facebook_pixelVästanbogatan 5A Jönköpings Län, Nässjö - hitta.se
Hitta.se

Västanbogatan 5A

571 33 Nässjö, Nässjö Jönköpings Län

Adress i Nässjö i Nässjö i Jönköpings Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Västanbogatan 5A.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1971

Fastigheten på Västanbogatan 5A är ett flerfamiljshus byggt 1971.

Bolån i Nässjö - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Nässjö. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Nässjö

Boendemiljön i Nässjö

Boendemiljön i Nässjö

I området kring Västanbogatan 5 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1950- och 1970-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (76%).

Wikipediafoton från närområdet

Nässjö stadshus
Runnerydsjön
Nässjö stadskyrka
Höregölen

Människorna i Nässjö

Människorna i Nässjö

Äldre och pensionerade singlar med medelinkomster i bostadsrätt i förort eller småstad

I Nässjö bor 47% kvinnor och 53% män. Medelåldern i området är 48 år, vilket är lägre än medelåldern i Nässjös kommun (49år) men högre än Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (28%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är trav och galopp, hårvård, motorsport, prova nya produkter, lösa korsord eller sudoku, följa populära tv-serier, sticka och handarbeta, alternativ hälsovård, krukväxter och spela dataspel/tv-spel.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 25% som högutbildade. 40% har gymnasieutbildning och 12% har endast grundskoleutbildning. 30% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 61%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 21 407 kr, vilket är 21% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 341 326 kronor i lån.

-21%

Här i Nässjö betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Västanbogatan 5A gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,5 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,19% (0,54)

11,26% (-0,02)

0,242% (0,00)

Summa

33,692% (0,52)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 35,5% av rösterna.

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 20 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 52 objekt till salu i Egnahem

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

685 meter från adressen ligger Runnerydsskolan.

Matbutiker och restauranger

Bara tolv minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Storgatan Nässjö på Storgatan 23.

Lockas man av restaurangbesök finns Pizzeria Casablanca och Vita Amandi i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tre minuters gångväg (304 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (35 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Kfum Nässjö Basket, sju minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Nässjö

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Sammanfattning natt

Rapporterat måndagen den 18 januari kl 06:55

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg, Björn Öberg och Daniel Söderqvist. Till kvällen kommer Åsa Willsund. Polisen i Jönköpings län har hanterat cirka 35 ärenden mellan klockan 22 och 06. Här kommer ett urval av nattens händelser: 01:31 Polisen larmades till en bostad i centrala Nässjö med anledning av ett pågående inbrott. En man försökte att ta sig in i inringarens lägenhet. Inringaren tog sig ut från bostaden och larmade polisen. Flera polispatruller åkte till platsen men då fanns inte den misstänkte gärningspersonen kvar. Senare under natten, strax efter klockan 03:00, larmades polisen till en bostad i närområdet med anledning av ett inbrott. En man, som är i 50-årsåldern, greps. Den gripne mannen misstänks vara den person som misstänks för inbrottet som polisen larmades om vid klockan 01.31. Mannen är gripen misstänkt för grov stöld genom inbrott. Mannen var kraftigt narkotikapåverkad vilket gjorde att mannen fördes till sjukhus med ambulans. Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Sammanfattning natt

Rapporterat söndagen den 17 januari kl 07:53

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg. Polisen i Jönköpings län har hanterat cirka 60 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser: 22:08 Polisen larmades till en adress i Nässjö med anledning av en misshandel inomhus. Flera gärningsmän hade misshandlat en man i 20-årsåldern med ett tillhygge. Den drabbade mannen fördes till sjukhus med ambulans, polisens presstjänst har inga uppgifter om skadeläget. Två män i 25-årsåldern greps. Senare under natten greps ytterligare en man i 25-årsåldern som misstänks ha varit delaktig i brottet. Händelsen rubriceras som rån och grov misshandel. De tre männen som greps anhölls under natten. Ärendet är åklagarlett. 23:07 Polisen larmades till ett företag på Spikgatan i Gnosjö med anledning av ett inbrott. När polis kom till platsen fanns ingen misstänkt gärningsperson kvar. Någon, eller några, hade krossat en fönsterruta. Vad som har stulits är oklart. En brottsplatsundersökning genomfördes och en anmälan gällande stöld genom inbrott upprättades. Det finns ingen misstänkt för brottet. Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Misshandel

Rapporterat måndagen den 11 januari kl 07:13

Misstänkt misshandel i Nässjö.

17.19. Polisen fick larm om en misstänkt misshandel i centrala Nässjö. När polisen kom till bostaden hade den misstänkta gärningsmannen, en man i 25-årsåldern, försvunnit från platsen. Han hittades emellertid ganska snart och kunde frihetsberövas misstänkt för misshandel. Personen som drabbades är också i 25-årsåldern, och fick föras till sjukhus för vård. Skadeläget är oklart, men ska inte vara livshotande.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
49%
SverigeNässjö

Brott jämfört med riket