facebook_pixelTornfalksgatan 4 Jönköpings Län, Jönköping - hitta.se
Hitta.se

Tornfalksgatan 4

556 14 Jönköping, Jönköping Jönköpings Län

Adress i Ljungarum i Jönköping i Jönköpings Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Tornfalksgatan 4.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1969

Fastigheten på Tornfalksgatan 4 är ett flerfamiljshus byggt 1969.

Bolån i Jönköping - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Jönköping. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Jönköping

Boendemiljön i Ljungarum

Boendemiljön i Ljungarum

I området kring Tornfalksgatan 4 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1960- och 1970-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (59%).

Wikipediafoton från närområdet

Råslätt
Skogskapellet, Jönköping
Hovslätt
Lockebo

Människorna i Ljungarum

Människorna i Ljungarum

Unga och medelålders singlar med låga inkomster i hyresrätt i multikulturella förortsområden till storstad

I Ljungarum bor 49% kvinnor och 51% män. Medelåldern i området är 50 år, vilket är högre än medelåldern i Jönköpings kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (32%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är spela dataspel/tv-spel, bild-/ljudanläggningar, datorer, foto/film, meka med bilar, pyssla, vidareutbildning/gå på kurser, alternativ hälsovård, astrologi och ny teknik i vardagslivet.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 24% som högutbildade. 40% har gymnasieutbildning och 19% har endast grundskoleutbildning. 16% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 55%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 17 610 kr, vilket är 35% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 359 634 kronor i lån.

-35%

Skatteläget i Jönköping

För de som är folkbokförda på Tornfalksgatan 4 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,34% (-0,31)

11,26% (-0,02)

0,242% (0,00)

Summa

32,842% (-0,33)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 52,0% av rösterna.

Bostadsmarknaden i Ljungarum

i Ljungarum pågår och planeras det för 639 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Lockebo

Just nu finns det 36 hyreslägenheter att byta till i närheten av tornfalksgatan. Snitthyran är 7 174 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns nio förskolor i närheten

63 meter från adressen ligger Talgoxens förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara tio minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Hagaberg på Norrahammarsvägen 56.

Lockas man av restaurangbesök finns Restaurang Råslätt och Matlusten i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sju minuters gångväg (748 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca två minuters gångväg (251 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Ljungarum

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat måndagen den 25 januari kl 10:27

Larm om trafikolycka på Värnamovägen.

10:23 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till Värnamovägen, Råslätt, med anledning av en trafikolycka. En personbil ska ha kört in i ett träd. 10:55 Föraren fördes med ambulans till sjukhus. Polisens presstjänst har inga uppgifter kring skadeläget. 11:35 Föraren, en man i 35-årsåldern, fick böter för att han använde sin mobiltelefon under bilfärden.

Sammanfattning natt

Rapporterat fredagen den 22 januari kl 07:04

Sammanfattning av natten i Jönköpings län.

Polisen i Jönköpings län har hanterat cirka 35 ärenden mellan kl 22 och 06. Två personer har gripits, se notis nedan. Händelser i urval: 01.06 SOS alarm fick samtal om en hög smäll och svart rök från ett garage i Råslätt, Jönköping. Räddningstjänst och polis åkte dit. Fem bilar blev utbrunna och polisen misstänker att branden var anlagd. Polisen dokumenterade omständigheterna och upprättade en anmälan om skadegörelse. 04.20 Det kom larm om inbrott i en matbutik i Skillingaryd, Vaggeryds kommun. Någon hade krossat en ruta vid entrén och stulit tobak. Personen ska ha lämnat i en bil. Polisen sökte efter vittnen och tog uppgifter för en anmälan om stöld genom inbrott. Det finns i nuläget ingen misstänkt. 05.37 Polisen fick samtal från en person som misstänkte att det pågick inbrott i en källare till ett flerfamiljshus i Hovslätt, Jönköping. Polisen kom dit med ett par patruller och två misstänkta fanns kvar på platsen. De greps, misstänkta för stöld. Det är två män i 35- och 40-årsåldern. De hade ett släp som misstänks vara stulet, med en del gods på. Polisen ska utreda vem som äger godset. Efter förhör kommer åklagare fatta beslut om männen ska anhållas eller släppas på fri fot.

Trafikolycka

Rapporterat tisdagen den 12 januari kl 10:48

Bilist körde in i en stolpe på Värnamovägen.

10:02 Polisen fick larm om en personbil som hade kört in i en stolpe på Värnamovägen i Jönköping. Ingen person ska ha skadats i samband med händelsen. Det finns ingen brottsmisstanke i samband med händelsen.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
571%
SverigeLjungarum

Brott jämfört med riket