facebook_pixelBrinellgatan 8 Jönköpings län, Nässjö - hitta.se
Hitta.se

Brinellgatan 8

571 35 Nässjö, Nässjö Jönköpings län

Adress i Nässjö i Nässjö i Jönköpings län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Brinellgatan 8.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1965

Fastigheten på Brinellgatan 8 är ett flerfamiljshus byggt 1965.

Bolån i Nässjö - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Nässjö. Genomsnittlig ränta föregående månad (juni 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (juni 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Nässjö

Boendemiljön i Nässjö

Boendemiljön i Nässjö

I området kring Brinellgatan 8 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1950- och 1960-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (19%).

Wikipediafoton från närområdet

Nässjö
Nässjö stad
Nässjö stadshus
Nässjö församling

Människorna i Nässjö

Människorna i Nässjö

Unga och medelålders låginkomsttagarfamiljer med barn i multikulturella förortsområden till storstad

I Nässjö bor 50% kvinnor och 50% män. Medelåldern i området är 57 år, vilket är högre än medelåldern i Nässjös kommun (49 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är sambos med barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (12%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är antikviteter, trav och galopp, motorcyklar, motorsport, snickra/måla och bygga, krukväxter, arbeta i trädgården, pyssla, bakning och kungligheter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 19% som högutbildade. 21% har gymnasieutbildning och 30% har endast grundskoleutbildning. 7% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 50%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 22 940 kr, vilket är 15% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 435 346 kronor i lån.

-15%

Här i Nässjö betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Brinellgatan 8 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,5 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,19% (0,54)

11,26% (-0,02)

0,242% (0,00)

Summa

33,692% (0,52)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 43,8% av rösterna. Socialdemokraterna är det parti som sticker ut med 55% fler röster än riksgenomsnittet.

S+55%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 55 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 26 objekt till salu i Runneryd

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola, två grundskolor och en gymnasieskola i närheten

300 meter från adressen ligger Runnerydsskolan.

Närmaste grundskola är Runnerydsskolan (300 meter), som är en kommunal skola med ca 620 elever i årskurserna 1-6. Här har 91% av lärarna lärarexamen och det går 13 elever per lärare.

Den gymnasieskola som ligger närmast är Brinellgymnasiet (466 meter), som är en kommunal skola med ca 1 130 elever. Här har 79% av lärarna lärarexamen och det går nio elever per lärare.

Matbutiker och restauranger

Närmsta livsmedelsbutik är LiDL på Bandygatan 6.

Lockas man av restaurangbesök finns Pizzeria Casablanca och Vita Amandi i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca åtta minuters gångväg (819 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (105 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Kfum Nässjö Basket, fem minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Nässjö

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat lördagen den 24 juli kl 01:51

Trafikolycka av mindre omfattning på parkering.

12.58 polisen kalladdes till Köpmansgatan i Nässjö där en bilist kört in i en parkerad bil på Köpmansgatan. Föraren ska verka förvirrad och verkar inte må bra. 13.29 polisen är framme på olycksplatsen. 13.45 bilföraren verkar inte må bra. Polisen beställer en ambulans. 14.49 polisen kommer att utreda olyckan. Bilförare var en man i 80-årsåldern som har en kronisk sjukdom som kan ha påverkat honom och med anledning av det har polisen omhändertagit hans körkort. Körkortet kommer att sändas till Transportstyrelsen för vidare handläggning och beslut. 

Arbetsplatsolycka

Rapporterat tisdagen den 20 juli kl 05:03

Man skadade sig på arbetsplatsen.

15.29 SOS-larm kom till polisen om att en arbetsplatsolycka ska ha inträffat på en arbetsplats i Nässjö. Enligt uppgifter till SOS ska en person ha klämt sig och börjat blöda. 16.03 polisen har varit på platsen och påbörjat en utredning om arbetsplatsolycka. Det som ska ha hänt är att den drabbade, en man i 20-årsåldern har backat med en truck och då kört in i en annan truck varvid han klämde ena benet som börjat blöda. Det finns för närvarande inga närmare uppgifter om skadeläget.

Sammanfattning natt

Rapporterat måndagen den 19 juli kl 07:58

God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Till kvällen kommer Thomas Agnevik.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 20-tal ärenden som rör Jönköpings län. Ingen har gripits. Två personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika. Det ärende som sticker ut: 23:45 Polis larmades till en lägenhet i Nässjö med anledning av ett inbrott. Någon gång under söndagseftermiddagen/kvällen ska tjuven/tjuvarna ha tagit sig in genom ett fönster som stod öppet. Anmälaren märkte detta när hon kom hem. I nuläget finns ingen misstänkt. Polisen har genomfört en brottsplatsundersökning och en anmälan om stöld genom inbrott kommer skrivas. Stöldgodset ska bland annat ha varit smycken. Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, fylleri, två viltolyckor utan personskador (rådjur) samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
49%
SverigeNässjö

Brott jämfört med riket