facebook_pixelVetlandavägen 45 Jönköpings Län, Landsbro - hitta.se
Hitta.se

Vetlandavägen 45

574 73 Landsbro, Vetlanda Jönköpings Län

Adress i Lannaskede i Landsbro i Jönköpings Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Vetlandavägen 45.

Hitta hit

En villa byggd 1946

På adressen finns en villa byggd 1946. Huset är 142 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Lannaskede.

Värderingen är 3 521 kr/m²

Villan på Vetlandavägen 45 värderas till ca 500 000 kr (3 521 kr/m²).

Förbättra värderingen

Evaluation

Värdeindikation

500 000 kr

Bolån i Landsbro - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Landsbro. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Landsbro

Tomten är ca 1085 kvadratmeter

Tomten, BROBY 22:16, är mindre än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten BROBY 22:16 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Lannaskede

Människorna i Lannaskede

Människorna i Lannaskede

Unga medelinkomsttagarfamiljer med barn i villa på småorter eller i glesbygd

I Lannaskede bor 47% kvinnor och 53% män. Medelåldern i området är 51 år, vilket är högre än medelåldern i Vetlandas kommun (50 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (31%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, rida, snickra/måla och bygga, värdepapper och värdepappersaffärer, sportfiska, meka med bilar, arbeta i trädgården, friluftsliv, energisparande och skattefrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 17% som högutbildade. 42% har gymnasieutbildning och 14% har endast grundskoleutbildning. 30% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 63%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 20 956 kr, vilket är 23% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 659 942 kronor i lån.

-23%

Skatteläget i Vetlanda

För de som är folkbokförda på Vetlandavägen 45 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,51% (-0,14)

11,26% (-0,02)

0,242% (0,00)

Summa

33,012% (-0,16)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Sverigedemokraterna det största partiet med 28,0% av rösterna. Kristdemokraterna är det parti som sticker ut med 77% fler röster än riksgenomsnittet.

KD+77%

Bostadsmarknaden i Lannaskede

Just nu finns 2 objekt till salu i Landsbro

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

1 534 meter från adressen ligger Landsbro Fritidshem.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fyra minuters gångväg (431 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (20 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Lannaskede

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Polisinsats/kommendering

Rapporterat torsdagen den 4 mars kl 07:47

Det senaste gällande insatsen i Vetlanda i går.

Polisen har under natten och morgonen jobbat vidare med ärendet i Vetlanda. Vi kommer att hålla en pressträff i eftermiddag.  De journalister som vill delta mejlar sin anmälan till monica.bergstrom@polisen.se så får ni bekrätelse och mer information om hur ni kopplar upp er. Det är inte helt klart exakt vilka som deltar men ambitionen är att kunna dela med oss av vad som går att säga i ärendet. YTTERLIGARE INFORMATION TILL MEDIA: Polisen arbetar fortsatt intensivt i ärendet. Utöver det omfattande arbetet med själva utredningen så kommer polisen ha ökad närvaro i Vetlanda under dagen, i trygghetsskapande syfte. Om någon har sett någon del av händelserna eller om man har annan information som kan vara av intresse för polisen så bör man söka upp en polis på plats eller ringa 114 14. Låt polisen avgöra vad som är intressanta uppgifter eller ej. Vad gäller skadeläget på de drabbade personerna, samt den gripne mannen, så hänvisar polisen till Region Jönköping. Ett fåtal avspärrningar finns kvar i Vetlanda tills polisens tekniska undersökningar är klara. Andra utredningsåtgärder som har skett och som kommer att ske kan inte kommenteras på grund av förundersökningssekretess. Brottsrubriceringen kvarstår, men detaljer om vad som har hänt kan inte kommuniceras ytterligare i nuläget. Många förhör och annat arbete återstår. En pressträff är planerad till preliminärt kl 14 i dag, för att berätta om var vi står i utredningen. Ytterligare information om pressträffen kommer så småningom. Se mer om anmälan för deltagande högst upp i denna händelsenotis. Det finns ingen ytterligare information att lämna före pressträffen. Uppdatering 09:20 Polisens pressträff har fått en ny tid. Den kommer att hållas 15.00 digitalt . Vi återkommer med mer information. Samma sak gäller som tidigare att intresserade journalister mejlar monica.bergstrom@polisen.se för att anmäla sig och få inloggningsuppgifter. Uppdatering 12.20 Den misstänkte mannen i 20-årsåldern har anhållits efter beslut av åklagare. Han är misstänkt för försök till mord. Precis som tidigare utreds inte ärendet som ett terrorbrott. Den typen av brottsrubricering utreds av Säpo och åklagare vid Riksenheten för säkerhetsmål. Vad gäller mannens motiv så är det något som fortsatt kommer att utredas, och Säpo har fortsatt en delaktighet i utredningen. Ärendet leds nu av åklagare Adam Rullman och frågor om anhållandet får ställas till Åklagarmyndigheten. Åklagare kommer inte att närvara vid pressträffen kl 15.  UPPDATERING 13.50 Pressträffen startar klockan 15:00 i Vetlanda. Pressträffen är enbart digital. Efteråt finns det möjlighet att göra enskilda intervjuer utomhus utanför Vetlanda stadshus, Storgatan 1. På pressträffen kommer representanter från Polismyndigheten, Region Jönköping och Vetlanda kommun delta. Inloggningsuppgifter kommer skickas till de som har anmält sig till monica.bergstrom@polisen.se

Polisinsats/kommendering

Rapporterat onsdagen den 3 mars kl 03:33

Pågående polisinsats i Vetlanda.

14.54 polisens regionledningscentral fick ett flertal telefonsamtal från Vetlanda. Inringarna berättade om att flera personer skulle ha blivit angripna med ett tillhygge bland annat på eller i närheten av Bangårdsgatan. 15.10 den första av ett flertal polispatrull är framme i det aktuella området i Vetlanda. 15.13 en misstänkt person är gripen av polisen och den ingripande polispatrullen har i samband med gripandet avlossat sitt tjänstevapen. Den gripne är skadad men skadeläget är oklart. Hen är förd till sjukhus med ambulans. 15.22 polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. 15.30 läget just nu är att fyra personer ska ha blivit angripna med ett tillhygge. 15.53 trafikverket har på begäran av polisen beslutat om tågstopp innebärande att inga tåg kommer att trafikera Vetlanda under den närmaste tiden. Polisen vill uppmana allmänheten i Vetlanda att ta kontakt med poliser på plats och berätta vad man kan ha gjort för iakttagelser. Det kan vara att stor vikt för utredningen av händelsen. 16.17 polisen arbetar nu i Vetlanda med ett 15-tal polispatruller och ytterligare resurser är på väg, exempelvis kriminaltekniker. Polisen vädjar till allmänheten att respektera avspärrningar och andra direktiv som kan komma att lämnas av polisen i Vetlanda. Polisen arbetar nu i huvudsak med att hålla förhör med inblandade personer och att säkra bevisning i olika former. 16.27 den person som har gripits av polisen är en man i 20-årsåldern. Hans skadeläge är fortfarande oklart, men han vårdas på sjukhus och bevakas av polis. Polisen vill betona att förundersökningen gäller försök till mord. Det finns för närvarande inga misstankar om terrorbrott. 16.31 polisen arbetar intensivt med utredningsarbetet och just nu har polisen fått kontakt med sju personer som är drabbade på olika sätt av händelsen. Det finns inga närmare uppgifter om skadeläget på de drabbade, men det finns inga uppgifter om att någon ska ha avlidit. Tågtrafiken kan nu trafikera Vetlanda i begränsad omfattning på ett spår. 16.45 parallellt med utredningen om försök till mord pågår även en utredning av polisens agerande i samband med gripandet. Gripandeplatsen är avspärrad och utredningen av polisens agerande utreds av en åklagare vid särskilda åklagarkammaren. Med anledning av denna utredning kommer polisen inte att kommentera närmare om gripandet och varför polisen har avlossat verkanseld. 17.15 polisen har nu fått kontakt med åtta drabbade personer i händelsen. Skadeläget är oklart för polisen men kommer senare att kommuniceras av Region Jönköping. Polisen har läget under kontroll i Vetlanda, den mest akuta situationen är nu över och polisens arbete inriktas nu allt mer på utredningsarbetet. Det finns i nuläget inget som tyder på fler gärningspersoner som misstänks i denna 18.47 I det pågående arbetet med utredningen har ärendet omrubricerats. Nu är rubriceringen misstänkt terroristbrott. Detta ändrar våra planer för kommunikationen i ärendet. Polisen kommer att hålla  en digital pressträff istället för enskilda intervjuer. Inriktningen är att kunna hålla den klockan 20.00. Närvarande blir chef för lokalpolisområde Höglandet Jonas Lindell och chef för polisområde Jönköping Malena Grann. Vi återkommer med information så snart som möjligt hur media kan koppla upp sig. 19.18:  Inbjudan till pressträff via telefon Klockan 20.00 kopplar polisen upp sig på en pressträff där medier är välkomna. Medverkande enligt ovan. Möjlighet till att ställa frågor komma att finnas efter vår genomgång. Vänligen iaktta mötesdisciplin. Ha ljudet avstängt på din telefon när du inte pratar. Vänligen mejla monica.bergstrom@polisen.se för inloggningsuppgifter. 20.43 Förtydligande gällande rubriceringen. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. Det finns detaljer i utredningen som gör att polisen även utreder eventuella terrormotiv. Detta är de senaste uppgifterna men som i alla utredningar kan det förändras beroende på vilka uppgifter som kommer in.   Polisen har inlett en polisiär särskild händelse och utreder ärendet i en särskild utredningsorganisation enligt polisens metodstöd för utredning av grova våldsbrott. Det här innebär att ärendet kommer att hanteras utanför ordinarie verksamhet för att säkerställa att utredningen har de resurser som behövs. Under morgondagen kommer polisen att hålla ytterligare en pressträff och uppdatera läget. Vi återkommer med mer information om tid och andra förutsättningar. 23.36 Uppdatering gällande antalet skadade. Siffran på antalet skadade som drabbades av den misstänkte gärningsmannen är sju. Tidigare har uppgifter om åtta skadade personer förekommit. Utöver dessa är även den misstänkte gärningsmannen skadad från situationen när han greps. 

Räddningsinsats

Rapporterat torsdagen den 25 februari kl 08:20

Larm om drunkning i Vallsjön.

18.36 Det kom larm om eventuell drunkning i Vallsjön utanför Sävsjö. Räddningstjänst, ambulans och polis åkte mot platsen. Inringaren hade sett en livboj på isen, inte några människor i anslutning till denna. 18.57 Polis på plats för att assistera övriga blåljusenheter. Några ytterligare kommentarer kan inte lämnas i nuläget. Texten kommer att uppdateras när det finns ny information att lämna. Uppdatering fredag: 06:55 Räddningstjänsten anträffade fyra män i vattnet och återupplivningsförsök påbörjades, men deras liv gick inte att rädda. Männen var i 65-, 65-, 70-, och 75-årsåldern. Närmast anhöriga har underrättats. Orsaken till olyckan är oklar.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
19%
SverigeLannaskede

Brott jämfört med riket