facebook_pixelNässjö Jönköpings län, Nässjö - hitta.se
Hitta.se

Nässjö

Jönköpings län

Postort i Nässjö inom Jönköpings län som angränsar till Forserum, Malmbäck, Bodafors, Grimstorp, Sandsjöfors, Björköby, Eksjö, Ormaryd, Flisby, Aneby, Lekeryd och Äng.

I området finns 17 630 personer över 16 år och 1 651 företag.

Bolån i Nässjö - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Nässjö. Genomsnittlig ränta föregående månad (apr 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,26%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,27% (apr 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,26% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 315 525 kronor och den första avbetalningen är 2 717 kronor.
Bolån i Nässjö

Boendemiljön i Nässjö

Människorna i Nässjö

Människorna i Nässjö

Unga barnfamiljer med höga inkomster och stora lån i nybyggda villor kring de större städerna

I Nässjö bor 52% kvinnor och 48% män. Medelåldern i området är 48 år, vilket är lägre än medelåldern i Nässjös kommun (49år) men högre än Sverige (48 år). Andelen pensionärsfamiljer (12%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, meka med bilar och motorsport.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Nässjö har 52% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 34% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (23%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 31% som högutbildade. 44% har gymnasieutbildning och 0% har endast grundskoleutbildning. 28% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 65%.

Här är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 21 248 kr, vilket är 22% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 889 553 kronor i lån.

-22%

Här i Nässjö betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda i området gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,5 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,19% (0,54)

11,26% (-0,02)

0,242% (0,00)

Summa

33,692% (0,52)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 35,4% av rösterna. Kristdemokraterna är det parti som sticker ut med 83% fler röster än riksgenomsnittet.

Hur röstar man i andra områden? Kolla i livsstilskartan!

KD+83%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 55 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 41 objekt till salu i Åker

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns tre förskolor i området

På Rådhusgatan 28 ligger Förskolan Pärlan.

Matbutiker och restauranger

I området finns fem livsmedelsbutiker, bl.a. Coop Storgatan Nässjö på Storgatan 23 och ICA Kvantum på Bandygatan 5.

Lockas man av restaurangbesök finns Pizzeria Milano Nässjö och Vita Amandi i området.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

För den träningsintresserade finns e3 Träning och Hälsa och Nässjö Simhall i området.

Händelser och brott i närheten av Nässjö

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Sammanfattning natt

Rapporterat lördagen den 8 maj kl 07:59

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg. Polisen i Jönköpings län har hanterat cirka 85 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser: 00:29 Polis larmades till en bostad i Gnosjö med anledning av ett bråk. En man hade misshandlat en annan man. Den misstänkte gärningsmannen, som är i 35-årsåldern, greps misstänkt för misshandel samt olaga hot. Polisens presstjänst har inga uppgifter kring den drabbade mannens skadeläge. 05:01 Polis larmades till en skola på Hembygdsgatan i Nässjö med anledning av ett inbrott. Polis åkte till platsen för att utreda händelsen. Någon, eller några, hade tagit sig in i lokalen genom att bryta upp ett fönster. I samband med inbrottet ska gärningspersonen, eller gärningspersonerna, på något sätt haft sönder en vattenledning vilket gjort att flera av skolans rum fyllts med vatten. Händelsen rubriceras som grov skadegörelse samt stöld genom inbrott. Det finns i nuläget ingen misstänkt för brotten. Vad som har stulits är i nuläget oklart. Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Ordningslagen

Rapporterat fredagen den 7 maj kl 09:12

Olaga affischering på trafikplats Gamlarp.

06.00 polisen fick samtal om en banderoll som var uppsatt på räcket till en viadukt över riksväg 31/40/47. 07.57 polisen har varit på platsen och tagit ner banderollen. Den är nu tagen i beslag och en utredning om olaga affischering är påbörjad eftersom det saknades tillstånd. 

Trafikolycka

Rapporterat onsdagen den 28 april kl 09:58

Bilist körde av vägen och voltade.

08.59 Det kom larm om en trafikolycka på riksväg 40 vid trafikplats Nässjö norra. En bilist hade kört av vägen och voltat. 09.32 Polis på plats. Bilen hade hamnat cirka 30 meter ut på en åker. Två personer var drabbade, de klagade på smärta i rygg och nacke, vakna och talbara. Båda fördes till sjukhus med ambulans. Initialt misstänktes inget brott. Polisen åkte till sjukhuset och kontrollerade nykterhet på föraren. Han blåste positivt i polisens sållningsinstrument för att kontrollera nykterhet, så ärendet ändrades till misstanke om rattfylleri. Det var en man i 20-årsåldern som körde.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
49%
SverigeNässjö

Brott jämfört med riket