegörelse genom brand angående två bilar samt blåljussabotage eftersom några person kastade sten i inledningsskedet och på det sättet försökte förhindra eller försena polis- och släckningsinsatsen. 01.44 samtal kom till polisen om en mycket högljudd fest i Nässjö. Privatpersoner hade bett festdeltagarna att dämpa ljudnivån, utan framgång. Polisenåkte till platsen och träffade på en misstänkt lldrogpåverkad man i 20-årsåldern. Han togs med för provtagning och förhör angående ringa narkotikabrott genomeget bruk och dopingbrott. Fick efter det tillnyktra i polisarresten. 02.40 vid en rutinmässig fordons- och förarkontroll blev en man i 30-årsåldern misstänkt för rattfylleri i Österängen, Jönköping. Mannen greps eftersom han saknar fast bostad i landet. Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Sjölagen

Rapporterat tisdagen den 8 juni kl 06:49

Två vattenskotrar kolliderade på Munksjön.

18:05 Polisen fick samtal om en olycka som hade inträffat på Munksjön. Enligt initiala uppgifter skulle två vattenskotrar ha kolliderat. En polispatrull åkte till platsen för att utreda vad som hade inträffat. En av vattenskoterförarna misstänks för vårdslöshet i sjötrafik. Polisens presstjänst har inga uppgifter gällande eventuella personskador i samband med händelsen.

Trafikolycka

Rapporterat måndagen den 31 maj kl 12:15

Cyklist och bilist i trafikolycka på Solåsvägen, Jönköping.

11:08 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till Solåsvägen i Jönköping med anledning av en trafikolycka. Enligt initiala uppgifter ska en cyklist och en bilist vara inblandade. Polis på väg till platsen. 11:24 Polis på plats. 11:40 Cyklisten fördes till sjukhus med ambulans. Enligt initiala uppgifter ska det röra sig om lindriga skador, i övrigt har polisens presstjänst inga uppgifter gällande skadeläget. Polispatrullen har lämnat platsen. Polisen kommer att utreda orsaken till händelsen.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
571%
SverigeJönköping Centrum

Brott jämfört med riket